R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-19-2007, 01:29 PM   #5701
Tech Fanatic
 
HRCRACER123's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Long Island, New York
Posts: 819
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Hey Steve. I just installed the GTB spread spectrum with the 10.5 motor in my '007.

I had to run the motor capacitor wire over the top of the motor and zip tie the power cap to the rear bulkhead top deck. Do you think that will be ok as far as the heat from the motor? Take a look at a pic I took..The wires are kinda hidden by the other motor wires.http://www.rctech.net/forum/attachme...4&d=1197824750

Might be a better pic..http://www.rctech.net/forum/attachme...3&d=1197824717

Also It said in the manual that the spread spectrum will work with the spectrum pro. But I just have the old grey Spectrum Module in the back of my transmitter(M8) and the Spectrum micro reciever. Will this be ok?
HRCRACER123 is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2007, 01:57 PM   #5702
The Evicerator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 4,142
Default

HRC,

I don't see why your capacitor location would be a problem...just be sure that it can't hit the spur gear if it gets jostled!

As far as your Spektrum question goes... the SS GTB will run fine with ANY 2.4 GHz system that is currently available.

Quote:
Originally Posted by HRCRACER123 View Post
Hey Steve. I just installed the GTB spread spectrum with the 10.5 motor in my '007.

I had to run the motor capacitor wire over the top of the motor and zip tie the power cap to the rear bulkhead top deck. Do you think that will be ok as far as the heat from the motor? Take a look at a pic I took..The wires are kinda hidden by the other motor wires.http://www.rctech.net/forum/attachme...4&d=1197824750

Might be a better pic..http://www.rctech.net/forum/attachme...3&d=1197824717

Also It said in the manual that the spread spectrum will work with the spectrum pro. But I just have the old grey Spectrum Module in the back of my transmitter(M8) and the Spectrum micro reciever. Will this be ok?
__________________
Steve Weiss
TEAM ASSOCIATED -- REEDY -- SANWA -- PROTOFORM -- 1UP Racing -- ActivRC -- P1 BRAND -- TEAM KINWALD -- TEAM STEVE INTERNATIONAL
Steve Weiss is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2007, 02:41 PM   #5703
Tech Fanatic
 
HRCRACER123's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Long Island, New York
Posts: 819
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Steve Weiss View Post
HRC,

just be sure that it can't hit the spur gear if it gets jostled!
Thanks Steve. I have it pretty tightly zip tied on there. It should be fine.

I have never even ran it yet I just got it. I am very excited about trying out brushless!!
HRCRACER123 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 09:17 AM   #5704
The Evicerator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 4,142
Default

doo pee doo!
__________________
Steve Weiss
TEAM ASSOCIATED -- REEDY -- SANWA -- PROTOFORM -- 1UP Racing -- ActivRC -- P1 BRAND -- TEAM KINWALD -- TEAM STEVE INTERNATIONAL
Steve Weiss is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 09:33 AM   #5705
Tech Fanatic
 
HRCRACER123's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Long Island, New York
Posts: 819
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Hey Steve, Can we get a pic of the GTB Installed in your X-Ray?

I would love to see how you ran everything..
HRCRACER123 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 10:16 AM   #5706
The Evicerator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 4,142
Default

I will try to take some pictures sometime today or tomorrow and get them posted for you guys...
__________________
Steve Weiss
TEAM ASSOCIATED -- REEDY -- SANWA -- PROTOFORM -- 1UP Racing -- ActivRC -- P1 BRAND -- TEAM KINWALD -- TEAM STEVE INTERNATIONAL
Steve Weiss is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 10:25 AM   #5707
Tech Fanatic
 
HRCRACER123's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Long Island, New York
Posts: 819
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Steve Weiss View Post
I will try to take some pictures sometime today or tomorrow and get them posted for you guys...

