Ko Propo VFS-1 ESC

Reply

Old 02-20-2008, 02:18 PM
  #2386  
Tech Addict
 
Ferrarimk13's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Staten Island, New York
Posts: 630
Default

hey guys, i just ordered one, but i have a question. how does it perform with a stock motor, without a change of the FETs? Does it wear the comm and brushes faster? Also, what is the difference between the new model and the older one? I saw the hara twister 2.3, and it looks exactly the same to me, suprised that they didnt wait for the brushless.
Ferrarimk13 is offline  
Reply With Quote
Old 02-22-2008, 02:46 AM
  #2387  
Tech Adept
 
Join Date: May 2005
Location: Geneva, Switzerland
Posts: 110
Default Program for VFS-1 C3

Hello

N E body has a good program for the 23T team orion Katana motor?

Or knows the stock program for the new VFS-1 C3?

Thanks!

Chami
CRiXman is offline  
Reply With Quote
Old 02-22-2008, 02:46 AM
  #2388  
Tech Adept
 
Join Date: May 2005
Location: Geneva, Switzerland
Posts: 110
Default Program for VFS-1 C3

Hello

N E body has a good program for the 23T team orion Katana motor?

Or knows the stock program for the new VFS-1 C3?

Thanks!

Chami
CRiXman is offline  
Reply With Quote
Old 02-23-2008, 09:10 AM
  #2389  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
jheimb4897's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 229
Trader Rating: 1 (67%+)
Default

Originally Posted by Hebiki View Post

here's a standard profile I always start with for stock.

5
5
4
3
2
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
3
5
7
9
11
13
15
17
19
21
23
25
27
29
31
33

Current Limiter: off
Throttle Response: off
This is a great profile to start with. Just tweak it from there to fit your needs.
jheimb4897 is offline  
Reply With Quote
Old 02-23-2008, 09:18 AM
  #2390  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
jheimb4897's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 229
Trader Rating: 1 (67%+)
Default

Buy it here guys.

http://www.shopatron.com/product/par...66.0.0.0.0.0.0
jheimb4897 is offline  
Reply With Quote
Old 03-05-2008, 09:14 AM
  #2391  
Tech Regular
iTrader: (4)
 
karlo511's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: SAN DIEGO
Posts: 419
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

anyone use the preset profile on the twister 2.2 for 19t, rubber tire, asphalt?
i have setting adapter on the way but want to know if the preset profile was worth trying. thanks - karl
karlo511 is offline  
Reply With Quote
Old 03-05-2008, 11:49 AM
  #2392  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by karlo511 View Post
anyone use the preset profile on the twister 2.2 for 19t, rubber tire, asphalt?
i have setting adapter on the way but want to know if the preset profile was worth trying. thanks - karl
Karl, it wont work as well. Hara's profile is for mod. In 19T it'll feel very soft. If you want the other end of the spectrum (something very aggressive), check out the profile that was quoted above.

- Chris
Hebiki is offline  
Reply With Quote
Old 03-05-2008, 01:48 PM
  #2393  
Tech Regular
iTrader: (4)
 
karlo511's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: SAN DIEGO
Posts: 419
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

thanks!
karlo511 is offline  
Reply With Quote
Old 03-05-2008, 07:48 PM
  #2394  
Tech Fanatic
iTrader: (17)
 
94eg!'s Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 832
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Can anybody explain to me why KO's VFS-1 setup profiles don't follow the options given on the setup master?

Like why do they list frequencies 0-31, when the multi-setting adapter labels them 1-32. And why is Zero shown as the lowest setting, when 1 is the lowest setting possible on the multi-setting adapter. It's kinda annoying. Do you guys think I just follow the setup listed above for stock tight-track TC racing, or this one found on KO's website (Trinity CO27 Pro):

FREQ0=0
FREQ1=1
FREQ2=2
FREQ3=2
FREQ4=3
FREQ5=4
FREQ6=5
FREQ7=6
FREQ8=6
FREQ9=7
FREQ10=8
FREQ11=9
FREQ12=10
FREQ13=10
FREQ14=11
FREQ15=12
FREQ16=13
FREQ17=14
FREQ18=15
FREQ19=15
FREQ20=16
FREQ21=17
FREQ22=18
FREQ23=19
FREQ24=19
FREQ25=20
FREQ26=21
FREQ27=22
FREQ28=23
FREQ29=23
FREQ30=24
FREQ31=25

Last edited by 94eg!; 03-05-2008 at 08:59 PM.
94eg! is offline  
Reply With Quote
Old 03-06-2008, 12:28 PM
  #2395  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by 94eg! View Post
Can anybody explain to me why KO's VFS-1 setup profiles don't follow the options given on the setup master?

