R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-13-2011, 07:37 PM   #1
Tech Regular
 
wildman's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Alexandria,MN
Posts: 373
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to wildman
Default Transponder not counting?

I have been running this transponder for a few years. Under power in the sweeper it misses every other lap? I changed out the transponder, servo, rec, speedo and booster. Everything but the motor. It only counts about everyother?
Transponder is mounted in the front of my 1/12 scale.

Im running a booster and tried to power the transponder direct to a small lipo rec pack and it still missed laps?
Any idea's ...im at a loss?
Thanks
Brian
wildman is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2011, 07:51 PM   #2
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2009
Location: Central Wisconsin USA
Posts: 3,339
Trader Rating: 217 (100%+)
Default

Are you the only one having this issue? You even tried a different transponder and still does it? Sounds like the scoring system maybe at fault. Are they running a newer version of scoring? Your transponder may be too old for the newer stuff.
Andy Koback is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2011, 07:55 PM   #3
Tech Regular
 
wildman's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Alexandria,MN
Posts: 373
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to wildman
Default

Yes my transponders are at least 5 years old. I was the only one having issues. Not sure how new the system is? I have never had this issue...
wildman is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2011, 08:17 PM   #4
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2009
Location: Central Wisconsin USA
Posts: 3,339
Trader Rating: 217 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by wildman View Post
Yes my transponders are at least 5 years old. I was the only one having issues. Not sure how new the system is? I have never had this issue...
Check for frayed wires and look at the plug that goes into the receiver. Does the light stay on solid or flicker? I take it your running one cell? Make sure you have enough battery voltage. Don't know what else could be happening!
Andy Koback is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2011, 08:35 PM   #5
Tech Master
 
HarryLeach's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Hampton, VA, USA
Posts: 1,596
Send a message via AIM to HarryLeach
Default

How high above the track is the transponder? Or, if the track has a scoring bridge, what's the separation between the transponder and the timing loop?

Sounds like a weak connection or frayed wire somewhere if it does it with a dedicated battery as well.
__________________
Privateer racing lots of stuff.
Remember kids, racing isn't fair!
HarryLeach is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2011, 08:44 PM   #6
Tech Regular
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 276
Default

Just send it back to AMB for service. Just send mine back few months ago and their customer service is really good.
__________________
http://www.gpm-parts.com
gpm-parts.com is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2011, 08:59 PM   #7
Tech Regular
 
wildman's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Alexandria,MN
Posts: 373
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to wildman
Default

no frayed wires. I tried two different transponders and it did the same thing? In the main I ran a rec pack direct to the transponder and it missed almost every other lap?
Could the motor cause and issue? Both of these transponders have never failed before?
Thanks
wildman is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2011, 09:08 PM   #8
Tech Fanatic
 
mailboxck's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Philippines
Posts: 835
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Why don't you have another guy try out your transponder on track? Let them mount it on their car and see if the problem persists.
mailboxck is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2011, 09:21 PM   #9
Tech Addict
 
FauxMako's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Marietta, GA
Posts: 523
Default

Is it counting every other lap? It's possible that you running below the tracks minimum lap time.
__________________
Mike

3 3Racing Sakura Zeros: Mustang Boss VTA // Lexus LFA USGT // MazdaSpeed 6 TC
Mini M03 & M05
Life is better with a soundtrack
FauxMako is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MRT Transponder question. leerjet1 Radio and Electronics 20 02-27-2014 07:37 PM
Transponder not counting HELP! KevinHawk Radio and Electronics 9 03-24-2010 05:39 PM
My laps are not counting! Help fazznick Electric Off-Road 11 01-21-2009 12:06 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:24 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net