Nice...Thanks Steve.
HRCRACER123 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 10:52 AM   #5708
Tech Lord
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,919
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

good to see you rocking the COD4 again last night steve.
__________________
Hebiki Design Works
Custom R/C Vinyl Graphics & Apparel: Your gear, your way!
Web Design - Web Development - Logo Design - Graphic Design
www.facebook.com/HebikiDesignWorks
Hebiki is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 11:06 AM   #5709
The Evicerator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 4,142
Default

It was good to be back! Albeit a bit rusty.. .but I'm sure I'll be back to form sooner or later
__________________
Steve Weiss
TEAM ASSOCIATED -- REEDY -- SANWA -- PROTOFORM -- 1UP Racing -- ActivRC -- P1 BRAND -- TEAM KINWALD -- TEAM STEVE INTERNATIONAL
Steve Weiss is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 11:37 PM   #5710
Tech Elite
 
Syber Serulean's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Riverside
Posts: 3,656
Trader Rating: 28 (100%+)
Send a message via AIM to Syber Serulean
Default

hey steve, im having a really weird glitching issue. Was happening back when my setup was Cyclone Tc2, Standard steering servo, and aitronics FM receiver that came with my MX-3 a while back (a long time ago actually). I have a carbon fiber chassis, but it never glitched at all for the longest time. I put the tc3 down for a while, then picked it back up this year and when i took it to La Mirada for OC circuit, it would glitch like crazy. I put it down again for awhile then went back to La Mirada for Toys4Tots...glitched worse. At this point, i was using a JR z590 steering servo, an XBR, and the same airtronics 75mhz FM receiver. I cleaned the receiver out, put double sided tape under everything (two layers), and put electrical tape around any touching wires in an attempt to insulate them more to keep the glitching down. Didnt help at all. Now here i am in San Antonio visiting my brother who wants me to race with him, and i got out to practice and its glitch city. I come try a different set of crystals and its no use. I try those crystals (and my original crystals) in an M11, no change. I go back to my mx-3 and try a different antenna...a tad less glitching but its still there. Now im back in my brother's street and it begins glitching when i go like... less than 30ft away but more than say...10-15ft. The throttle seems to studder heavily and after the throttle studders, sometimes the steering glitches too but the steering will never glitch if thats ALL i touch or move. Everything goes wrong once i hit the throttle (and this was with both the mx-3 and the m11). I had electrical tape across the bottom of the chassis and under the antenna and stuff to help insulate, no dice. I took it off and it seems better, oddy enough, but still bad. I switched to a different aitronics FM 75mhz receiver and try 2 sets of crystals in it both with the mx-3 and m11, still glitches (but alot less, though enough to anger me). Again, no glitching AT ALL unless i get on the throttle. This time i even put the receiver on top of the servo to keep it off the carbon fiber chassis and away from the ESC and its wires.

what the heck can this problem be? If i glitch tomorrow at the track again...im calling off racing on saturday with my bro because it would be a big waste of money. $20 and a toy donation for toys for tots and i glitched every single heat and was never able to really do my best because of it.

the really confusing part, if you backtrack a little, i went to SoCal on the friday before their last sunday race before they closed up... NO GLITCHING WHATSOEVER. But now here i am, glitchy as crazy again.

any ideas?


pics: the motor wires are long because i swap this between my buggy and my tc3. The same glitching issues were experienced with a cyclone tc2/co27 combo that had super short motor wires...and this is the setup (nearly) that didnt glitch at all at SoCal...




Last edited by Syber Serulean; 12-20-2007 at 11:54 PM.
Syber Serulean is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 11:56 PM   #5711
The Evicerator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 4,142
Default

Syber,

It sounds like you've done a fair amount of trading stuff around and reinstalling your equipment to try to solve your glitching problem.

I would cut down the lengths of your wires so that they are just long enough to get from point A to point B... everytime you have a power wire looped around in your car like that it acts like an antenna and that can cause glitching.

Also, try to keep your signal wires well clear of your power wires (motor and battery wires)

Quote:
Originally Posted by Syber Serulean View Post
hey steve, im having a really weird glitching issue. Was happening back when my setup was Cyclone Tc2, Standard steering servo, and aitronics FM receiver that came with my MX-3 a while back (a long time ago actually). I have a carbon fiber chassis, but it never glitched at all for the longest time. I put the tc3 down for a while, then picked it back up this year and when i took it to La Mirada for OC circuit, it would glitch like crazy. I put it down again for awhile then went back to La Mirada for Toys4Tots...glitched worse. At this point, i was using a JR z590 steering servo, an XBR, and the same airtronics 75mhz FM receiver. I cleaned the receiver out, put double sided tape under everything (two layers), and put electrical tape around any touching wires in an attempt to insulate them more to keep the glitching down. Didnt help at all. Now here i am in San Antonio visiting my brother who wants me to race with him, and i got out to practice and its glitch city. I come try a different set of crystals and its no use. I try those crystals (and my original crystals) in an M11, no change. I go back to my mx-3 and try a different antenna...a tad less glitching but its still there. Now im back in my brother's street and it begins glitching when i go like... less than 30ft away but more than say...10-15ft. The throttle seems to studder heavily and after the throttle studders, sometimes the steering glitches too but the steering will never glitch if thats ALL i touch or move. Everything goes wrong once i hit the throttle (and this was with both the mx-3 and the m11). I had electrical tape across the bottom of the chassis and under the antenna and stuff to help insulate, no dice. I took it off and it seems better, oddy enough, but still bad. I switched to a different aitronics FM 75mhz receiver and try 2 sets of crystals in it both with the mx-3 and m11, still glitches (but alot less, though enough to anger me). Again, no glitching AT ALL unless i get on the throttle. This time i even put the receiver on top of the servo to keep it off the carbon fiber chassis and away from the ESC and its wires.