Like why do they list frequencies 0-31, when the multi-setting adapter labels them 1-32. And why is Zero shown as the lowest setting, when 1 is the lowest setting possible on the multi-setting adapter. It's kinda annoying. Do you guys think I just follow the setup listed above for stock tight-track TC racing, or this one found on KO's website (Trinity CO27 Pro):

FREQ0=0
FREQ1=1
FREQ2=2
FREQ3=2
FREQ4=3
FREQ5=4
FREQ6=5
FREQ7=6
FREQ8=6
FREQ9=7
FREQ10=8
FREQ11=9
FREQ12=10
FREQ13=10
FREQ14=11
FREQ15=12
FREQ16=13
FREQ17=14
FREQ18=15
FREQ19=15
FREQ20=16
FREQ21=17
FREQ22=18
FREQ23=19
FREQ24=19
FREQ25=20
FREQ26=21
FREQ27=22
FREQ28=23
FREQ29=23
FREQ30=24
FREQ31=25
try both. see which one you like better
Hebiki is offline  
Reply With Quote
Old 03-06-2008, 02:46 PM
  #2396  
Tech Champion
iTrader: (247)
 
Scottrik's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Billings, MT
Posts: 6,236
Trader Rating: 247 (100%+)
Default

Originally Posted by 94eg! View Post
Can anybody explain to me why KO's VFS-1 setup profiles don't follow the options given on the setup master?

Like why do they list frequencies 0-31, when the multi-setting adapter labels them 1-32. And why is Zero shown as the lowest setting, when 1 is the lowest setting possible on the multi-setting adapter. It's kinda annoying.
Computers start counting from zero, so zero is the first value it looks for. People start counting with 1, so it's the first value we typically recognize. Somewhere in between one would have thought there'd have been an interface that translated our "one" input mode to the computer's "zero", but here we are...
Scottrik is offline  
Reply With Quote
Old 03-06-2008, 05:03 PM
  #2397  
Tech Fanatic
iTrader: (23)
 
Shadows's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Perth
Posts: 956
Trader Rating: 23 (100%+)
Default

so you are saying

human 1 = comp 0
humna 32 = comp 31

?

Originally Posted by Scottrik View Post
Computers start counting from zero, so zero is the first value it looks for. People start counting with 1, so it's the first value we typically recognize. Somewhere in between one would have thought there'd have been an interface that translated our "one" input mode to the computer's "zero", but here we are...
Shadows is offline  
Reply With Quote
Old 03-07-2008, 02:21 AM
  #2398  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by Shadows View Post
so you are saying

human 1 = comp 0
humna 32 = comp 31

?
correct.
Hebiki is offline  
Reply With Quote
Old 03-12-2008, 06:01 PM
  #2399  
Tech Addict
iTrader: (23)
 
Tron 101's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Saskatoon, Canada
Posts: 602
Trader Rating: 23 (96%+)
Default Trouble with KO and Hot Bodies

I ended up buying 2 Twister 2.2 not becuse i wanted to but cause they both quit working. I have had them for a mere four months! The first stopped after 2 and the other after 1! I contacted both KO and Hot Bodies, KO told me to go to HB and HB basically told me to take a hike! HB said they must have been set up wrong, but if you think about it how the heck were they running fine for awhile if they were set up wrong?
Tron 101 is offline  
Reply With Quote
Old 03-12-2008, 06:17 PM
  #2400  
Tech Addict
iTrader: (23)
 
Tron 101's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Saskatoon, Canada
Posts: 602
Trader Rating: 23 (96%+)
Default Trouble with KO and Hot Bodies

I can't believe that both companies will not give me a straight answer. I hope they realiz that it is totally possible that there could have been a defect. There wasn't any smoke or anything so what else could it be?! Anyone else have this issue or something similar? What have you done about it? I know one thing there is no way i'm throwing away 400 dollars! I want these looked at and repaired at their expense. C'mon KO and HB stand behind your product!
Tron 101 is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service