Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Ko Propo VFS-1 ESC >

Ko Propo VFS-1 ESC

Ko Propo VFS-1 ESC

Old 01-16-2006, 10:19 AM
  #1696  
Tech Adept
 
stankulas's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: hartford ct
Posts: 230
Default

Originally Posted by Pro Models
Hi Guys,

I have a slight problem with my VFS-1 Pro. When ever I use a 7turn in a Checkpoint configuration and a freshly charged IB 3800 from a dead stop and accelerating flat out from the starting grid, the speedo sort cuts off half the power from the cells and enters in a cruise mode for a couple of seconds then starts working properly. The profile on the speedo used is the original profile.

FREQ0=27
FREQ1=25
FREQ2=23
FREQ3=21
FREQ4=21
FREQ5=21
FREQ6=21
FREQ7=21
FREQ8=21
FREQ9=21
FREQ10=21
FREQ11=21
FREQ12=24
FREQ13=26
FREQ14=29
FREQ15=29
FREQ16=29
FREQ17=29
FREQ18=29
FREQ19=29
FREQ20=31
FREQ21=33
FREQ22=35
FREQ23=37
FREQ24=37
FREQ25=37
FREQ26=37
FREQ27=37
FREQ28=40
FREQ29=42
FREQ30=45
FREQ31=45

I changed the initial steps to the following and although it improved the situation it hasn't eliminated the problem completely. Can anybody help out, can't risk ruinning another 3 races like last meeting. Can anyone share there profiles used on checkpoint 7turn motors.

Thanks

FREQ0=34
FREQ1=32
FREQ2=31
FREQ3=30
FREQ4=27
FREQ5=27
FREQ6=27
FREQ7=27
FREQ8=27
FREQ9=27

make sure your esc capacitor is wired and not damaged it will cause that to happen as well
stankulas is offline  
Old 01-16-2006, 10:23 AM
  #1697  
Tech Regular
 
Pro Models's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 356
Default

thanks for the help guys
Pro Models is offline  
Old 01-16-2006, 01:36 PM
  #1698  
Tech Elite
iTrader: (130)
 
Glowster21's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 3,704
Trader Rating: 130 (100%+)
Default

Originally Posted by KO PROPO Staff
It sounds like you may have damaged the transistor and the esc will not turn on. I will contact you via the information that you provide on the request form. At this moment, repairs are same day - 1 day turn around.
-Robert
Thanks Robert...I'm shipping it in the A.M. via Priority Mail. Any idea how I could have done that if that is whats wrong with it? I just don't want to do it again.
Thanks!
Joe
Glowster21 is offline  
Old 01-16-2006, 01:57 PM
  #1699  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,210
Default

Reverse polarity kills the transistor and coils. Even if you just touch it backwards for a second. It may seem to work for a while (but you may seem to lose some power or punch), then it goes.
KO PROPO Staff is offline  
Old 01-20-2006, 01:03 AM
  #1700  
Tech Initiate
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 36
Default

I've just got a VFS-1, well a Corrally MMS3 but its the same thing. Mainly going to be using it for 1/12th racing.

Been looking at some of the setups on the KO site here :

http://www.kopropo.com/vfs_help.htm

I take it the 1/12 settings are for 4 cell? Here in the UK we run 19t and modified. What is a good setting for 4 cell 19t? Will it be just somewhere between 27t and modified?
rbecking is offline  
Old 01-20-2006, 10:33 AM
  #1701  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,210
Default

The 27T profile would also be a good starting point for the 19T motors. From there you would tune it to what you are looking for.
-Robert
KO PROPO Staff is offline  
Old 01-20-2006, 12:29 PM
  #1702  
Tech Elite
iTrader: (130)
 
Glowster21's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 3,704
Trader Rating: 130 (100%+)
Default

Robert,
My VFS1 was delivered yesterday morning...Did it make it to you yet?

Just curious as to what you found.
Thanks,
Joe Glorioso
Glowster21 is offline  
Old 01-20-2006, 02:19 PM
  #1703  
Tech Initiate
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 36
Default

Originally Posted by KO PROPO Staff
The 27T profile would also be a good starting point for the 19T motors. From there you would tune it to what you are looking for.
-Robert
OK so the motor won't get too hot etc then?

Also the modified setting, what sort of motor is this aimed at. Or is it a matter of just trying it and if you have capacity left then maybe lowering it slightly overall?
rbecking is offline  
Old 01-21-2006, 08:36 PM
  #1704  
Tech Master
iTrader: (63)
 
ghoppa's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Cincinnati OHIO
Posts: 1,817
Trader Rating: 63 (98%+)
Default

Originally Posted by Hebiki
how are you on runtime? if you are okay on runtime, try dropping the first 10 stages or so down to 1. and smooth out from there (up to stage 32). adding (higher stage values gives you more efficiency). 1/12th runs 8 mins... so if you have runtime left. you can lower the stages (lower drive frequency = more punch, more comm/brush wear, less runtime).

try it out.
Chris,

YGPM....
ghoppa is offline  
Old 01-21-2006, 10:36 PM
  #1705  
Tech Elite
iTrader: (40)
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,174
Trader Rating: 40 (100%+)
Default

what up robert, Hey just wanna thankyou for all your help the last 2 weeks. All see you tuesday if you race.

Late
King of B Main is offline  
Old 01-23-2006, 10:11 AM
  #1706  
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 4
Default

hello,

i recently purchased a ko vfs1 speedo and run it for the first time this weekend. Howver wen lookin over my car tonite i realsied that the positive lead was not connected to the speedocontroller at all and so was floating between the batteries and motor.

i have realised and understand that this means that my speedcontroller would have been operating without brakes but was also wondering if anyone could tell me any other effects this would have on the speedo (ie punch, topend etc)

Also and perhaps more importantly a question aimed more at ko pro po staff, would there be any long term side effects to haveing run the speedo like this??

Cheers John
John Anderson is offline  
Old 01-23-2006, 11:29 AM
  #1707  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,210
Default

John-

Do you mean the power cap was not connected? If the battery positive is not connected, the esc would not turn on. If the cap was not connected, then you would have lost punch and the esc would get a little warmer.

-Robert
KO PROPO Staff is offline  
Old 01-23-2006, 11:39 AM
  #1708  
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 4
Default

no the battery positive was effeectively connected straight to the motor, but was not conne cted to the speedo, neither was the motor positve(well they were both connected originally but obvious came off due to apoor joint) so rather than being in parralell the speedo was effectively in series i think. but it defo turned on wiothout the positive wire connected to the speedo at anypoint. Tho the power cap and the sckhotty were both connected
John Anderson is offline  
Old 01-23-2006, 02:04 PM
  #1709  
Tech Elite
iTrader: (130)
 
Glowster21's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 3,704
Trader Rating: 130 (100%+)
Default

Originally Posted by Glowster21
Robert,
My VFS1 was delivered yesterday morning...Did it make it to you yet?

Just curious as to what you found.
Thanks,
Joe Glorioso
Robert,
Got your email and responded...Sent over the Paypal plus 4%. Please fix it and send it back ASAP.
Thanks for all the help and the fair repair price!!!
Joe
Glowster21 is offline  
Old 01-25-2006, 09:15 PM
  #1710  
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2005
Location: Finland
Posts: 243
Default

Hey KO PROPO stuff.

Sorry, i`m too busy to find out what`s the difference in two programs. I bought Twister2 and it has that Hara`s profile, wright? So if i want to change 19t profile what is difference between these profiles?

I`ll drive 17t class, so i thing is that Hara`s profile too powerful?

Thanks
Cruisaaja is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.