what the heck can this problem be? If i glitch tomorrow at the track again...im calling off racing on saturday with my bro because it would be a big waste of money. $20 and a toy donation for toys for tots and i glitched every single heat and was never able to really do my best because of it.

the really confusing part, if you backtrack a little, i went to SoCal on the friday before their last sunday race before they closed up... NO GLITCHING WHATSOEVER. But now here i am, glitchy as crazy again.

any ideas?


pics: the motor wires are long because i swap this between my buggy and my tc3. The same glitching issues were experienced with a cyclone tc2/co27 combo that had super short motor wires...and this is the setup (nearly) that didnt glitch at all at SoCal...



__________________
Steve Weiss
TEAM ASSOCIATED -- REEDY -- SANWA -- PROTOFORM -- 1UP Racing -- ActivRC -- P1 BRAND -- TEAM KINWALD -- TEAM STEVE INTERNATIONAL

Last edited by Steve Weiss; 12-21-2007 at 12:00 AM. Reason: somehow didn't see the pictures at first :P
Steve Weiss is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2007, 11:57 PM   #5712
Tech Elite
 
Syber Serulean's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Riverside
Posts: 3,656
Trader Rating: 28 (100%+)
Send a message via AIM to Syber Serulean
Default

way ahead of you, steve.

(they were edited in above)

Last edited by Syber Serulean; 12-21-2007 at 12:09 AM.
Syber Serulean is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2007, 08:46 AM   #5713
Tech Elite
 
TPhalen's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2001
Location: Brookfield, CT
Posts: 2,793
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Steve:

If a ninja falls in the woods, does he make a sound? I mean, since ninja's just don't make any sound....
__________________
Tony Phalen
UF1 Team Lotus/Renault
RCDriver.com
CompetitionX.com
R Sector / F1 Paint Labs
TPhalen is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2007, 08:50 AM   #5714
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2003
Location: Pasadena Ca. U.S.A
Posts: 771
Default

Quote:
Originally Posted by TPhalen View Post
Steve:

If a ninja falls in the woods, does he make a sound? I mean, since ninja's just don't make any sound....
I think it would sound like a big wind gust without the wind...you know that woooooooooooooooooooooossssshhhhhhhing sound they make in every movement on T.V.................................LOL
Barry Baker is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2007, 08:53 AM   #5715
The Evicerator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 4,142
Default

I agree it might just be a slight "woosh" sound...but what would be really telling is probably the very lightly mumbled

"awr sheet" coming from the ninja's mouth
__________________
Steve Weiss
TEAM ASSOCIATED -- REEDY -- SANWA -- PROTOFORM -- 1UP Racing -- ActivRC -- P1 BRAND -- TEAM KINWALD -- TEAM STEVE INTERNATIONAL
Steve Weiss is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
STUFF FOR SALE """"LQQK """" EZRC R/C Items: For Sale/Trade 1 03-13-2007 07:20 PM
"""NEW""" Collari .21 3 port buggy motor lc21-b3 goneRVing R/C Items: For Sale/Trade 7 12-20-2006 06:25 PM
STUFF FOR SALE """"LQQK """" EZRC R/C Items: For Sale/Trade 11 10-22-2006 09:49 PM
""" XRAY FK05 """ excellent cond/super clean/stock evostyle R/C Items: For Sale/Trade 9 06-29-2006 10:04 PM
Let's send Steve Weiss (Evicerator) to Cleveland!!! TeamButter Electric On-Road 8 11-02-2004 11:32 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:47 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net