Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Ko Propo VFS-1 ESC >

Ko Propo VFS-1 ESC

Ko Propo VFS-1 ESC

Old 07-23-2007, 01:48 PM
  #2266  
Tech Master
 
Join Date: Mar 2004
Location: Earth
Posts: 1,039
Default

By all means if you are racing silver can to lower the frequency beyond what the KO site recommends.

I would say experiment around for a profile that suits your specific driving style, track, and rules and regulations.

Be sure to check very couple of laps to see how your brushes are doing if you are experimenting. To see if there is no excessive wear to them.
rcnewb2004 is offline  
Old 07-26-2007, 07:43 AM
  #2267  
AP2
Tech Apprentice
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 58
Default

nm.
AP2 is offline  
Old 07-26-2007, 10:03 PM
  #2268  
Tech Master
 
mac853's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Dirty place
Posts: 1,920
Default

Originally Posted by rcnewb2004 View Post
By all means if you are racing silver can to lower the frequency beyond what the KO site recommends.

I would say experiment around for a profile that suits your specific driving style, track, and rules and regulations.

Be sure to check very couple of laps to see how your brushes are doing if you are experimenting. To see if there is no excessive wear to them.
I could tell you each 2 race session I have to change the motor, but even happened, my car still be slower than others. Some guy from A-main which use "Volac MS" have recommended me to remove out all the diodes, due we didn't need to braking but I still install the smallest ones from the old esc, because the manual told us to put anyway diodes on esc, so I followed it, but maybe I will try the small capacitor instead the BIG one from genuine, but I am not sure which one is more apropriate for 540 races.

Last edited by mac853; 07-27-2007 at 06:19 PM.
mac853 is offline  
Old 07-27-2007, 02:44 AM
  #2269  
Tech Master
 
Join Date: Mar 2004
Location: Earth
Posts: 1,039
Default

Asides from frequency differences, you may want to also check your gearing, drive train efficiency, batteries to make sure nothing else is affecting your results.
rcnewb2004 is offline  
Old 08-07-2007, 11:59 PM
  #2270  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,326
Default

Working on programming my vfs-1 and have a question.
There is a "power save" setting and the ko propo recommends using only on their own receivers. The setting is at 2.3V by default. I use a futaba 2.4 system and wondered what voltage is safe? I can choose up to 4.0V in .5 increments. Any suggestion would be appreciated.
redbones is offline  
Old 08-08-2007, 12:36 AM
  #2271  
Tech Fanatic
iTrader: (16)
 
|JayFlores|2's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: parañaque
Posts: 910
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Originally Posted by redbones View Post
Working on programming my vfs-1 and have a question.
There is a "power save" setting and the ko propo recommends using only on their own receivers. The setting is at 2.3V by default. I use a futaba 2.4 system and wondered what voltage is safe? I can choose up to 4.0V in .5 increments. Any suggestion would be appreciated.
im not sure with the futaba2.4ghz but in DSM/spektrum2.4ghz we set it at 4.0volts, to prevent rx shutdown
|JayFlores|2 is offline  
Old 08-11-2007, 09:56 PM
  #2272  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,326
Default

please help! I set up the vfs-1 for a 27stock and I have great initial punch, but I don't have any top end. Like I have it at 3/4 throttle. Tried swapping batt but no luck. Put my old $40 speedo, and I have full throttle again. Did I program it wrong?
redbones is offline  
Old 08-12-2007, 02:23 AM
  #2273  
Tech Master
 
Join Date: Mar 2004
Location: Earth
Posts: 1,039
Default

Redbones,
Did you recalibrate your radio with the VFS speedo?
rcnewb2004 is offline  
Old 08-12-2007, 07:49 AM
  #2274  
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

Originally Posted by mac853 View Post
I could tell you each 2 race session I have to change the motor, but even happened, my car still be slower than others. Some guy from A-main which use "Volac MS" have recommended me to remove out all the diodes, due we didn't need to braking but I still install the smallest ones from the old esc, because the manual told us to put anyway diodes on esc, so I followed it, but maybe I will try the small capacitor instead the BIG one from genuine, but I am not sure which one is more apropriate for 540 races.
Bud it might be that you geared a bit short or dont have the battery power that others have.
With the stock motors a lot of guys run different ratios to be competitive.
I have seen guys run with anything from 45 - 52mm roll out on stock silver can motors.
razzor is offline  
Old 08-12-2007, 10:24 AM
  #2275  
Tech Master
iTrader: (4)
 
Big B's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Kent, WA
Posts: 1,176
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by redbones View Post
please help! I set up the vfs-1 for a 27stock and I have great initial punch, but I don't have any top end. Like I have it at 3/4 throttle. Tried swapping batt but no luck. Put my old $40 speedo, and I have full throttle again. Did I program it wrong?
Did you use the Profile on the Ko Website, if so I have tried them as well and found that the setup the esc comes with is the best for me, especially when I run a C027, I would reset it to the factory setup, hope that makes sense
Big B is offline  
Old 08-12-2007, 11:58 AM
  #2276  
Tech Initiate
 
freekthefreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: netherlands
Posts: 33
Default

hey,

last week i connected my batterie the wrong way round of my twister 2.2
for a few seconds

it desoldert the (-) wire it self

the thing still works but i can't brake, can it be caused by the reversed polarity?

if so can i send it in for repairs ?

thanks in advance
freekthefreak is offline  
Old 08-12-2007, 12:14 PM
  #2277  
Tech Lord
iTrader: (103)
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,437
Trader Rating: 103 (100%+)
Default

Originally Posted by freekthefreak View Post
hey,

last week i connected my batterie the wrong way round of my twister 2.2
for a few seconds

it desoldert the (-) wire it self

the thing still works but i can't brake, can it be caused by the reversed polarity?

if so can i send it in for repairs ?

thanks in advance
i did the same thing to my 2.2 but mine melted so i bought a 2.1 it was the only one the hobby shop had and had to send it in for repairs a week later, the only bad thing about a twister esc is the ko usa will send it to japan and it will take about 2 months to get it back
20 SMOKE is offline  
Old 08-12-2007, 12:17 PM
  #2278  
Tech Initiate
 
freekthefreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: netherlands
Posts: 33
Default

Originally Posted by 20 SMOKE View Post
i did the same thing to my 2.2 but mine melted so i bought a 2.1 it was the only one the hobby shop had and had to send it in for repairs a week later, the only bad thing about a twister esc is the ko usa will send it to japan and it will take about 2 months to get it back
hmm ok thnx for the fast response

do you think its better to directly ship to japan? live in holland so doesn't really matter if i ship to usa or japan
freekthefreak is offline  
Old 08-12-2007, 02:44 PM
  #2279  
Tech Master
iTrader: (4)
 
Guo Chean's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Indiana, PA15701
Posts: 1,492
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by freekthefreak View Post
hey,

last week i connected my batterie the wrong way round of my twister 2.2
for a few seconds

it desoldert the (-) wire it self

the thing still works but i can't brake, can it be caused by the reversed polarity?

if so can i send it in for repairs ?

thanks in advance
sound like your brake fet problem. give a call to Kopropo USA they can fix that. mine totally shut down without working because of i runing mod with too much brake and also without cooling heatsink or fan on the top of esc until the brake fet coil desolder.
Guo Chean is offline  
Old 08-16-2007, 10:18 PM
  #2280  
Tech Regular
iTrader: (1)
 
chicmagnet's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 317
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

When will Kopropo release a brushless system for tc??
chicmagnet is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright © 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.