Ko Propo VFS-1 ESC

Reply

Old 02-25-2005, 05:21 PM
  #601  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally posted by berger
Chris help, i think my VFS-1 is dead only had 4 runs on it too. I wasnt running a too powerful profile, started about 6 and didnt go any lower than that in 27T. The diode etc was on. My car just slowed and stopped within 10m or so. Took it all off had a good look at everything, tried again in the final thinking it had just knocked off the overheat protection or something. The motor takes a second to accelerate if you hammer the throttle, even without any load on. Tested it with two motors.
Anyway im a bit pissed now, but im going to tear it all down and see if it wants to play silly beggars with me now im at home or not.
Whats KO propo UKs stance on returns in this country as its not sold here yet....
try two things...

1. smell it. if it smells like it toast.. then it is.

2. check your profile.. you said the motor "takes a second to accelerate"... you might have the throttle response set to a number like 9 (1 is the most responsive.. well actually its 0/Off. ) or something. this will cause the motor to accelerate very slowly. i had mine set at 8 once (dont know how that happened) and the car was stuttering. it was very weird. you dont really need throttle response for stock. thats more for Mod where you "feather" the throttle. stock is just ON/OFF

im really hoping its #2. im sorry i dont know the policy for repairs in the UK. let me know how it goes.
Hebiki is offline  
Reply With Quote
Old 02-25-2005, 05:25 PM
  #602  
Tech Master
iTrader: (1)
 
berger's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bathurst, Australia
Posts: 1,149
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Well my whole car smells of TQ after i knocked the can over on the rear of the chassis Gimmie 20 mins or so and ill have it all in bits and see whats up.
berger is offline  
Reply With Quote
Old 02-25-2005, 05:30 PM
  #603  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally posted by berger
Well my whole car smells of TQ after i knocked the can over on the rear of the chassis Gimmie 20 mins or so and ill have it all in bits and see whats up.
you can hit me up on AIM.. or MSN. i'll PM you my info.

btw.. check your diode.. might be dead also.
Hebiki is offline  
Reply With Quote
Old 02-25-2005, 08:12 PM
  #604  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
gee-dub's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Fontana, CA
Posts: 597
Trader Rating: 1 (100%+)
Default BEC

used the search function, didn't find anything offhand.

anyone elaborate on the BEC voltage for the vfs-1. the US KO site says the following:

"BEC voltage setting (2.5v-4.0v)"

the pro model says this:

"The Pro version comes with the BEC factory default setting at 2.5v"

it seems like just about everything else is 6v. example: novak's bec = [email protected], 5c receiver pack = 6v, 4 alkalines = 6v. trying to understand if this is a misprint or if i'm missing something.

thx in advance.
gee-dub is offline  
Reply With Quote
Old 02-26-2005, 08:31 AM
  #605  
Tech Rookie
 
Join Date: Apr 2004
Location: Bangkok, Thailand
Posts: 5
Post Multi Setting Adapter Manual

Hello,

I'm looking for English manual for the multi setting adapter and VFS-1 card. I found on page 19 that corallyman has sent a copy to kentech. Could you send a copy to me or post a link here?

Thanks in advance.
Team321 is offline  
Reply With Quote
Old 02-26-2005, 11:51 AM
  #606  
Tech Fanatic
iTrader: (6)
 
kentech's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 898
Trader Rating: 6 (100%+)
Default Re: Multi Setting Adapter Manual

Originally posted by Team321
Hello,

I'm looking for English manual for the multi setting adapter and VFS-1 card. I found on page 19 that corallyman has sent a copy to kentech. Could you send a copy to me or post a link here?

Thanks in advance.

Sent you a pm regarding the manual.
kentech is offline  
Reply With Quote
Old 02-26-2005, 02:27 PM
  #607  
Tech Master
iTrader: (1)
 
berger's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bathurst, Australia
Posts: 1,149
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Seems the first few steps of my profile were too low. Ive spent a while testing things after finding that it did still work this morning and that was the conclusion i came to.
berger is offline  
Reply With Quote
Old 02-26-2005, 08:35 PM
  #608  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default Re: Multi Setting Adapter Manual

Originally posted by Team321
Hello,

I'm looking for English manual for the multi setting adapter and VFS-1 card. I found on page 19 that corallyman has sent a copy to kentech. Could you send a copy to me or post a link here?

