R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-12-2005, 11:25 AM   #811
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,209
Default

Quote:
Originally posted by V12
No you donīt need that second switch. But you should use a choke as the one delivered with the servo.
and connect it to the positive side of the battery terminal.
KO PROPO Staff is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2005, 12:36 PM   #812
Tech Elite
 
JasonC's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Apr 2003
Location: oceanside ca
Posts: 4,099
Trader Rating: 120 (100%+)
Default

Robert will the carbon style reciver and Esc be avalible in the states ?
__________________
#60 of the Original 100
If your not part of the solution
Your part of the problem !
JasonC is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2005, 12:57 PM   #813
Tech Adept
 
PaulC2K's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Manchester, England
Posts: 172
Default

KO Guys:

Any chance of some support !?
I have a ESC giving up less than 2 minutes into a regional Final and if theres something that you know which might be able to help, ie the power caps blown, shotki is kaput, then it'd be nice to actually have some help with the matter!

Having seen posts on here from you, i figured if there was an issue it'd be resolved pretty quickly, not just ignored for 4 days as if it isnt there.
Ive seen replies in the Helios area, and figured you'd get to here eventually. I saw the reply in here a few hours ago, and figured rather than jump to conclusions, give you chance to reply to my post incase you were doing that first, instead it seems like a knackered VFS-1 is acceptable?
Highly doubt thats the attitude taken, but ignoring my problem doesnt seem all that optimistic of anything asside from that does it!

'Its ok, he has 2, were alright lads'
come on, Giz some help ey! otherwise its back to inferior speed controllers where crazy priced shotki diodes arent required to be placed onto the motor each time you want to swap em over.

Surely some help isnt too much to ask for!
PaulC2K is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2005, 01:13 PM   #814
Tech Fanatic
 
mcsquish's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Live at work, play in Toledo, OH
Posts: 828
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Thanks for the reply. If I don't put in a switch, woun't the servo have power as soon as I solder in the batt.? Thanks again.
__________________
You do not need a parachute to skydive. You only need a parachute to skydive twice.
Never argue with an idiot, they'll just drag you down to their level and beat you with experience.

Dirt Burners Racing - R.I.P. BB / Kolors by Kropy / CEFX / One Eighth Racers
mcsquish is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2005, 01:29 PM   #815
T-man
Guest
 
Posts: n/a
Default

He guys just another question on vfs-1

I loaded the 19T high speed setting from the Ko site into my VFS-1. Problem now is that when I go to neutral on the transmitter (ex1 R) I don't have any breaking what so ever. And I like driving with some breaking in Neutral throttle.

Can I set breaking effect in Neutral throttle with Nutralbrake or Breakfreq settings?
What is the difference?

Marc
  Reply With Quote
Old 05-12-2005, 02:18 PM   #816
V12
Tech Elite
 
V12's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 2,641
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by mcsquish
Thanks for the reply. If I don't put in a switch, woun't the servo have power as soon as I solder in the batt.? Thanks again.
No just the servo FET output stage is on power but not the servos control unit. This is powered by the ESCīs BEC.
__________________
Classic RC - http://classicrc.wordpress.com/
V12 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2005, 02:53 PM   #817
TFR
Tech Master
 
TFR's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Toronto
Posts: 1,767
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by T-man
He guys just another question on vfs-1

I loaded the 19T high speed setting from the Ko site into my VFS-1. Problem now is that when I go to neutral on the transmitter (ex1 R) I don't have any breaking what so ever. And I like driving with some breaking in Neutral throttle.

Can I set breaking effect in Neutral throttle with Nutralbrake or Breakfreq settings?
What is the difference?

Marc
I think you just set this from the radio, throttle trim I believe.
__________________
Muchmore l AHRP l Xenon l Futaba
TFR is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2005, 03:29 PM   #818
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,209
Default

JasonC-
At this moment, I don't know. Last time the VFS-2000 with the carbon fiber looking case was a limited edition.

