R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-07-2005, 04:25 PM   #1
M.J
Tech Regular
 
M.J's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Perth, Australia
Posts: 262
Trader Rating: 3 (100%+)
Exclamation Technical electronics question

Hey guys i got a problem.

I am using a novake cyclone and a 11 single and xs3 and when i axellerate it straight away goes flat out the is nothing between stop and full speed.

What do i do.

PLEASE HELP ME !!!!!!!!!!!
M.J is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2005, 04:36 PM   #2
Tech Elite
 
schmelme's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 2,294
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Your lacking some grammar in your post but do you mean the throttle is full soon as you touch the trigger?
schmelme is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2005, 04:45 PM   #3
M.J
Tech Regular
 
M.J's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Perth, Australia
Posts: 262
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Yer basically.

Flat out straight away

Thanks




grammar who cares!!
M.J is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2005, 05:39 PM   #4
mo
Tech Master
 
mo's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Sacramento, CA
Posts: 1,359
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

It probably just needs to be reset to the radio.
__________________
TLR, Spektrum, Tekin, SMC, MO-GRIP, www.factory-rc.com https://www.shapeways.com/shops/MPP
mo is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2005, 06:29 PM   #5
Moderator
 
StephenSobottka's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Milwaukee, WI
Posts: 3,267
Trader Rating: 8 (100%+)
Send a message via AIM to StephenSobottka
Default

People who would like to help you with your problems care about the grammar. If we can't understand what you are typing, we can't help you.
__________________
~~Stephen Sobottka~~
SMC Racing
StephenSobottka is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2005, 10:27 PM   #6
Tech Regular
 
jackfast's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: rowland heights, CA
Posts: 351
Default

Your doing fine with your grammar man, just try to give us as many details as possible in your post so we can help you troubleshoot the problem. Is your ESC deffective? Also, as mentioned, please check your radio trim settings, and reset your speed control according to the manufacturer's instructions.
Good luck with your problem, and if anything else happens, be sure to ask again for help.
-jack-
jackfast is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2005, 10:41 PM   #7
Tech Regular
 
StasI's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Sydney , Austraila
Posts: 411
Default

i know the answer to this question i had the same problem here

1) turn on your transmitter
2) leave your car off
3) press the scroll key until "TDB" appears on the screen
4) on the screen it should show L/F if you press the throttle and R/B if you brake its set on R/B
5)Press the decrease key until the current value is on 0% ( on L/F)
6) after that set up your ESC again and thats it your readdy for run

HOPE THIS HELPS
StasI is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2005, 10:50 PM   #8
Tech Regular
 
jackfast's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: rowland heights, CA
Posts: 351
Default

Awesome! Looks like the problem might be solved. Let us know if that worked.
jackfast is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2005, 06:26 AM   #9
M.J
Tech Regular
 
M.J's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Perth, Australia
Posts: 262
Trader Rating: 3 (100%+)
Cool

Cheers guys

Thanks for all your help

My speedie was set on a different profile and my controller needed a bit of slight programming

Cheers again

M.J
M.J is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2005, 11:14 AM   #10
Tech Regular
 
jackfast's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: rowland heights, CA
Posts: 351
Default

No worries mate!
-Cheers-
jackfast is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2005, 10:20 PM   #11
Tech Regular
 
StasI's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Sydney , Austraila
Posts: 411
Default

anything to do with this radio I know it
StasI is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphite + Electronics Wire Question aN4rK1 Electric On-Road 6 04-28-2006 01:44 AM
Newbie post with technical question NOSaholic Rookie Zone 3 07-04-2004 12:13 PM
Wireing and Electronics Question Kall Electric On-Road 10 04-06-2004 08:26 PM
Electronics question: RoadRat Electric On-Road 3 05-25-2003 03:03 PM
Quick electronics question........ DJ_GenR8 Electric On-Road 2 04-21-2002 01:52 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:59 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net