R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-29-2004, 12:06 AM   #1
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2004
Location: Wixom, MI
Posts: 105
Default trinity 3600 cells :-/

Well i assembeld 4 Trinity 3600 team matched cells for my 12th scale. I disscharded the batteries and the charged them on my millenium pro. and it only charges up to about 800ma and never goes over 1000 seconds.... what could cause this....do i have a dead cell?. would it be from shorting them out on accendient??? please help i dont know what to do.
Chad_R40 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2004, 01:43 AM   #2
Moderator
 
Speedo's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 3,431
Default

If you start them charging again, will they take more charge?

My guess is it is just a false peak, and if possible, turn the false peak detection of your charger on.

Josh
Speedo is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2004, 07:02 AM   #3
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2004
Location: Norwalk, CT
Posts: 128
Send a message via AIM to Rudedog55
Default

i had the same problem with a set of fantom team packs, i just kept charging and peaking till they took a charge. the first run dumped quickly, i de-charged to .1v let cool and recharged, the second time around they charged properly. i use the ce turbo 35 gfx and turned the peak detector way up to stop reading false peaks. the packs scream now and dont dump.
Rudedog55 is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2004, 11:47 AM   #4
Tech Elite
 
CRASH's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 2,715
Trader Rating: 26 (100%+)
Default Dead Cell

If you did short them together it is very possible you did damage one of the cells.

As someone else asked did you try restarting the charge process? If you did and it still stops at 800 then it probably is a dead cell.

Later,
CRASH is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2004, 06:09 PM   #5
Tech Master
 
koabich's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Detroit Area
Posts: 1,359
Send a message via Yahoo to koabich
Default Re: Dead Cell

Quote:
Originally posted by CRASH
If you did short them together it is very possible you did damage one of the cells.

As someone else asked did you try restarting the charge process? If you did and it still stops at 800 then it probably is a dead cell.

Later,
I had the same exact problems a while back. It could be you have a bad cell or something wrong with the assembly. In my case the Millenium Pro Chargers were the problem and not the packs. I would take the packs that would constantly false peak on the Novak and put them on my GFX (not using the lockout feature) and no more false peaks. When I had the Millenium Pro's every two months I would have to send them back to Novak because they would false peak. Every time I sent them back, they sent me brand new chargers. They would work perfectly for a few months and then start false peaking. So I just threw them up on ebay and bought another GFX...never had a problem since!
koabich is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2004, 06:14 PM   #6
Tech Addict
 
KE4PJO's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Columbia,Tn.
Posts: 642
Default

Send them back to Ernie, and try to get your money back. Then go buy some cells from a matcher that will give you a FAIR price.
__________________
"If at first you don't succeed, sky diving is not for you" Unknown
"A bad day racing is still better than a good day at work" Me
KE4PJO is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2004, 07:01 PM   #7
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2002
Location: CORONA , CALIF.
Posts: 4,054
Trader Rating: 1 (100%+)
Default false peaking batts..

heres a thought .. try increasing the volt threshold ... it has worked for me with the mill pro's ... never had anyproblems after raising it a bit ...
__________________
Mark Barden .
mb racer is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2004, 11:26 PM   #8
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2004
Location: Wixom, MI
Posts: 105
Default

well i bought a novak equilizing tray...it solved all my problems... my charger now chared the cells up to 3500+ with is great for now... im just glad that it was not a bad cell.
Chad_R40 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2004, 10:06 PM   #9
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 220
Default

Hey Chad....

Your signature is rediculous... I don't care what kind of shocks you have....


But I am glad your pack works.....


Why not put that in your sig also?
Smalls is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Orion 3600 cells Born2Lose Electric Off-Road 1 03-05-2007 09:03 PM
40 3600 NiMh cells gaeric R/C Items: For Sale/Trade 2 08-22-2006 06:50 PM
Intellect 3600 cells lee82gx Electric On-Road 75 09-29-2005 02:43 PM
2 packs Power push 3600 intel. cells,4 cells whynot R/C Items: For Sale/Trade 0 05-31-2005 09:01 PM
Anybody running the new 3600 cells yet? Bflat Electric On-Road 74 07-19-2004 07:01 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:33 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net