Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Team Orion Advantage Charger >

Team Orion Advantage Charger

Team Orion Advantage Charger

Old 04-12-2005, 10:25 AM
  #211  
Tech Elite
iTrader: (3)
 
kewdawg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sneederville, USA
Posts: 3,322
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally posted by kartermdb
i had the same problem with mine, i was cutting a motor when it started smoking and i unplugged it immediately, but once it cooled down it seemed fine, im gonna try charging a batt with it tonight.

also, my friends did the same thing less than a week ago when he was breaking in a stock motor

id like to know whats going on
Let us know how the charge goes.
kewdawg is offline  
Old 04-12-2005, 10:44 AM
  #212  
Tech Master
iTrader: (4)
 
Guo Chean's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Indiana, PA15701
Posts: 1,492
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

so can advantage used to power comm lathe? i think shoulden be a problem if it can used to break in motor
Guo Chean is offline  
Old 04-12-2005, 11:28 AM
  #213  
Tech Master
iTrader: (15)
 
kartermdb's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,120
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

yes it has the function, but i have seen them smoke during the motor run in feature, im not sure what causes this, i charged a practice pack and it charged like normal and discharged like it always does and felt good in the car, so im not sure what happened with mine. i do know that my friend had his smoke while he was breaking in a motor and his charges fine as well. hope this helps kewdawg
kartermdb is offline  
Old 04-12-2005, 09:00 PM
  #214  
Tech Elite
iTrader: (3)
 
kewdawg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sneederville, USA
Posts: 3,322
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally posted by kartermdb
yes it has the function, but i have seen them smoke during the motor run in feature, im not sure what causes this, i charged a practice pack and it charged like normal and discharged like it always does and felt good in the car, so im not sure what happened with mine. i do know that my friend had his smoke while he was breaking in a motor and his charges fine as well. hope this helps kewdawg
I guess so. Thanks, anyway. It sucks that the charger would smoke like it has for many. I really like Team Orion and I think this gives them a "black eye". I'll be sending mine back this week. I hope it won't be too long of a wait. I really would like to utilize all of the charger's features.
kewdawg is offline  
Old 04-13-2005, 12:12 AM
  #215  
Tech Initiate
 
JMBetticher's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Switzerland
Posts: 43
Default

Send the charger back to Team Orion. They will solve it.

You can still charge your battery, it only affect the motor run-in section.
JMBetticher is offline  
Old 04-13-2005, 12:17 AM
  #216  
Tech Master
iTrader: (4)
 
Guo Chean's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Indiana, PA15701
Posts: 1,492
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

is that all orion advantage happen like that because i not run in motor using this charger.
Guo Chean is offline  
Old 04-13-2005, 01:20 AM
  #217  
Tech Apprentice
 
sweet wasabi's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 83
Default

Originally posted by Guo Chean
so can advantage used to power comm lathe? i think shoulden be a problem if it can used to break in motor
DON'T USE THE ADVANTAGE TO BREAK IN MOTOR!

I saw and heard 3 or 4 of them smoking!!!!!!!
sweet wasabi is offline  
Old 04-14-2005, 06:15 PM
  #218  
Tech Elite
iTrader: (3)
 
kewdawg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sneederville, USA
Posts: 3,322
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally posted by JMBetticher
Send the charger back to Team Orion. They will solve it.

You can still charge your battery, it only affect the motor run-in section.
I'll ship it out tomorrow. Any idea, what the turn-around time is?
kewdawg is offline  
Old 04-14-2005, 07:17 PM
  #219  
Tech Master
iTrader: (4)
 
Guo Chean's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Indiana, PA15701
Posts: 1,492
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally posted by kewdawg
I'll ship it out tomorrow. Any idea, what the turn-around time is?
so for advantage can it used to break in motor? i using this new charger but may i know do we need to send back orion to solve the motor break in problem? thanks
Guo Chean is offline  
Old 04-14-2005, 07:36 PM
  #220  
Tech Master
iTrader: (1)
 
berger's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bathurst, Australia
Posts: 1,149
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally posted by Guo Chean
so for advantage can it used to break in motor? i using this new charger but may i know do we need to send back orion to solve the motor break in problem? thanks
I wouldnt, i broke mine on the first motor i tried to run in. Still waiting for mine back from mirage, but i might have it for this weekend.
berger is offline  
Old 04-17-2005, 03:42 PM
  #221  
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Clinton Twp. Michigan
Posts: 7
Default

In Orion's defense, the problems that some of you guys have been having must have been with early production units and have since been corrected. I purchased one of these chargers a couple of weeks ago and I'm very impressed with it. I have used it to break in several different stock motors with aggresive brush/spring setups on them as well as run my comm. lathe with no problems at all.
John Barta is offline  
Old 04-17-2005, 07:46 PM
  #222  
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2002
Location: UCLA
Posts: 196
Angry

I got mine from hobby shop new shipment and it worked for 2 days until it smoked. Apparently, the problem is not corrected yet. I need to send it in for repair tomorrow. Products are all great when they run, and they all suck when they're broke. I thought it's going to be a good unit, I'm a little disappointed now.
RickyIS300 is offline  
Old 04-17-2005, 07:52 PM
  #223  
Tech Master
 
dakrat's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: 96th ABW
Posts: 1,581
Default

Originally posted by RickyIS300
I got mine from hobby shop new shipment and it worked for 2 days until it smoked. Apparently, the problem is not corrected yet. I need to send it in for repair tomorrow. Products are all great when they run, and they all suck when they're broke. I thought it's going to be a good unit, I'm a little disappointed now.

i hear yah man. so what seems to be the problem? does it have a fuse?
dakrat is offline  
Old 04-17-2005, 10:43 PM
  #224  
Tech Champion
iTrader: (6)
 
Matt Howard's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Abilene TX
Posts: 5,952
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

I was breaking in a 23T motor this weekend and noticed smoke coming from my Advantage so I quickly turned it off. When I tried to use it again the same day everything was fine, it still charged, discharged, and ran motors without smoking anymore. I guess the component that smoked wasn't all that important? I'll take it apart tonight to see if I can tell where it came from.
Matt Howard is offline  
Old 04-17-2005, 10:51 PM
  #225  
Tech Master
iTrader: (4)
 
Rod M's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,545
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally posted by Matt Howard
I was breaking in a 23T motor this weekend and noticed smoke coming from my Advantage so I quickly turned it off. When I tried to use it again the same day everything was fine, it still charged, discharged, and ran motors without smoking anymore. I guess the component that smoked wasn't all that important? I'll take it apart tonight to see if I can tell where it came from.
whats the bet it was a fried bug
Rod M is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.