Thanks in advance.
how many people need it? i think i have a pdf somewhere (scanned it awhile back for the TAOB Racing site)
Hebiki is offline  
Reply With Quote
Old 02-27-2005, 02:41 AM
  #609  
Tech Fanatic
iTrader: (6)
 
kentech's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 898
Trader Rating: 6 (100%+)
Default KO Multi Setting Adapter Manual

Here it is for everyone that needs it....
Attached Files
File Type: pdf
kentech is offline  
Reply With Quote
Old 03-07-2005, 12:06 PM
  #610  
Tech Adept
iTrader: (13)
 
Join Date: Oct 2001
Location: Hillsboro, OR
Posts: 192
Trader Rating: 13 (100%+)
Default Serial to USB Adapter

What brands of Serial to USB Adapters is everyone using? The one I have doesnt work well with the VFS Manager. Just looking for brands confirmed to work.

Thanks
JC
tiggersz is offline  
Reply With Quote
Old 03-07-2005, 01:44 PM
  #611  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default Re: Serial to USB Adapter

Originally posted by tiggersz
What brands of Serial to USB Adapters is everyone using? The one I have doesnt work well with the VFS Manager. Just looking for brands confirmed to work.

Thanks
JC
belkin makes a good serial/usb adapter.
here's a link:
http://catalog.belkin.com/IWCatProdu...duct_Id=130885

im sure there are cheaper ones. but this was what i found with just a quick search.
Hebiki is offline  
Reply With Quote
Old 03-07-2005, 04:00 PM
  #612  
Tech Adept
iTrader: (13)
 
Join Date: Oct 2001
Location: Hillsboro, OR
Posts: 192
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Hebiki: I have a different brand of Serial to USB Converter and Im having issues with it sending to the VFS. It works fine receiving from the VFS. I was looking for something smaller but Robert at KO also recommended the Belkin since he thinks that my serial to usb converter might be the issue.,

JC
tiggersz is offline  
Reply With Quote
Old 03-07-2005, 04:24 PM
  #613  
Tech Fanatic
 
Join Date: Jan 2004
Location: Alexandria, VA
Posts: 756
Default

Chris: I have my profile set to one of the stock profiles from the website. I know I programmed the throttle/bk/neutral settings right. But I noticed I have a very large neutral dead band. I'm using an M8. I noticed that the motor (stock)will not turn over until about half throttle. I can hear the esc when i first begin to give it throttle, not enough power to turn the motor until half throttle. Is this normal?

Jeff
Proteus is offline  
Reply With Quote
Old 03-07-2005, 08:48 PM
  #614  
Tech Elite
iTrader: (2)
 
JimmyMac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: NC
Posts: 4,447
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

This is what I use for my Serial to USB adapter for my laptop computer... http://www.tigerdirect.com/applicati...6218&CatId=464
JimmyMac is offline  
Reply With Quote
Old 03-07-2005, 10:43 PM
  #615  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally posted by tiggersz
Hebiki: I have a different brand of Serial to USB Converter and Im having issues with it sending to the VFS. It works fine receiving from the VFS. I was looking for something smaller but Robert at KO also recommended the Belkin since he thinks that my serial to usb converter might be the issue.,

JC
JC... i havent tried using my laptop. since i race generally outdoors..and we use small generators. i dont want to tax the gen. by attaching another item like a laptop. ive gotten very used to just imagining the throttle curve and using the handheld adapter (even at home). pretty soon though i will pick up a serial/usb adapter...and try it from home. i'll let you know as soon as that happens.

Originally posted by Proteus
Chris: I have my profile set to one of the stock profiles from the website. I know I programmed the throttle/bk/neutral settings right. But I noticed I have a very large neutral dead band. I'm using an M8. I noticed that the motor (stock)will not turn over until about half throttle. I can hear the esc when i first begin to give it throttle, not enough power to turn the motor until half throttle. Is this normal?

Jeff
Jeff.. i have a feeling your throttle (full, neutral and brake) wasnt set at factory settings when you set the VFS up.

do this... pick a new model memory in your M8. dont change any settings. then reprogram the VFS for that model memory. then crank up the throttle and turn down your brakes. etc. let me know if that works. (it happened to be because on the Helios.. the throttle is set at 100, and the max is 150) i didnt reset it to factory settings..and i got a delayed response.

let me know if that works.
Hebiki is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service