R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-17-2007, 01:04 AM   #2281
Tech Master
 
mac853's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Dirty place
Posts: 1,789
Default

Quote:
Originally Posted by chicmagnet View Post
When will Kopropo release a brushless system for tc??
chicmagnet, i understand why you made this question, your wondering it's difficult to appear, but honestly it will happening if the JMRCA race rules allowing to use it, Ko propo like other brands of his country will not making a Brushless only for foreign market. I saw on some japanese mags, HB team driver was testing the LRP Bl system, maybe their rules will change later so they are preparing and developing for it.

Last edited by mac853; 08-17-2007 at 02:34 AM.
mac853 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2007, 11:52 PM   #2282
Tech Regular
 
chicmagnet's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 317
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mac853 View Post
chicmagnet, i understand why you made this question, your wondering it's difficult to appear, but honestly it will happening if the JMRCA race rules allowing to use it, Ko propo like other brands of his country will not making a Brushless only for foreign market. I saw on some japanese mags, HB team driver was testing the LRP Bl system, maybe their rules will change later so they are preparing and developing for it.

it that it??? im just hoping that they built a brushless system asap! i just love japanese brand! its very reliable!!!
chicmagnet is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2007, 12:16 AM   #2283
Tech Master
 
Big B's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Kent, WA
Posts: 1,170
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by chicmagnet View Post
it that it??? im just hoping that they built a brushless system asap! i just love japanese brand! its very reliable!!!
I don't see them making one until the rules in Japan allow BL, but who knows. I really like the size and power of the VFS-1 but it took forever to get mine fixed (it went dead on the 4th day I had it), plus I though the warranty would cover it, but it cost me $25, and they send back the part that blew .
Big B is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2007, 12:35 AM   #2284
Tech Master
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,305
Default

Will a 23 turn profile from KO work well on a Sport Tuned motor?
redbones is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2007, 05:39 AM   #2285
Tech Master
 
mac853's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Dirty place
Posts: 1,789
Default

Quote:
Originally Posted by redbones View Post
Will a 23 turn profile from KO work well on a Sport Tuned motor?
It depends the size of circuit, and run time and efficiency you need, I think you should use 27t one, but never try to copy from them totally, there are just few examples to give you an idea, of course you should be careful with the motor wear so don't the numbers so low.
mac853 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2007, 10:17 AM   #2286
Tech Apprentice
 
Join Date: Jul 2007
Location: Poole, UK
Posts: 66
Default Help - got the gear but how to connect

OK I thought I was ready to go, but

I have my VFS-1C2 ECS + multi setting adaptor + VFS-1 setting card + VFS-1 Manager v2.2 software + serial connection lead (came with the VFS-1 Manager) + twin extension wire for connecting to servo (came with VFS-1 Manager but not needed I assume if I am only working tthe ESC).

I thought I could setup various profiles in the Manager software, including importing the sample settings for 27T technical track and download them to the setting card in the mutli setting adaptor. Then dowload those to the VFS-1 in the field as and when required.

BUT the VFS-1 setting card connection is male - makes sense as the ESC connection is female. AND the connector on the serial cable attached to the PC is also male - great if you want to attach the ESC but not great if you want you to attach the multi setting adaptor with setting card. I am starting to wonder why I bought the latter! I know why - the setting card has multiple memories but how do you manage these with the PC Manager software if the KO serial cable has a male connector and the setting card connector is male also.

Am I missing soemthing obvious? Help please.
yellowshark is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2007, 06:25 PM   #2287
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,209
Default

You cannot send data from the PC interface to the setting card. You will either have to enter the data manually into the setting card and save it for each memmory or connect your esc to the PC interface and transfer the data then transfer from the esc to your hand setting adapter. Those are your only choices.
KO PROPO Staff is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2007, 09:47 AM   #2288
Tech Adept
 
OllieRDX's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Belgium
Posts: 115
Send a message via MSN to OllieRDX
Default

Can somebody pls give me a 5cell program for modified on high speed and technical tracks?

