R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-12-2012, 01:57 AM   #1
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 72
Trader Rating: 1 (100%+)
Default can someone help with my esc

on i have a tekin g10 esc with a maxtec aftershock motor on my losi xxxs and a and about 3 or 4 days ago it ran fine no problems and today i charged the battery and hooked it up and my esc wont come on is it burn up?
and if it is how can it be burn up without playing with it?
cloudstrife is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2012, 02:16 AM   #2
Tech Fanatic
 
dfiantii's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Arlington, Tx
Posts: 799
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via AIM to dfiantii Send a message via Yahoo to dfiantii
Default

Is it possible that it just died when you plugged it back in. Could you have switched the positive and negative lines even for a moment? If you cannot get it fixed I do have a Tekin G11 I could sell you...
__________________
TT-01/Hitec MG/SP LPF V1.1/Trinity 7.5
Losi Type-R/JR Z8800S/SP GT 2.0
Exotek F1R/Savox 1251/Tekin RS
TLR 22 2.0
"ELECTRIFIED TO THE HILT"
dfiantii is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2012, 08:27 AM   #3
Tech Elite
 
MrUnlimited's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Netherlands
Posts: 2,465
Default

Bad connectors, hanging brushes?
__________________
U5 Formulaboat 1/8 hydroplane - MHZ138 AQUAMANIA - Axial Exo Terra - Tamiya Avante - LC Racing EMB1 - Atomic AMZ 4WD Touring car
MrUnlimited is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2012, 08:42 AM   #4
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2003
Location: Rome - Italy
Posts: 278
Default

Does the steering servo works or it's all dead?
Fastfreddy74 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2012, 04:33 PM   #5
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 72
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Fastfreddy74 View Post
Does the steering servo works or it's all dead?
the survo dose not work when its pluged into the esc and the motor works when i hook it to a battery the esc wont come on is it dead?
cloudstrife is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2012, 04:36 PM   #6
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

If it's not coming on when powered up it's time to check a few things. What battery are you hooking it up to? What type of connectors?
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2012, 04:53 PM   #7
Tech Champion
 
Matt Howard's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Abilene TX
Posts: 5,952
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

didn't the G10 have a "solder fuse"? have you checked that?
__________________
Official member of The Guild of Calamitous Intent and proud supporter of Conjectural Technologies.
Serpent S411 LE kit #192
RCTech #361
Matt Howard is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 12:15 PM   #8
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 72
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

ok o put new wires on the tekin g-10 and it lights up and works with my survo but when i hook up a motor it just keeps running and makes the esc hot do i have the wires on the motor backwerds or have the moter mounted in the wrong place on the power wire it seems like motor is hooked straight to the battery
cloudstrife is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2012, 01:35 PM   #9
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2002
Location: NY/FL
Posts: 3,376
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Do you have the manual ? If not ..here ya go.
http://www.teamtekin.com/manuals/g10manu.pdf

I ran all the Tekins from G9 to G12. They're usually bulletproof. Still have a couple somewhere. Good Luck
Evoracer is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can I get some help with a SC10 purchace? wrathfull Rookie Zone 22 09-29-2011 08:43 AM
Factory Team B4 Help With Gearing Please ! unseenmagik Electric Off-Road 6 05-07-2010 10:44 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:12 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net