Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
LRP Automatic super reverse 83200 setup >

LRP Automatic super reverse 83200 setup

LRP Automatic super reverse 83200 setup

Old 10-18-2011, 05:37 AM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2
Default LRP Automatic super reverse 83200 setup

Hi,
my son and I have put together from parts, a TC4 with mabuchi 540 23T brush motor. We have a LRP 83200 super auto reverse esc. We have had problems..We followed the setup guide from LRP. When we switch on, we nearly always get the following result: pull throttle back ..no result. Push throttle forward and car moves forward. The only way we have found to fix this is to manually reverse channel 2 (throttle).

As well as this, we can not get reverse working.
Any help would be greatly appreciated. The LRP guide is minimal.

Cheers
barrti is offline  
Old 10-18-2011, 08:31 AM
  #2  
Tech Elite
 
sosidge's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Bristol, UK
Posts: 4,052
Default

The automatic ESC's need you to make your first throttle movement FULL throttle, and your first braking/reverse movement FULL brake, otherwise they will not setup correctly.

Unplugging the battery will reset the ESC.

With this kind of ESC I make sure that the first thing I do (with the car in my hand) is go to full throttle and then straight into full brake before I put the car down.

If the reverse problem remains after resetting, it could be because it has a delay or needs a double pull to activate.
sosidge is offline  
Old 10-31-2011, 02:52 AM
  #3  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 2
Default

sosidge,
thanks for you reply. I tried all that but to no avail. I resoldered the leads with reverse polarity onto the motor with no effect. We have reversed the channel on the transmitter without effect. Puzzling??
barrti is offline  
Old 10-31-2011, 02:59 AM
  #4  
Tech Rookie
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 3
Default LRP Super reverse Digital PROBLEMS

Yes this is VERY confusing i would suggest swapping the esc for another one or upgrading to the next model esc. have you by any chance not installed capictors ?
Crazyjay117 is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.