R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-02-2011, 07:11 AM   #1
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 65
Default mamba max pro cms36 7700kv problem

i just installed my mamba max pro esc and 7700kv motor with Turnigy 2s 30c 5000mah and 35/72 gearing , played with it for a good 5mins after that the motor starting making some weird like a screech

something like this

http://www.youtube.com/watch?v=v7DeoYVc98Y

sounds at 0:10

any ideas what to do?
nitroharry91 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2011, 08:10 PM   #2
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2009
Location: S.E. Mass.
Posts: 377
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

What kind of car was it in ? That gear ratio of 2.05 scares me unless it was in something with steep gear reduction.
Steve. is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2011, 03:39 AM   #3
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 65
Default

it was in a tc4
nitroharry91 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2011, 04:36 AM   #4
Tech Champion
 
nexxus's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: Perth, Australia
Posts: 8,104
Trader Rating: 302 (100%+)
Default

Way overgeared and over heated and a bearing has suffered. Then running it with no load is only going to make it worse. Basically you cooked the motor.
__________________
A800 / A800X Awesomatix

Don't worry about what I'm doing.
Worry about why you're worried about what I'm doing.

"Ego is the anesthesia that deadens the pain of stupidity."

nexxus is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 12:14 AM   #5
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 65
Default

any way to fix it? or the only way to fix it is send it back to castle?
nitroharry91 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 05:34 AM   #6
Tech Champion
 
nexxus's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: Perth, Australia
Posts: 8,104
Trader Rating: 302 (100%+)
Default

At the least it'd need a new rotor and new bearings.

I don't think castle will warranty user error.
__________________
A800 / A800X Awesomatix

Don't worry about what I'm doing.
Worry about why you're worried about what I'm doing.

"Ego is the anesthesia that deadens the pain of stupidity."

nexxus is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2011, 09:55 AM   #7
Tech Addict
 
Born2Run's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Europe
Posts: 737
Default

Quote:
Originally Posted by nitroharry91 View Post
any way to fix it? or the only way to fix it is send it back to castle?
Castle sreations does not repair motors.They replace them.A few months ago you had to pay for that 35-40$.Now you have to pay 70$ and i don't know if it worths.
__________________
Whatever
Born2Run is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:46 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net