R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-12-2008, 06:31 PM   #2401
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2004
Location: N. Cali
Posts: 200
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Uhm, what did you do? More details. I bet you reversed polarity on the batteries.

I don't think KO has any obligation to you. Yes it is an oem'ed product, but the simple fact is you didn't buy from KO. I don't see how KO has to service support another companies product. If you've had it for several months now, you're waaay past any warranties so you'll have to shell out the $$$ to have it fixed.
DirtyRacer is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2008, 06:41 PM   #2402
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

i had a 2.1 that i bought new put it in the car put two batteries through it and then nothing. the light was on but nothing else, sent it in they said it was not covered long story short they fixed it,it was a $5.00 part and after repair of $40 plus parts and shipping lets say i wasn't happy. so good luck
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2008, 06:42 PM   #2403
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

if you send it to ko they will send it to japan and it will take 3 months before you get it back, i know
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2008, 06:49 PM   #2404
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2004
Location: N. Cali
Posts: 200
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by 20 SMOKE View Post
if you send it to ko they will send it to japan and it will take 3 months before you get it back, i know
Actually no they won't. The real repair guy is back. He can service it in shop.

There is a point of no return when you fry these speedos. I've done it recently.

BUUUT check this out. I know for a fact you can buy the C2's directly from KOAmerica at a significant discount. Low enough to eliminate having your speedo repaired. Trust me on this. Contact Rob at KO.
DirtyRacer is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2008, 03:18 PM   #2405
Tech Addict
 
Tron 101's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Saskatoon, Canada
Posts: 602
Trader Rating: 23 (96%+)
Default

Nah no reverse polarity, when your setting up a 200 dollars setup plus more, you tend to be finicky.
But what 20 smoke says, happenned to both my speedos! The light is on but NADA! On one of em the light is blinking but NADA.

I wonder if there may be a flaw in a bad batch circulating, cuz the second one , well to make things short and sweet, WOW Speed-DOH!

Anyway HB has wrote me back stating that I should send both of them in. YEAH, The customer has prevailed!WOOT.
Until I get the bill...

Oh well maybe they'll give me a two-fer, eh?!

Thanks for the input guys!!
Tron 101 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2008, 03:24 PM   #2406
Tech Addict
 
Tron 101's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Saskatoon, Canada
Posts: 602
Trader Rating: 23 (96%+)
Default

Oh but as for frying or "thermal overload" notta chance, I have had all the necessary set-ups, capacitor ,shotky and heat sink, besides I never had the speed control get even close to being as hot as a motor, never.

The fact that i didn't see smoke was what tipped me off to it being a manufacturer defect. Anyway the warranty of any repair should be a minimum of 3 momnths, and the new Twister that was shot is only a month old, so....(fingers crossed).

I have actually been running Twister 2.1's in my tc and pan for around a year, I never had a problem with heat or shut downs, once I did have to perform surgery on the receiver J plugs but that was the extent of it.
Tron 101 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2008, 03:43 PM   #2407
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2004
Location: N. Cali
Posts: 200
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Good to hear they are gonna help you out.

One thing to try....it's a long shot. But maybe your transmitter setup was lost, try redoing the one touch setup.


If the bill is over 50...call up Rob at KO. trust me...you'll be glad.
DirtyRacer is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2008, 08:09 PM   #2408
Tech Addict
 
Tron 101's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Saskatoon, Canada
Posts: 602
Trader Rating: 23 (96%+)
Default

Only the controller that has the constant light will go into the set up. But you cant do anything with an ESC that doesn't deliver power to the RX. It is weird that the esc shows its getting power but the RX shows no light? The RX works though.
Tron 101 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2008, 10:13 PM   #2409
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2004
Location: N. Cali
Posts: 200
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Maybe the switch is bad?
DirtyRacer is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 01:31 PM   #2410
Tech Regular
 
quantum's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 351
Default

Quote:
Originally Posted by 20 SMOKE View Post
i have a multi setting adapter if any one needs one
you have pm
quantum is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 04:26 PM   #2411
Tech Addict
 
Ferrarimk13's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Staten Island, New York
Posts: 630
Send a message via AIM to Ferrarimk13
Default

Quote:
Originally Posted by DirtyRacer View Post
Good to hear they are gonna help you out.

One thing to try....it's a long shot. But maybe your transmitter setup was lost, try redoing the one touch setup.


If the bill is over 50...call up Rob at KO. trust me...you'll be glad.
they are selling the C2 for less than 50$?
__________________
Press Alt+F4 for a good time.
Ferrarimk13 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2008, 07:30 PM   #2412
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2004
Location: N. Cali
Posts: 200
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

just contact Robert at KO America and ask him about the C2s speedos
DirtyRacer is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2008, 08:11 PM   #2413
Tech Champion
 
Nova F1 Racer's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Peoples Republic of Northern Virginia
Posts: 5,682
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Need some help/advice.... I've got a Twister 2.2 in my 12 scale and after I got t-boned last week the ESC acted strange and now it won't work right....
The thottle cuts in and out and I've tried to reset with no luck... Could it be the NOVAK capacitor?
__________________
This is DICK!!! And you're NOT!
RC Tech member #11
Aussie Rules Footy, Brisbane LIONS!!
[url]http://www.pitter-pat.com/[/url] for pet care needs in Northern Virginia
Nova F1 Racer is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2008, 09:01 PM   #2414
Tech Master
 
Join Date: Mar 2004
Location: Earth
Posts: 1,039
Send a message via ICQ to rcnewb2004
Default

Rewire the ESC completely and see if that helps. Also ensure that its not your transmitter/receiver cutting out.

Otherwise... you may have a broken esc

I know i am stating the obvious... but i hope it helps
__________________
Ta04-TRF, EVO 5
Futaba
KO Propo
Spintec
rcnewb2004 is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2008, 05:40 PM   #2415
Tech Addict
 
Ferrarimk13's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Staten Island, New York
Posts: 630
Send a message via AIM to Ferrarimk13
Default

i doubt its the power cap, but you can try switching to the included one, and resetting it.
__________________
Press Alt+F4 for a good time.
Ferrarimk13 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KO PROPO BMC-VFS esc Molala3 Electric On-Road 0 04-23-2008 11:57 AM
KO PROPO VS-1 FS/FT Headshot R/C Items: For Sale/Trade 5 11-11-2007 06:16 PM
ko propo buffalobill989 R/C Items: Wanted to Buy 2 08-09-2006 05:08 AM
~F/S Ko Propo Mars R/Ko Propo VFS 2000 Pro/BMI FK05~ RandomTask R/C Items: For Sale/Trade 5 06-21-2006 10:18 PM
WTB Ko Propo VFS-1 Pro Roberto Falcon R/C Items: Wanted to Buy 5 10-22-2005 11:36 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:10 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net