R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-08-2005, 07:36 PM   #1
Tech Master
 
polesitter61's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Central Florida
Posts: 1,009
Trader Rating: 4 (100%+)
Default Novak GT7 program settings

Just wondering what kind of setting you guys with GT7's are runnning,(throttle program, braking, ect.) I'm just doing trial and error method right now on my xxx-s to see if I notice a difference. Right now I'm using throttle program 5, brake profile 1, and normal brakes with my stock and my 19t reedy Q mag. Any input guys?
polesitter61 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2005, 07:46 PM   #2
Tech Master
 
dakrat's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: 96th ABW
Posts: 1,581
Default

do u need a pit wizard to program the gt7?
dakrat is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2005, 07:49 PM   #3
Tech Master
 
polesitter61's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Central Florida
Posts: 1,009
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

No, the instructions tell you how to change the settings by pressing the set button at different times, with the trans. on, with the trans. off, hold the button, click the button, etc. It can get a little confusing at times. I was just curious what other people use, novak's website talks a little about it but not a whole lot.
polesitter61 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2005, 07:54 PM   #4
Tech Master
 
dakrat's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: 96th ABW
Posts: 1,581
Default

really? i have my gt7 for a long long time now and never mess with that stuff, i just use the preprogramed settings. whoa!
dakrat is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2005, 07:58 PM   #5
Tech Master
 
Speedie's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Wisconsin
Posts: 1,844
Default

Then its probably still set on program 1. If you run stock your in for a surprise. I run stock on 5 or 6.
__________________
www.victoryhobbies.com Greenbay, Wisconsin
Speedie is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2005, 08:02 PM   #6
Tech Master
 
polesitter61's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Central Florida
Posts: 1,009
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Novak's website says that the default throttle program is 1 on most but some it is 5 which seems to have much more punch.
polesitter61 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2005, 08:03 PM   #7
Tech Master
 
dakrat's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: 96th ABW
Posts: 1,581
Default

im using number 6 profile for 12th scale. i know that part. but didnt know about the 7. i didnt read the whole instruction and put the instruction away and never touched again.
dakrat is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2005, 08:05 PM   #8
Tech Master
 
polesitter61's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Central Florida
Posts: 1,009
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Program seven let's you customize the brake setting too, the minimum brake %, drag brake or constant force brakes
polesitter61 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Novak GTB settings and 12th 17.5 on Pavement nashrcracer Electric On-Road 0 06-15-2008 03:38 PM
Novak ESC will not re-program macnkitty2002 Radio and Electronics 10 10-16-2007 02:29 PM
Novak GTB settings Rorynw Electric Off-Road 10 08-15-2007 03:47 PM
Settings for Novak Millennium Pro? SAM776 Electric On-Road 7 01-14-2004 02:15 PM
Novak Millenium settings J.A.G Electric On-Road 2 02-18-2003 05:15 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:03 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net