Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Team Associated TC4 >

Team Associated TC4

Like Tree257Likes

Team Associated TC4

Old 09-25-2004, 05:27 AM
  #211  
Tech Elite
iTrader: (23)
 
ALBERTO's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: LONG ISLAND, NEW YORK
Posts: 2,986
Trader Rating: 23 (96%+)
Default

hahahaha think that boy better stick with a TL-01 I have seen his driving.....DOH!!!!!!!!!!!!!!!!!







just kidding tony see u at the track
ALBERTO is offline  
Old 09-25-2004, 08:11 AM
  #212  
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bath/Bristol Area, UK
Posts: 203
Default

Originally posted by x-ray_tony
whats the scheduled release date for the factory team car I heard oct 1st
If you are referring to the TC4 Factory Team it will be about sometime at the end of summer 2005 most likely.
Andy M is offline  
Old 09-25-2004, 08:07 PM
  #213  
Tech Addict
 
Join Date: Apr 2002
Location: Nebraska USA
Posts: 615
Default Does anyone know...

if the TC4 flexes more than a TC3?
Nightbreed is offline  
Old 09-26-2004, 01:02 AM
  #214  
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 150
Default

the car , i thought did flex the same as the tc3 and if you are a true ae fan you know they just dont put car on the market this car is really nice and looks like it will do really good
tc3isthebest is offline  
Old 09-26-2004, 01:39 AM
  #215  
Tech Champion
iTrader: (7)
 
ROBORAT's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: JP Raceway
Posts: 5,360
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

the gearboxes and gears in the tc4 are exactly the same as those on the tc3 right? that would mean that i can still use my old tc3 one way on the tc4? sorry, this may sound like a stpid question but i just want to be extra sure.
ROBORAT is offline  
Old 09-26-2004, 02:54 AM
  #216  
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bath/Bristol Area, UK
Posts: 203
Default

As far as I am aware all the old TC3 diff combinations will work with the TC4.....

best to get someone like Tony to back this up tho
Andy M is offline  
Old 09-26-2004, 04:18 AM
  #217  
Tech Champion
iTrader: (31)
 
JDM_DOHC_SiR's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Chula Vista, CA
Posts: 9,087
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Originally posted by ROBORAT
the gearboxes and gears in the tc4 are exactly the same as those on the tc3 right? that would mean that i can still use my old tc3 one way on the tc4? sorry, this may sound like a stpid question but i just want to be extra sure.
The gears and the oneway are the same for the tc4... so your tc3 stuff will work..
-Dave
JDM_DOHC_SiR is offline  
Old 09-26-2004, 07:45 AM
  #218  
Tech Champion
iTrader: (7)
 
ROBORAT's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: JP Raceway
Posts: 5,360
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Dave/Andy: good to hear. I always like to run one ways in all my cars at my home track. good thing i was able to get back my tc3 one way. one thing less for me to buy when the new AE comes out. cant wait!
ROBORAT is offline  
Old 09-26-2004, 08:02 AM
  #219  
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2004
Location: I forgot
Posts: 109
Default

i always wanted to get the xray but pauls gettin the tc4 when it comes out so ima order when he orders....


toNy
x-ray_tony is offline  
Old 09-26-2004, 08:36 AM
  #220  
Tech Elite
iTrader: (2)
 
TPhalen's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 2,901
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

JDM_DOHC_SiR is correct....all the of the TC3 drivetrain parts will work on the TC4. Only differences?? The input drive cups have been beefed up (for strength) and the center driveshaft is now thicker, as are the CVD's. Old stuff will work, but the new stuff is better!!!
TPhalen is online now  
Old 09-26-2004, 08:37 AM
  #221  
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 40
Default

Anyone can comment about the hardness of the tube chassic compare with tc3?
Shalala is offline  
Old 09-26-2004, 01:14 PM
  #222  
Tech Adept
 
Join Date: May 2004
Location: indiana
Posts: 242
Default

Sorry to rain on your parade guys. but for those of you who have preordered your TC4 you might want to think that over....
Attached Images
File Type: bmp
jrxs.bmp (110.6 KB, 603 views)
dasupacat is offline  
Old 09-26-2004, 01:40 PM
  #223  
Tech Addict
 
Join Date: Apr 2002
Location: Nebraska USA
Posts: 615
Default Forgive my ignorance...

but what is a tube chassis. Do you mean a tunnel type chassis like the XXX-S?

I was thinking, I wonder why AE did not make their TC this way. The tunnel chassis is much stonger. Imagine a tunnel cover over the shaft. A few screws to remove the cover and the shaft is out. Plus I hate when the wire are on the shaft and it rubs a hole in my wires.
Nightbreed is offline  
Old 09-26-2004, 10:29 PM
  #224  
Moderator
 
Speedo's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 3,435
Default

Any idea whether the screws are the same size (length) on the majority of the car?
Speedo is offline  
Old 09-26-2004, 10:33 PM
  #225  
Tech Addict
 
Join Date: Apr 2002
Location: Nebraska USA
Posts: 615
Default Speedo...

I emailed AE and asked them the same question on screw kits for the TC3. I got a return email saying perhaps 75% of the screws from the TC3 would work on the TC4.
Nightbreed is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.