R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-25-2002, 12:52 PM   #1
Tech Adept
 
Ian S's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Leicester, UK
Posts: 241
Default New Pro-trak graph software

A racer has written new graph software for the pro-trak that will work in windows, i know alot of people have had problems with the DOS software including me. Download from

http://pro-trak.ckdesigns.net/software.zip
This is a direct link to the file as there is no website yet..
Additiontional files may be needed in order for the software to work, download these from

http://pro-trak.ckdesigns.net/MDAC_TYP.EXE

screen shot of the charge graph
Attached Images
File Type: jpg test charge.jpg (79.0 KB, 177 views)
Ian S is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2002, 12:54 PM   #2
Tech Adept
 
Ian S's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Leicester, UK
Posts: 241
Default

screen shot of discharge graph (theres nothing wrong with the numbers, my cells really are that bad! LOL)
Attached Images
File Type: jpg test discharge.jpg (83.7 KB, 162 views)
Ian S is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2002, 03:21 AM   #3
Shop Owner
 
nnick's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2001
Location: Cheapest prices in Europe ;)
Posts: 1,342
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via ICQ to nnick Send a message via MSN to nnick Send a message via Yahoo to nnick Send a message via Skype™ to nnick
Default

Hello Ian,

I tried myself to write a graph program for protrak but I couldn't "connect" with ProTrak. Is it possible to find/send me the code or at least the part that is responisble for connecting with Protrak?


Thank you

Nick
__________________
Nikolakopoulos Nick
RC RING

The #1 source for all your electric needs www.rcring.eu

Enjoy RCing....
R/C Tech #82
IRT #123

Don't practice until you get it right. Practice until you can't get it wrong

Team Xray T4'17, Team Xray X10'18, TOP Racing Rebel
nnick is offline   Reply With Quote
Old 06-27-2002, 02:31 PM   #4
Tech Adept
 
Ian S's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Leicester, UK
Posts: 241
Default

nnick - I dont know the person who wrote the program personally but i will get in touch with him and ask him about the code.
Ian S is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2002, 01:12 AM   #5
Shop Owner
 
nnick's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2001
Location: Cheapest prices in Europe ;)
Posts: 1,342
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via ICQ to nnick Send a message via MSN to nnick Send a message via Yahoo to nnick Send a message via Skype™ to nnick
Default

I appreciate

Thank you


Nick
__________________
Nikolakopoulos Nick
RC RING

The #1 source for all your electric needs www.rcring.eu

Enjoy RCing....
R/C Tech #82
IRT #123

Don't practice until you get it right. Practice until you can't get it wrong

Team Xray T4'17, Team Xray X10'18, TOP Racing Rebel
nnick is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2002, 01:13 AM   #6
Tech Elite
 
Boomer's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Feb 2002
Location: Southern Cal - Claremont
Posts: 3,346
Send a message via ICQ to Boomer Send a message via AIM to Boomer
Default

what is protrack?
__________________
-
RC10L2.5W - RC12.4 - RCNTC3(bmi) - TC4 (modded) - B44.2 - plus rent-a-rides! :D
Boomer is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2002, 01:16 AM   #7
Shop Owner
 
nnick's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2001
Location: Cheapest prices in Europe ;)
Posts: 1,342
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via ICQ to nnick Send a message via MSN to nnick Send a message via Yahoo to nnick Send a message via Skype™ to nnick
Default

Protrak is a charger/discharger made in England by an RC enthousiast!

To my opinion one of the best in the market

http://www.users.zetnet.co.uk/pro-trak/

Nick
__________________
Nikolakopoulos Nick
RC RING

The #1 source for all your electric needs www.rcring.eu

Enjoy RCing....
R/C Tech #82
IRT #123

Don't practice until you get it right. Practice until you can't get it wrong

Team Xray T4'17, Team Xray X10'18, TOP Racing Rebel
nnick is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2002, 06:53 AM   #8
Tech Elite
 
CRASH's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 2,715
Trader Rating: 26 (100%+)
Thumbs up Pro-Trak

I agree Pro-trak is one of the best chargers out there today. Phil is an awesome guy to deal with. Thanks for the link for the new graph software, I will give it a try.

