Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Ko Propo VFS-1 ESC >

Ko Propo VFS-1 ESC

Ko Propo VFS-1 ESC

Old 03-16-2006, 07:09 AM
  #1801  
Tech Adept
 
cyclone's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 248
Default

so can the twister 2/ 2.1 and the rest of them... be set without a pc or the setup machine thing ( excuse the numb langauage here im just working out whats what with the latest esc's...)

also what is required to set one up on the pc's, +what do you actually do?
cyclone is offline  
Old 03-16-2006, 07:22 AM
  #1802  
Tech Master
 
Join Date: Mar 2004
Location: Earth
Posts: 1,039
Default

Hey cyclone,

I do not think the Hara2.0/2.1 can be set without the pc or the handheld. But the speedo will run well if u are racing mod motors even without any programming.

To set one up, all u need is a pc, a cable to connect the speedo to ur pc, and software u can download from the KO site.
rcnewb2004 is offline  
Old 03-16-2006, 10:57 AM
  #1803  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,922
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by rcnewb2004
Hey cyclone,

I do not think the Hara2.0/2.1 can be set without the pc or the handheld. But the speedo will run well if u are racing mod motors even without any programming.

To set one up, all u need is a pc, a cable to connect the speedo to ur pc, and software u can download from the KO site.
dont forget.. the PC Software is free

also.. the handheld programmer can also program the Ko Propo line of ICS servos
Hebiki is offline  
Old 03-16-2006, 01:42 PM
  #1804  
Tech Master
 
Nicadrauspro4's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Automobili Lamborghini S.p.A., Italy
Posts: 1,077
Default

3 questions to anyone who would want to answer.

1. Aside from the original KO Propo VFS-1 and other models such as Twister 2.0/2.1, Yokomo Masami model, RS-43/43C Rayspeed model, MMS-3 Corally model, and Volac Tamiya model, what other VFS-1 models are there that I have not mentioned?

2. Which among these models has the best factory programming?

3. Which model is the most popular and consumer favorite?

Nicadrauspro4 is offline  
Old 03-16-2006, 01:48 PM
  #1805  
Tech Champion
iTrader: (8)
 
rc-zombies's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: NorCal. Napa area
Posts: 7,222
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Originally Posted by Nicadrauspro4
3 questions to anyone who would want to answer.

1. Aside from the original KO Propo VFS-1 and other models such as Twister 2.0/2.1, Yokomo Masami model, RS-43/43C Rayspeed model, MMS-3 Corally model, and Volac Tamiya model, what other VFS-1 models are there that I have not mentioned?

2. Which among these models has the best factory programming?

3. Which model is the most popular and consumer favorite?


2. Hara Twister 2.0 / 2..1

3. same as above
rc-zombies is offline  
Old 03-16-2006, 01:54 PM
  #1806  
Tech Master
iTrader: (1)
 
berger's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bathurst, Australia
Posts: 1,149
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Nicadrauspro4
3 questions to anyone who would want to answer.

1. Aside from the original KO Propo VFS-1 and other models such as Twister 2.0/2.1, Yokomo Masami model, RS-43/43C Rayspeed model, MMS-3 Corally model, and Volac Tamiya model, what other VFS-1 models are there that I have not mentioned?

2. Which among these models has the best factory programming?

3. Which model is the most popular and consumer favorite?

Alex racing do a range complete with bling heatsink available in a rainbow of colours!

People buy the Hara for the name really, with the programmer, which you should have to make the most of the speedo imo they are all equal.
berger is offline  
Old 03-16-2006, 07:05 PM
  #1807  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,922
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by rc-zombies
2. Hara Twister 2.0 / 2..1

3. same as above
zombies.. your biased to purple tho ... Volac (VFS from Tamiya) for the guys that like blue. or if you have an RDX... MMS from Corally. etc.. etc..

you know RC racers...everything has to match.
Hebiki is offline  
Old 03-16-2006, 09:17 PM
  #1808  
Tech Champion
iTrader: (8)
 
rc-zombies's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: NorCal. Napa area
Posts: 7,222
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Hara Twister...not just for the name or purple bias... it's also has the best price.... $134 at Tower.
rc-zombies is offline  
Old 03-17-2006, 12:23 AM
  #1809  
Tech Apprentice
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 55
Default

HEY GUYS I THINK MY TWISTER 2.1 IS BLOWN WHEN I TURN THE UNIT ON NO LED IS ON AT THE SWITCH AND JUST ROTATES THE MOTOR AT VERY SLOW SPEED . EVEN IF I PULL THE TRIGGER, NEED HELP? IAM FROM AUSTRALIA SO IF BLOWEN WERE DO YOU SEND UNIT TO GET FIXED.

CHEERS BEN
SLIDEQ is offline  
Old 03-17-2006, 02:33 AM
  #1810  
Tech Initiate
 
Technoskid's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Xray T2
Posts: 45
Default

Originally Posted by Nicadrauspro4
3 questions to anyone who would want to answer.

1. Aside from the original KO Propo VFS-1 and other models such as Twister 2.0/2.1, Yokomo Masami model, RS-43/43C Rayspeed model, MMS-3 Corally model, and Volac Tamiya model, what other VFS-1 models are there that I have not mentioned?

2. Which among these models has the best factory programming?

3. Which model is the most popular and consumer favorite?


KO Twister 2.1 has the best. Hara setting profile speaks for itself.
Technoskid is offline  
Old 03-18-2006, 09:46 PM
  #1811  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
teabag's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Corona
Posts: 238
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

i installed the 27 turn settings someone posted up here, it started at 5 and ended at 24, the motor sometimes wont turn over early in the throttle, I hear the electronics whining like it wants to turn the motor over but it doesn't. this is even with the pinion off
teabag is offline  
Old 03-19-2006, 06:15 AM
  #1812  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,922
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by SLIDEQ
HEY GUYS I THINK MY TWISTER 2.1 IS BLOWN WHEN I TURN THE UNIT ON NO LED IS ON AT THE SWITCH AND JUST ROTATES THE MOTOR AT VERY SLOW SPEED . EVEN IF I PULL THE TRIGGER, NEED HELP? IAM FROM AUSTRALIA SO IF BLOWEN WERE DO YOU SEND UNIT TO GET FIXED.

CHEERS BEN
Ben,

The FETs inside your ESC is fried. send it into your ko propo dealer down under for repair.

- Chris
Hebiki is offline  
Old 03-19-2006, 06:16 AM
  #1813  
Tech Lord
Thread Starter
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,922
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by teabag
i installed the 27 turn settings someone posted up here, it started at 5 and ended at 24, the motor sometimes wont turn over early in the throttle, I hear the electronics whining like it wants to turn the motor over but it doesn't. this is even with the pinion off
whats your setting for throttle response? also, reset the esc to the radio (resetting the neutral, full throttle and full brake). let us know if that helps?
Hebiki is offline  
Old 03-19-2006, 05:55 PM
  #1814  
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 454
Default

Originally Posted by teabag
i installed the 27 turn settings someone posted up here, it started at 5 and ended at 24, the motor sometimes wont turn over early in the throttle, I hear the electronics whining like it wants to turn the motor over but it doesn't. this is even with the pinion off
Lower frequency will always have some deadband on the throttle. High frequency gives better response. Also, starting at 5 is way too low. You should start at 15 and go down to 7 when you are at step 10 and go back up.
trf_racer is offline  
Old 03-19-2006, 06:29 PM
  #1815  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
teabag's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Corona
Posts: 238
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

thanks for the help hebiki and trf, i ran it at a parking lot race and it was great for the first lap of practice then i blew the cap out. is this due to the settings too low?
teabag is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.