R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-09-2004, 06:17 AM   #1
Tech Elite
 
lem2's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: OC
Posts: 3,061
Trader Rating: 6 (100%+)
Default Futab 230/330cr

Hello! We will be reviving our 12scales and i'll only use it in stock.

I do not want to shift my ESC's and wanted to know if these ESC's will work on 4 cells even if they are rated to work at 6-7 cells?

Has anybody tried using these in 4 cells?

Thanks! Peace and Happy Raing!

Lem
lem2 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2004, 07:40 AM   #2
Tech Elite
 
John Fontaine's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: SouthEast PA
Posts: 2,699
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to John Fontaine
Default

I used a MC230 in my RC12L3 with 4 cells with no problem. I did eventually want a better esc though and decided to replace the MC230 with a GM V8. But to answer your question, yes it will work.

John
__________________
Xray and Serpent....very dusty!
John Fontaine is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2004, 08:26 AM   #3
Tech Regular
 
Join Date: Jun 2003
Location: ABQ
Posts: 347
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

I, too, have used a MC230 on four cells with no problem.

...Good ole' micro days...
Vmax is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2004, 08:33 AM   #4
Tech Master
 
Wency_TA03R-PRO's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: The so called planet EARTH !!!
Posts: 1,087
Exclamation

It would be better if you use the Futaba MC330cr rather than the 230. I compare these both esc to my tamiya ta03r with 19 turn motor the 230 sudden stops at full throttle while the 330cr just run smoothly at full throttle w/o any problem or sudden stopping..
Wency_TA03R-PRO is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2004, 10:11 AM   #5
Tech Elite
 
lem2's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: OC
Posts: 3,061
Trader Rating: 6 (100%+)
Default JohnFontaine

Quote:
Originally posted by John Fontaine
I used a MC230 in my RC12L3 with 4 cells with no problem. I did eventually want a better esc though and decided to replace the MC230 with a GM V8. But to answer your question, yes it will work.

John
Thanks John! Will get it tomorrow, Just worried that it will not work with 4 cells! Since you used it in your 12L3, which I will be using also---I'm convinced!!! Will just be using it on stock 23t! to bash around!

A lot of us like 1/12 pan car but our lone carpet track closed already! will just bash around on asphalt as soon as the rainy season ends!!!

I love this forum!!!!!!

Vmax--thanks also

Wency- your running in 6 cells on your 03 not 4!

Peace guys and Happy Racing!
lem2 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Futab 3PM 2.4GHz Buggy Run Away!! why? pracy Radio and Electronics 2 05-30-2008 03:10 PM
WTB: Futab R603FF or FS tonyking73 R/C Items: Wanted to Buy 0 03-09-2008 12:45 PM
futab 3pk darrenswift R/C Items: For Sale/Trade 10 01-06-2006 12:38 PM
Futab radio help MrRolla Electric On-Road 1 01-03-2005 11:29 AM
Futab MegaTech 3PK smash123 Electric On-Road 7 06-26-2002 12:07 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:43 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net