R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-04-2011, 02:31 PM   #1
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2011
Location: SW Minnesota
Posts: 49
Default I finally broke 70mph! and then I broke my motor!

Jump to 1:10 to see where I actually hit 71.2mph but Its a pretty good 5 minutes of speed so watch the entire thing! Also created some new gauges for the special occasion!

I've been struggling to go above 70mph with my Rustler VXL. After balancing the wheels and now lowering the suspension the correct way using the fuel line method, it handles extremely well at top speed and I was finally able to take it above 70mph! 71.2mph to be exact! And if you watch the entire video, its no wonder my motor is shot now! HAHA! Its not really shot... the magnet broke free from the shaft, the high temps from this run must have loosened the adhesive. I'll order a new rotor, no biggy. Enjoy!

+ YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.


Car: Traxxas Rustler VXL
Gearing: 31/76
Battery: Traxxas 3s LiPo 4000mah
Tires: Traxxas Anaconda
Top Speed: 71.2mph
anicolay is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2011, 08:58 AM   #2
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2011
Location: SW Minnesota
Posts: 49
Default

Just got off the phone with Traxxas, they are sending me a new motor no questions asked! Once they receive the old one of course... NICE!
anicolay is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2011, 07:19 AM   #3
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2011
Location: SW Minnesota
Posts: 49
Default

I fabricated a new mount for my camera this week in the down time waiting for my replacement motor from Traxxas. It mounts in the middle above the battery allowing me to use a clear body and have a surprisingly good view straight out the windshield. So now I have a good view, the body is protecting the camera, and most importantly... much better aerodynamics compared to running without a body on. So as long as the new motor gets here before the snow... I'll have some new runs up soon!
anicolay is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I finally broke 70mph! and then I broke my motor! anicolay Electric Off-Road 14 12-09-2011 07:18 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:00 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net