R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-11-2011, 09:43 PM   #1
Tech Master
 
Join Date: Mar 2009
Location: Texas..
Posts: 1,486
Trader Rating: 42 (98%+)
Send a message via Yahoo to dirt_oval
Default 12th scale wiring help, tekin rs!

So I just got in a Rebel 12 today. I have been wiring it all up so that I can check to make sure everything works. After wiring up the smart boost, tekin rs with redline 17.5, I turned it on and I have mo motor tones as well as 1&2 and 6&7 blinking. I would like to get this buttoned up tonight as I will have no other time to wok on it till next Sunday. I'm not sure why it is doing so, maybe the rs is messed up? Or did I do something wrong with the smart boost to cause that, and yes I unplugged the red wire, and also pulled all timing out, as well as setting it to 1s. Please help!
__________________
Damon English
Team Tree Top--Associated--LRP--Trinity/Revtech--Spektrum
Help the environment, and support your local hobby shop!
http://mikeshobbyshop.com
freshRC.blogspot.com
dirt_oval is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 09:45 PM   #2
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

the red wire does not need to pulled out put it back in double check your settings,try it with a 2s rx pack or with a 2s battery pack if it works that way you have a bad booster
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 09:55 PM   #3
Tech Master
 
Join Date: Mar 2009
Location: Texas..
Posts: 1,486
Trader Rating: 42 (98%+)
Send a message via Yahoo to dirt_oval
Default

I also put the re wire back in, without the booster plugged into the rx. I just checked settings. Went back to default, then changed it over the sensored, and 1s, and still the same. It seems like there is a bad connection, but I have tripple checked all A B and C.. Still no motor tone or throttle. Note, I did try a Novak 17.5 earlier, and it did the same thing?
__________________
Damon English
Team Tree Top--Associated--LRP--Trinity/Revtech--Spektrum
Help the environment, and support your local hobby shop!
http://mikeshobbyshop.com
freshRC.blogspot.com
dirt_oval is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 09:59 PM   #4
Tech Elite
 
Join Date: May 2003
Location: Northern & Central Illinois
Posts: 4,337
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

If 1,2&6,7 leds are flashing it means that you have the wrong motor type set. Tap the Mod button six times so the MT led is lit, tap the Inc button so the first led is lit if you want fwd/brk and no reverse, if you want reverse then choose between instant reverse (no brake) 2 leds or delay reverse (brake) 3 leds. Let it go back to flashing the 4 led.

If you have a Hotwire then just set the motor type you want.

You can leave the red wire in the RX and you don't need to turn on the ESC. The smart boost has its own LVC.
AreCee is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2011, 10:48 PM   #5
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2001
Location: Hawaii, USA
Posts: 7,186
Default

Also try it in the no boost profile. The Novak booster doesn't work well with the RS when it is running any boost.
InspGadgt is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2011, 01:06 AM   #6
Tech Adept
 
Monkeys punk's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 142
Default

Also check it with a 2s pack and if you get the correct tones then its the booster or wiring of the booster. The RS wont function unless it gets the correct voltage be it from a receiver pack or a booster. To be honest I would be very surprised if the novak booster is faulty.
Monkeys punk is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2011, 02:05 AM   #7
Tech Rookie
 
Jeronemo's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: South Africa
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by InspGadgt View Post
Also try it in the no boost profile. The Novak booster doesn't work well with the RS when it is running any boost.
Just want to know if it applies to the RS and RS pro ?
Also i am running a RS with a receiver pack. Do i leave the ESC switch in the
Off position and does that effect the low voltage cut off setting ?
__________________
Serpent 411 ERYX , Speed Passion PRO , Trinity D3
BMI 1/12 Copperhead , HW 1 cell , Trinity D3
Futaba 4PKS FASST
Jeronemo is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2011, 03:48 AM   #8
Tech Adept
 
Monkeys punk's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 142
Default

If you want to run low voltage cut off then you will need to leave the RS switch on. To be honest I have never come close to cut off even running mod for 8 mins with a 5600 lipo so i don't bother personally.
Monkeys punk is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2011, 06:33 AM   #9
Tech Master
 
Buckaroo's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Norfolk, VA
Posts: 1,503
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Click here for the thread on 1S with a Tekin


Quote:
Originally Posted by InspGadgt View Post
The Novak booster doesn't work well with the RS when it is running any boost.
Wrong. Follow the directions and it'll work just fine in everything but the hottest MOD motor out there, regardless of boost profile.
__________________
Tom Keith

Tekin & Sweep, thanks for all that you do for you know who!

Associated/T.O.P./Mugen/Fantom/Spektrum/Savox
Buckaroo is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2011, 11:14 AM   #10
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

From the sounds of it your booster isn't supplying enough power.

You can get led's 12 67 with a booster on the RS/RS pro if it's not supplying enough power. Get a 4 cell AA receiver box/pack and plug it into the receiver. If it powers up and operates the booster isn't working.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2011, 11:22 AM   #11
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2001
Location: Hawaii, USA
Posts: 7,186
Default

Quote:
Originally Posted by Buckaroo View Post
Click here for the thread on 1S with a Tekin




Wrong. Follow the directions and it'll work just fine in everything but the hottest MOD motor out there, regardless of boost profile.
Ah I see...they finally figured out the cut off on the booster was interferring. That is good to know.

Still...in the OP's case he likely hasn't done that modification yet so it could be causing a problem.
InspGadgt is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2011, 04:04 PM   #12
Tech Adept
 
Monkeys punk's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 142
Default

Quote:
Originally Posted by InspGadgt View Post
Ah I see...they finally figured out the cut off on the booster was interferring. That is good to know.

Still...in the OP's case he likely hasn't done that modification yet so it could be causing a problem.
I have the lipo cut off modification drawing if anyone needs it. Shot me a PM with an email address and I will send it.
Monkeys punk is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2011, 06:10 PM   #13
Tech Master
 
Join Date: Mar 2009
Location: Texas..
Posts: 1,486
Trader Rating: 42 (98%+)
Send a message via Yahoo to dirt_oval
Default

Well Guys looks like I was just not supplying enough power to the RS. So I kept the red wire in the RS, and plugged in the booster, and everything works perfect now!
__________________
Damon English
Team Tree Top--Associated--LRP--Trinity/Revtech--Spektrum
Help the environment, and support your local hobby shop!
http://mikeshobbyshop.com
freshRC.blogspot.com
dirt_oval is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Micro On Road & 1/18 Off Road Nats Thread RCMadness Micro and Mini Scales 1168 11-23-2017 08:19 AM
SpeedMerchant - Mini Merchant timmay70 Micro and Mini Scales 14 07-20-2010 12:34 PM
1/12th Scale Wiring...(1S) StickyFingaz Electric On-Road 108 05-04-2010 08:59 AM
Newbie getting into 1/10 or 1/12 PAN car riviere Electric On-Road 12 03-31-2010 03:01 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:16 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net