Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Ko Propo VFS-1 ESC >

Ko Propo VFS-1 ESC

Ko Propo VFS-1 ESC

Old 11-30-2007, 01:36 AM
  #2341  
Tech Apprentice
 
Join Date: Jul 2007
Location: Poole, UK
Posts: 66
Default Moving to LIPO

Apologies if this has been discussed before. We are moving to LIPOs. Anything I need to be wary of in terms of settings for the the VFS-1 C2? And does the VFS-1 C2 have the capabilituy to recognise the LIPO has discharged itself to the minimum voltage (of fthe top of my head 6.0v), or do I need to buy one of those voltage checking circuit boards that does this?
yellowshark is offline  
Old 11-30-2007, 09:06 AM
  #2342  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,211
Default

Originally Posted by yellowshark
Apologies if this has been discussed before. We are moving to LIPOs. Anything I need to be wary of in terms of settings for the the VFS-1 C2? And does the VFS-1 C2 have the capabilituy to recognise the LIPO has discharged itself to the minimum voltage (of fthe top of my head 6.0v), or do I need to buy one of those voltage checking circuit boards that does this?
The VFS-1 series does have a voltage cut but only to 4.0V which is not high enough for Li-Pos. If you are going to use this type of battery, I would highly recommend using some type of cut-off or checking the voltage.
KO PROPO Staff is offline  
Old 12-15-2007, 12:53 AM
  #2343  
Tech Addict
iTrader: (23)
 
Tron 101's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Saskatoon, Canada
Posts: 602
Trader Rating: 23 (96%+)
Default VFS-1 help.

Hello I have a message for Heibiki or KO STAFF,cuz you seems to know your gear...
I have the Twister 2,1 which is the VFS-1 pro? Or Pro Comp?

And I checked the settings on the KO site for touring 27T.
The setting start like
#1= 2
# 2= 3
#3=3
what I mean is the values are very low. I will give you my freq's and you will understand why I ask. I do not want to burn up my speedo. I have heard too low a number very fast but high risk of burning out. I have also heard no more than one value at a time. If I wanted to use the given throttle profile on the KO site it is a difference of more than 30 values!!! Am I reading wrong? I thought maybe it is 2 is 20 or 3 30 but when it gets to 6 it can't be 60? I hope you know what I mean. I just want to know what is the maximum from my profile I have given that I can change. All the profiles I have read are under ten for each value. as you can see mine are over 25.

Also which default should I use from the site? VFS-1 ,VFS-1 Pro etc.

My Throttle profile is as follows when I got it.

All Sellect= 35
#1 = 37
#2 =37
#3=37
#4 =35
#5=33
#6=31
#7=28
#8=28

Thanks for the help. Merry Christmas!!
Tron 101 is offline  
Old 12-17-2007, 12:51 AM
  #2344  
Tech Apprentice
 
bulldog2's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 73
Default C2

Hebiki,

Thank for the help on the vfs but apparantely I am getting the C2 now as the price for a pro is just a slight difference....

Now I have to re read everything again just to understand how I should go about setting the c2 for my race setup... excuse for my ignorance ...kinda slow on theories... but thank for your help again.

I will can on you if I get stuck half the way.

Woof Wooof
bulldog2 is offline  
Old 12-18-2007, 04:11 AM
  #2345  
Tech Addict
iTrader: (15)
 
-KilleR-'s Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Malaysia
Posts: 521
Trader Rating: 15 (94%+)
Default

Just a quick question. May I know what is the different in term of hardware specs between VFS-1 Pro and VFS-1 Comp. 2?
-KilleR- is offline  
Old 12-18-2007, 09:47 AM
  #2346  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,211
Default

Originally Posted by -KilleR-
Just a quick question. May I know what is the different in term of hardware specs between VFS-1 Pro and VFS-1 Comp. 2?
The only difference in the hardware is the case. VFS-1 Pro has a black case, VFS-1 PRO C2 has the carbon looking case.

The software difference is the amplifier tuning and the Throttle response has changed in the software setting from Punch (VFS-1 Pro) to drag brake setting (VFS-1 Pro C2).
KO PROPO Staff is offline  
Old 12-18-2007, 09:50 AM
  #2347  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,922
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by Tron 101
Hello I have a message for Heibiki or KO STAFF,cuz you seems to know your gear...
I have the Twister 2,1 which is the VFS-1 pro? Or Pro Comp?