Later
CRASH is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2002, 05:32 PM   #9
Tech Master
 
picco007's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: TX.
Posts: 1,814
Trader Rating: 91 (100%+)
Send a message via AIM to picco007 Send a message via Yahoo to picco007
Default Pro-Trak to computer ?????

I'm having trouble making the charger talk to the computer. I don't know what I'm doing wrong. Can someone help me with some suggestions??????
picco007 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2002, 07:19 PM   #10
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 298
Default

Hmm....hire them a translator? hehe....I know...bad...very bad.

Make sure the connections are good.

Has this particular PC and charger worked together before???
acloco is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2002, 07:56 PM   #11
Tech Master
 
picco007's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: TX.
Posts: 1,814
Trader Rating: 91 (100%+)
Send a message via AIM to picco007 Send a message via Yahoo to picco007
Default

No the charger and the pc have never worked together. With my turbo 35, I configure the hyperterminal to work with com1 the serial port. I just plug it in and it sends the data to the hyperterminal and i have all of my numbers. With the pro trak, I don't know if I'm suppose to use hyperterminal. But with hyperterminal, i can set the baud rate, the parity, the stop bits and etc. I hope i can get this thing working, i'm afraid to call Phil since my bill last month was almost triple the amount it costs us per month to have a phone. I would appreciate the help.
picco007 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2002, 10:43 PM   #12
dtm
Tech Champion
 
dtm's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: HKG
Posts: 7,551
Send a message via ICQ to dtm
Default

I managed to get it to work ok...it was a long time ago. I had to make sure the charger was on the main menu screen-- (charge, discharge etc) before I opened the program on the PC...it would then work.

Also I think I had to have everything plugged into the PC and charger and charger switched on before I switched the PC on...it was some weird sequence but thats what you get for DOS based and not USB!! Never had to play with hyperterminal though!
dtm is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2002, 12:32 PM   #13
Tech Adept
 
Ian S's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Leicester, UK
Posts: 241
Default

picco007 - What software are you using?? if your using the old DOS based software it can be hard to get to work. If you are using the DOS software download the new software from the link at the top of the thread. If your allready using the new software it should be pretty easy. This is what i do with the new software

1. plug the serial cable into com port 1 or 2
2. turn on the PC
3. conect Pro-trak to power supply
4. plug the other end of the serial cable into the pro-trak (plug on left)
5. plug the individual cell leads into the pro-trak and conect them to the cells along with the main red and black wires
6. Open the new software and choose which com port you are using (top right of the screen)
7. press the button in the software for whatever you want to do
8. choose where on the PC you what to save the data (it will be a spreadsheet file)
9. choose what to call the spreadsheet data
10. within a few seconds start what you want to do on the pro-trak
11. the graph should now start to draw and the data will be saved to the spreadsheet file
12. when the pro-trak has finished take a screen print of the graph and save.

thats it, no hyperterminal stuff at all, if you still want to use the DOS software ill post instructions for that aswell
Ian S is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2002, 09:27 PM   #14
Tech Master
 
picco007's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: TX.
Posts: 1,814
Trader Rating: 91 (100%+)
Send a message via AIM to picco007 Send a message via Yahoo to picco007
Default

Ian,

I'm trying it now with your instructions. I hope it works and it seems like it is. Thanks for your help but I will let you know for sure what happened. Thanks again for everyone's help.
picco007 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
F/S Pro Trak 30 Amp 10.72 ver software Deltaman R/C Items: For Sale/Trade 11 05-01-2009 12:15 PM
Pro Trak 30 Amp 10.72 ver software Deltaman R/C Items: For Sale/Trade 2 11-18-2006 09:52 AM
Losi XXX-s Graph.FS/FT with extras xxx-pensive R/C Items: For Sale/Trade 5 03-27-2003 06:14 PM
Pro Trak windows software Deltaman Electric On-Road 5 03-10-2003 07:39 AM
Pro-Trak Software CRASH Electric On-Road 1 10-13-2002 02:09 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:24 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net