PaulC2K-
Don't you think that you should be email KO directly if it was such a big issue?? I try to help people on this chat forum when I can. This is not part of my job. Don't want to sound rude, but hey come on this is a chat forum not a service request forum.

Soldering the shotki on backwards damaged it. It's done and will need to be replaced. You may have also damaged the transistor and/or brake FETs. So you will have to send it in for repairs to your local KO repair center. I think the closest to you would be Helgar Racing in the UK.

T-man-
Setting the neutral brake to 100 is equivalent to 50% of your brakes on. Yes the 19T motors do have less drag due to having bearings rather than bushings. You may want to start small in the setting until you find the drag brake that you are comfortable with.

V12-
No the servo will still need power from the receiver to turn on. The blue wire is just to get the 7.2V to the servo. The servo lead wire still needs the 6V coming from the recevier to the servo.
KO PROPO Staff is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2005, 03:56 PM   #819
V12
Tech Elite
 
V12's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 2,641
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

KO PROPO Staff
I think you didnīt understand me the right way. mcsquish wanted to know if his FET-servo isnīt switched on if he solder the blue wire directly to the battery without a switch. Iīm saying basically the same as you but maybe my words were not a perfect choice.
__________________
Classic RC - http://classicrc.wordpress.com/
V12 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2005, 04:05 PM   #820
Tech Elite
 
BillyCaldwell's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: OKC, Oklahoma
Posts: 4,005
Trader Rating: 32 (100%+)
Send a message via AIM to BillyCaldwell
Default

Is there a downloadable manual for the vfs-1? I may have overlooked it on the site.

Thanks, Billy
__________________
Maclin | VP-Pro USA
BillyCaldwell is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2005, 04:25 PM   #821
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,209
Default

V12-
Sorry, I ment to reply to mcsquish not you.

lawtonlosi-
I think that someone posted the instructions a few pages back. Try a search.
KO PROPO Staff is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2005, 11:35 PM   #822
T-man
Guest
 
Posts: n/a
Default

Thankx Ko Propo Staff.
  Reply With Quote
Old 05-13-2005, 05:09 AM   #823
Tech Fanatic
 
mcsquish's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Live at work, play in Toledo, OH
Posts: 828
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Thanks to V12 and KO PROPO Staff. I will try a new speedo this weekend, I hope. If the magic smoke comes out of something I'll let you know. lol..
__________________
You do not need a parachute to skydive. You only need a parachute to skydive twice.
Never argue with an idiot, they'll just drag you down to their level and beat you with experience.

Dirt Burners Racing - R.I.P. BB / Kolors by Kropy / CEFX / One Eighth Racers
mcsquish is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2005, 07:55 PM   #824
Suspended
 
Join Date: Mar 2003
Location: Back That Thang Up!
Posts: 3,468
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Where is the cheapest place to buy the PC Adapter? $75 seems to be a bit much for a serial connector and simple software...
403forbidden is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2005, 06:59 AM   #825
Tech Master
 
Charles Godwin's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: UK (England)
Posts: 1,129
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Hi, i am thinking of getting a vfs-1 and program setting adapter set when i've got enough money, but does the servo lead from the speedo (red,white and black wire) go straight into the setting adapter, or do you have to get another lead to connect it or does it come with everything to set it up

Charles
__________________
DXR | CML Distribution | Paint by Turnip Paint | TKRgraphics.com
Charles Godwin is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KO PROPO BMC-VFS esc Molala3 Electric On-Road 0 04-23-2008 11:57 AM
KO PROPO VS-1 FS/FT Headshot R/C Items: For Sale/Trade 5 11-11-2007 06:16 PM
ko propo buffalobill989 R/C Items: Wanted to Buy 2 08-09-2006 05:08 AM
~F/S Ko Propo Mars R/Ko Propo VFS 2000 Pro/BMI FK05~ RandomTask R/C Items: For Sale/Trade 5 06-21-2006 10:18 PM
WTB Ko Propo VFS-1 Pro Roberto Falcon R/C Items: Wanted to Buy 5 10-22-2005 11:36 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:34 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net