R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-14-2005, 02:48 PM   #586
Tech Lord
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,919
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by yellow15
maybe it's just me lack of "sensitivity" ?
its not just you.. sometimes i cant feel the changes i make, BUT i can see it in the laptimes. i did use the same car yesterday, i made some changes to my profile for 27T stock..when i raced 19T... i spun my wheels out at the start of the main.. but BOY the car had some nasty RIP coming out of the turns. oh ya.. i did win the main

if you wanna feel a difference... try a profile where its linear. all 17s then drop it down to all 7s. then you'll start to feel it, then you can fine tune from there. with silver can its really difficult to see the changes you make. you really have to check your laptimes.
__________________
Hebiki Design Works
Custom R/C Vinyl Graphics & Apparel: Your gear, your way!
Web Design - Web Development - Logo Design - Graphic Design
www.facebook.com/HebikiDesignWorks
Hebiki is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2005, 03:17 PM   #587
Tech Master
 
berger's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bathurst, Australia
Posts: 1,149
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I would like to go for a profile with 8 or so across the board then work from there but how much stress is that going to stick on the speedo?
berger is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2005, 03:19 PM   #588
Tech Regular
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 328
Default

Thanks..

is a linear 7 setting still safe to my silver can?
yellow15 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2005, 03:24 PM   #589
Tech Lord
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,919
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by berger
I would like to go for a profile with 8 or so across the board then work from there but how much stress is that going to stick on the speedo?
i actually ran a linear 1 with the VFS-2000 with a monster stock (crazy stupid rip).... but i had to cut after every run. i dont know if it has any additional stress. but it will cause more brush/comm wear. and i hope you have good batteries. i wouldnt recommend it for 19T. only stock.

Quote:
Originally posted by yellow15
Thanks..

is a linear 7 setting still safe to my silver can?
yes it is safe. the 7 setting is a lot higher than the old VFS-2000. watch for wheel spin though. if get wheel spin... might want to lower the first few stages. like this..

9
9
8
8
7
7
.
.
.
.
.7

good luck! if it doesnt rain this sat ill be testing more profile. ill let you guys know.
__________________
Hebiki Design Works
Custom R/C Vinyl Graphics & Apparel: Your gear, your way!
Web Design - Web Development - Logo Design - Graphic Design
www.facebook.com/HebikiDesignWorks
Hebiki is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2005, 03:50 AM   #590
Tech Adept
 
Marcus's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Singapore (serangoon)
Posts: 130
Default KO esc

Would like to know which ESC is better VFS 2000 or the new VFS-1 PRO? I know that the difference is that 2000 got 32 setting as for the new VFS it has 64 setting. As can say that i'm new to Ko ESC. All the while using robitronic esc. Thanks in advance.
Marcus is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2005, 04:07 AM   #591
Tech Lord
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,919
Trader Rating: 26 (100%+)
Default Re: KO esc

Quote:
Originally posted by Marcus
Would like to know which ESC is better VFS 2000 or the new VFS-1 PRO? I know that the difference is that 2000 got 32 setting as for the new VFS it has 64 setting. As can say that i'm new to Ko ESC. All the while using robitronic esc. Thanks in advance.
marcus... the two differences in the 2000 and 1 are....

1. the first few stages (lower drive frequencies) from the VFS-2000 has been removed and higher frequencies have been added. Japan races 8mins and they need the higher frequencies and efficiency. thus the higher frequencies.

2. the footprint of the VFS-1 is about 30% smaller than the VFS-2000. this is very helpful since space is very limited in today's touring cars. pair that off with the Helios receiver.. and you ahve a set of VERY tiny receivers there's a picture below of my SDW with a ko servo, helios receiver and VFS-1 esc.

BOTH escs are programmable (with the proper program device: either handheld or via laptop computer)

also, the handheld programmer for the VFS-1 is now compatible with the Ko programmable servos. it uses "cards" to store the data for each Ko product. kind of like a floppy disk.

if you got any more questions.. feel free to ask. there's also a VFS-2000 thread as well as the Helios radio thread

- chris



__________________
Hebiki Design Works
Custom R/C Vinyl Graphics & Apparel: Your gear, your way!
Web Design - Web Development - Logo Design - Graphic Design
www.facebook.com/HebikiDesignWorks
Hebiki is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2005, 06:42 AM   #592
Tech Addict
 
woozer71's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 558
Trader Rating: 23 (96%+)
Default VFS-1 help

Can someone help me with the multi setting adaptor? I am trying to load the settings off the KO site for 27t stock. When it says curr lim= 12 what is the setting. It only has the 40A,60A etc, I might sound a bit stupid for asking this question but this is what this thread is for idiots like me. I am not good with this stuff. Also can I put the esc back to the original settings.
__________________
---------------------------------------------------
Fraser Coast RC Car Club/FCRCCC
VBC D06 / Xray T4 2013
Yokomo BMax2 ver 2 - Tamiya F104 x1
Sanwa MT-4
woozer71 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2005, 06:59 AM   #593
Tech Lord
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,919
Trader Rating: 26 (100%+)
Default Re: VFS-1 help