Greetings Ollie
OllieRDX is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2007, 10:55 AM   #2289
Tech Regular
 
Join Date: May 2004
Posts: 472
Default

I want to know if the setup for stock/19t on the KO SITE is the best setup?
If someone have a good setup for stock/19t please post, thank you.
Ramyuras is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2007, 04:06 PM   #2290
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2004
Location: North Bay
Posts: 485
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Hello All,

I know this isn't exactly the right place, but I have a VFS-1 pro in excellent condition for sale $85 shipped. I thought I would offer it to the guys who know how great a speedo it is first, but if no one wants it here I'm going to put it on ebay because the for sale forum just gets to messy. Any takers?

Cheerz
Obsidian is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2007, 02:08 AM   #2291
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 230
Default

Hiya

I am changing to the vfs1 competition 2.
I am wondering if it will have similar or more punch compaired to a keyence rapida pro?, also what about topend?. Does anyone know what the on resistance is for the competition 2 ?

Thanks Ya`All
MoonTrap is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2007, 06:39 AM   #2292
Tech Champion
 
Scottrik's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Billings, MT
Posts: 6,212
Trader Rating: 245 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by MoonTrap View Post
I am changing to the vfs1 competition 2.
I am wondering if it will have similar or more punch compaired to a keyence rapida pro?, also what about topend?. Does anyone know what the on resistance is for the competition 2 ?
I've got VFS-1 Pro's, Comp's and Comp II's. If you're Mike Blackstock you might feel a difference. I'm a pretty good club-level racer and I couldn't tell you one from the other in a blind test. Then again, I'm honest enough with myself that I know my equipment isn't what holds me back...
__________________
Congressmen should wear uniforms like NASCAR drivers so we can identify their corporate sponsors.

THE REVOLUTION WILL NOT BE TELEVISED -Gil Scott-Heron (1949-2011)
Scottrik is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2007, 10:44 AM   #2293
Tech Regular
 
Join Date: May 2004
Posts: 472
Default

I just got my PC interface cable but on my laptop there are no port to fit the interface cable to, there are a few USB slot but none to fit the cable that come with the software, the laptop is a Sony Vaio did anyone have the same problem? if so where did you get the adapter from and if you have the part number that would be great, thank you.
Ramyuras is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2007, 11:00 AM   #2294
Tech Lord
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,919
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Ramyuras View Post
I just got my PC interface cable but on my laptop there are no port to fit the interface cable to, there are a few USB slot but none to fit the cable that come with the software, the laptop is a Sony Vaio did anyone have the same problem? if so where did you get the adapter from and if you have the part number that would be great, thank you.
you probably have the serial cable version. you can purchase a serial to USB adapter at Fry's Electronics (if your in california). otherwise... check their website. www.frys.com

- C
__________________
Hebiki Design Works
Custom R/C Vinyl Graphics & Apparel: Your gear, your way!
Web Design - Web Development - Logo Design - Graphic Design
www.facebook.com/HebikiDesignWorks
Hebiki is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2007, 12:34 AM   #2295
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 230
Default

Hiya

How important is it to use a schottki diode on the vfs-1 comp2 ?,
i race silver can 540, stock, and 19 turn. I never use brakes during racing. And can you use a normal 5A diode?

Thanks Ya`All
MoonTrap is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KO PROPO BMC-VFS esc Molala3 Electric On-Road 0 04-23-2008 11:57 AM
KO PROPO VS-1 FS/FT Headshot R/C Items: For Sale/Trade 5 11-11-2007 06:16 PM
ko propo buffalobill989 R/C Items: Wanted to Buy 2 08-09-2006 05:08 AM
~F/S Ko Propo Mars R/Ko Propo VFS 2000 Pro/BMI FK05~ RandomTask R/C Items: For Sale/Trade 5 06-21-2006 10:18 PM
WTB Ko Propo VFS-1 Pro Roberto Falcon R/C Items: Wanted to Buy 5 10-22-2005 11:36 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:50 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net