And I checked the settings on the KO site for touring 27T.
The setting start like
#1= 2
# 2= 3
#3=3
what I mean is the values are very low. I will give you my freq's and you will understand why I ask. I do not want to burn up my speedo. I have heard too low a number very fast but high risk of burning out. I have also heard no more than one value at a time. If I wanted to use the given throttle profile on the KO site it is a difference of more than 30 values!!! Am I reading wrong? I thought maybe it is 2 is 20 or 3 30 but when it gets to 6 it can't be 60? I hope you know what I mean. I just want to know what is the maximum from my profile I have given that I can change. All the profiles I have read are under ten for each value. as you can see mine are over 25.

Also which default should I use from the site? VFS-1 ,VFS-1 Pro etc.

My Throttle profile is as follows when I got it.

All Sellect= 35
#1 = 37
#2 =37
#3=37
#4 =35
#5=33
#6=31
#7=28
#8=28

Thanks for the help. Merry Christmas!!
Looks like the profile you started to post above is for a Modified motor. most of the profiles on the Ko Propo site that start so low are for 19T and 27T motors. They will not work for mod.
Hebiki is offline  
Old 12-18-2007, 06:33 PM
  #2348  
Tech Addict
iTrader: (15)
 
-KilleR-'s Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Malaysia
Posts: 521
Trader Rating: 15 (94%+)
Default

Originally Posted by KO PROPO Staff
The only difference in the hardware is the case. VFS-1 Pro has a black case, VFS-1 PRO C2 has the carbon looking case.

The software difference is the amplifier tuning and the Throttle response has changed in the software setting from Punch (VFS-1 Pro) to drag brake setting (VFS-1 Pro C2).
Meaning if I put in the VFS-1 Pro C2 settings to a VFS-1 Pro, basically both are the same stuff except for the case color right? Cool. Thanks.
-KilleR- is offline  
Old 12-18-2007, 08:21 PM
  #2349  
Tech Apprentice
 
bulldog2's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 73
Default Hebiki

Hebiki ,

you have PM
bulldog2 is offline  
Old 12-19-2007, 07:32 AM
  #2350  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,211
Default

Originally Posted by -KilleR-
Meaning if I put in the VFS-1 Pro C2 settings to a VFS-1 Pro, basically both are the same stuff except for the case color right? Cool. Thanks.
Same but the VFS-1 C2 will have more punch from neutral.
KO PROPO Staff is offline  
Old 12-19-2007, 07:38 AM
  #2351  
Tech Adept
iTrader: (5)
 
Join Date: Oct 2004
Location: N. Cali
Posts: 200
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

What the difference between the vfs-1 and vfs-2?
DirtyRacer is offline  
Old 12-19-2007, 07:47 AM
  #2352  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,211
Default

Originally Posted by DirtyRacer
What the difference between the vfs-1 and vfs-2?
The VFS-2 has less FETs inside the esc to bring the cost down.
KO PROPO Staff is offline  
Old 12-19-2007, 07:56 AM
  #2353  
Tech Adept
iTrader: (5)
 
Join Date: Oct 2004
Location: N. Cali
Posts: 200
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

so would that still be just as good with mabuchi/johnson motors?
DirtyRacer is offline  
Old 12-19-2007, 09:53 AM
  #2354  
Tech Addict
iTrader: (23)
 
Tron 101's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Saskatoon, Canada
Posts: 602
Trader Rating: 23 (96%+)
Default Heibiki

Originally Posted by Hebiki
Looks like the profile you started to post above is for a Modified motor. most of the profiles on the Ko Propo site that start so low are for 19T and 27T motors. They will not work for mod.
Thanks for getting back to me. The profile I started with the 30's I have been using for stock 27T. It is running fine, Can I use the lower numbers without burning up my motor or ESC? like 1, 2 , 3 etc. etc.?
What all select # should I start with when using the stock technical profile off the KO site?
Tron 101 is offline  
Old 12-19-2007, 11:58 AM
  #2355  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,922
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by Tron 101
Thanks for getting back to me. The profile I started with the 30's I have been using for stock 27T. It is running fine, Can I use the lower numbers without burning up my motor or ESC? like 1, 2 , 3 etc. etc.?
What all select # should I start with when using the stock technical profile off the KO site?
yes.. lowering your profile will not burn up your ESC unless something gets jammed in your motor and you try to keep running or something odd like that.

i usually start the first two stages at the same number then lower it from there so i dont get any initial wheel spin. wherever you start, you should be fine. just adjust according to traction conditions at your track. (more traction = lower starting freq.)
Hebiki is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Your Privacy Choices -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.