Quote:
Originally posted by woozer71
Can someone help me with the multi setting adaptor? I am trying to load the settings off the KO site for 27t stock. When it says curr lim= 12 what is the setting. It only has the 40A,60A etc, I might sound a bit stupid for asking this question but this is what this thread is for idiots like me. I am not good with this stuff. Also can I put the esc back to the original settings.
all questions are welcome no such thing as a stupid question.

i have a guess that the curr lim=12 actually means 120A.

the ZERO got dropped off, i think. Robert can you confirm that please?

the original settings for the esc is 36 across the board with everything turned off.
__________________
Hebiki Design Works
Custom R/C Vinyl Graphics & Apparel: Your gear, your way!
Web Design - Web Development - Logo Design - Graphic Design
www.facebook.com/HebikiDesignWorks
Hebiki is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2005, 07:17 AM   #594
Tech Addict
 
woozer71's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 558
Trader Rating: 23 (96%+)
Default

thx Hebiki
__________________
---------------------------------------------------
Fraser Coast RC Car Club/FCRCCC
VBC D06 / Xray T4 2013
Yokomo BMax2 ver 2 - Tamiya F104 x1
Sanwa MT-4
woozer71 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2005, 07:49 AM   #595
Regional Moderator
 
daniz24's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: D-Square Racing
Posts: 3,189
Default VFS-2

I just read from RC Magazine, any news about this new KO ESC?
daniz24 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2005, 08:33 AM   #596
Tech Adept
 
Marcus's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Singapore (serangoon)
Posts: 130
Default KO esc

Thanks a lot Hebiki for the info. Anyway i like still cant decide which to get. i got an offer for the vfs 2000 + the adaptor for 190SGD (2nd hand), by the way im from singapore. And i had ask the hobby shop how much the vfs-1 (brand new) cost and was quoted me $260SGD. What is your advice?
Marcus is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2005, 12:38 PM   #597
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,209
Default Re: VFS-2

Quote:
Originally posted by daniz24
I just read from RC Magazine, any news about this new KO ESC?
The VFS-2 has less FETs inside, bring the specs down. This also brings the cost down in the esc. The features are the same as the VFS-1.
KO PROPO Staff is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2005, 03:28 PM   #598
s2
Tech Adept
 
s2's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: nr Coventry, UK
Posts: 239
Default Re: Re: VFS-1 help

Quote:
Originally posted by Hebiki
all questions are welcome no such thing as a stupid question.

i have a guess that the curr lim=12 actually means 120A.

the ZERO got dropped off, i think. Robert can you confirm that please?
i was confused in the same way, i kinda was thinking that 12 would be the 12th setting (260A) as there are 12 current limiters and 'off'? (or 'off' if 40A is counted as the 0th value??)

i guess both theorys make sense, just wonder which is right....
s2 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2005, 08:02 AM   #599
Regional Moderator
 
daniz24's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: D-Square Racing
Posts: 3,189
Default Re: Re: VFS-2

Quote:
Originally posted by KO PROPO Staff
The VFS-2 has less FETs inside, bring the specs down. This also brings the cost down in the esc. The features are the same as the VFS-1.
arigato
daniz24 is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2005, 05:17 PM   #600
Tech Master
 
berger's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bathurst, Australia
Posts: 1,149
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Chris help, i think my VFS-1 is dead only had 4 meets on it too. I wasnt running a too powerful profile, started about 6 and didnt go any lower than that in 27T. The diode etc was on. My car just slowed and stopped within 10m or so. Took it all off had a good look at everything, tried again in the final thinking it had just knocked off the overheat protection or something. The motor takes a second to accelerate if you hammer the throttle, even without any load on. Tested it with two motors.
Anyway im a bit pissed now, but im going to tear it all down and see if it wants to play silly beggars with me now im at home or not.
Whats KO propo UKs stance on returns in this country as its not sold here yet....
berger is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KO PROPO BMC-VFS esc Molala3 Electric On-Road 0 04-23-2008 11:57 AM
KO PROPO VS-1 FS/FT Headshot R/C Items: For Sale/Trade 5 11-11-2007 06:16 PM
ko propo buffalobill989 R/C Items: Wanted to Buy 2 08-09-2006 05:08 AM
~F/S Ko Propo Mars R/Ko Propo VFS 2000 Pro/BMI FK05~ RandomTask R/C Items: For Sale/Trade 5 06-21-2006 10:18 PM
WTB Ko Propo VFS-1 Pro Roberto Falcon R/C Items: Wanted to Buy 5 10-22-2005 11:36 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:52 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net