Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Ko Propo VFS-1 ESC >

Ko Propo VFS-1 ESC

Ko Propo VFS-1 ESC

Old 10-05-2005, 03:11 PM
  #1366  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by rc-zombies
The original Twister is the VFS-2000 w/purple case
Twister 2 is the VFS-1 w/purple case
Twister 2.1 is the newer VFS1 pro competition w/carbon case

I've used all three...and now running 2.1's in my cars...

and my name is Ramon too...
the second Ramon is right. the first Ramon is wrong.

the Ramones?
Hebiki is offline  
Old 10-05-2005, 03:12 PM
  #1367  
Tech Addict
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 572
Default

Cool name bud !

Thanks for the relief
speed6 is offline  
Old 10-05-2005, 10:51 PM
  #1368  
Tech Elite
iTrader: (18)
 
Join Date: Feb 2004
Location: Maitland, FL
Posts: 2,190
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Im thinking about buying a VFS-1 esc but dont know which one to buy... theres the PRO version and then theres the PRO Competition version.. which is better and why?
Roberto Falcon is offline  
Old 10-05-2005, 11:15 PM
  #1369  
Tech Elite
iTrader: (18)
 
Join Date: Feb 2004
Location: Maitland, FL
Posts: 2,190
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Nevermind guys I found out.. Im going to go with the pro comp.
Roberto Falcon is offline  
Old 10-05-2005, 11:51 PM
  #1370  
Tech Fanatic
 
S-T-R-l-K-E-R's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: CS RACING / RIDDLER HOBBIES
Posts: 973
Default

it may have been asked in the past but i was wondering what can i do with my ko vfs1 masami edition?

can i send it to ko and have it upgraded to ver2.1 ?
S-T-R-l-K-E-R is offline  
Old 10-05-2005, 11:53 PM
  #1371  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by S-T-R-l-K-E-R
it may have been asked in the past but i was wondering what can i do with my ko vfs1 masami edition?

can i send it to ko and have it upgraded to ver2.1 ?
pare kumusta na?

yes.. you can send it to Ko Propo. but it won't exactly be an upgrade. Robert can disable the temp cutoff for you. Email him for exact details and warranty rules. It is best that you send it in and have him do it.
Hebiki is offline  
Old 10-06-2005, 12:00 AM
  #1372  
Tech Fanatic
 
S-T-R-l-K-E-R's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: CS RACING / RIDDLER HOBBIES
Posts: 973
Default

mabuti naman!! still at vegas chillin!! had a rough tine cause it was my first time to run on carpet and its hella different!! i learned heaps!! thanks for the info!!!

do they sell carbon fiber cases?
S-T-R-l-K-E-R is offline  
Old 10-06-2005, 12:06 PM
  #1373  
Tech Elite
iTrader: (18)
 
Join Date: Feb 2004
Location: Maitland, FL
Posts: 2,190
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Whats your guys opinion that you should give me... Is it worth buying the competition or save the extra money and just buy the pro?
Roberto Falcon is offline  
Old 10-06-2005, 12:35 PM
  #1374  
V12
Tech Elite
iTrader: (1)
 
V12's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 2,658
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Maybe it depends if you´re racing stock or modified. As the biggest difference is just a higher temp cutoff I think this isn´t needed in stock.
V12 is offline  
Old 10-06-2005, 12:52 PM
  #1375  
Tech Elite
iTrader: (18)
 
Join Date: Feb 2004
Location: Maitland, FL
Posts: 2,190
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

I only race stock and 19t..
Roberto Falcon is offline  
Old 10-06-2005, 01:43 PM
  #1376  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by Roberto Falcon
I only race stock and 19t..
does it get hot where you race? track temps can also trigger the temp cutoff. purchasing the Pro Competition will also give you the flexibility of experimenting with a mod motor. if you ever want to try it out. if it does get too hot where you race and you know it'll be awhile before you jump into mod. the Pro will suit you just fine.

if the possibility of running mod is in the near future and IT IS hot where you race.. the Pro Comp will be a better selection. hope that helps.
Hebiki is offline  
Old 10-06-2005, 02:05 PM
  #1377  
Tech Elite
iTrader: (18)
 
Join Date: Feb 2004
Location: Maitland, FL
Posts: 2,190
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Oh yea it gets really hot down here!!! I live in sunny central Florida.

Last edited by Roberto Falcon; 10-06-2005 at 02:56 PM.
Roberto Falcon is offline  
Old 10-07-2005, 08:34 PM
  #1378  
Tech Elite
 
Piyo Piyo's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Jakarta - INDONESIA
Posts: 3,051
Default

I live in tropical country. On last race my VFS-1 Competition cut off because of hot weather here and gearing fault. On the supplement manual, it says that the Competition doesn't have any cut-off feature. . After cooling down, the ESC run properly like normal. Conditions when it went to cut-off stage is the same when I still used the old VFS-1 PRO. Any suggestions for this??? .
Piyo Piyo is offline  
Old 10-08-2005, 01:04 AM
  #1379  
Tech Regular
iTrader: (8)
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 265
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Hi guys, does anyone have a manual for a KO VFS 2000 they can scan and send me a copy, Also will the VFS1 setting card work on the VFS2000 speedy
My email is [email protected]
Cheers
John
yoke2 is offline  
Old 10-08-2005, 02:04 AM
  #1380  
V12
Tech Elite
iTrader: (1)
 
V12's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 2,658
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Piyo Piyo
I live in tropical country. On last race my VFS-1 Competition cut off because of hot weather here and gearing fault. On the supplement manual, it says that the Competition doesn't have any cut-off feature. . After cooling down, the ESC run properly like normal. Conditions when it went to cut-off stage is the same when I still used the old VFS-1 PRO. Any suggestions for this??? .
From what I have heard until today the Competition still have a temp cutoff but it´s higher than the Pro version. It is possible removing the cutoff completetly at least KO can this do for you. But I think then you could burn your VFS-1 when the termal load is too high.
V12 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.