Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Brake Light ESCs >

Brake Light ESCs

Brake Light ESCs

Old 09-28-2010, 03:25 PM
  #1  
Tech Fanatic
Thread Starter
iTrader: (6)
 
SpeedySST's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Wheatland, WY
Posts: 781
Trader Rating: 6 (100%+)
Default Brake Light ESCs

Are there any ESC's that have brake light circuitry? I have an OLD Novak Explorer II but its not in the best of shape.
SpeedySST is offline  
Old 09-28-2010, 03:40 PM
  #2  
Tech Champion
iTrader: (2)
 
snoopyrc's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Tunnel Hill GA
Posts: 5,046
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Look at HPI's lighting kit. I think it has a line that applies more power to brighten the led when you brake. There may be others that will do this. This is not an esc. It goes between the receiver and the ESC to power all the leds.
snoopyrc is offline  
Old 09-28-2010, 04:52 PM
  #3  
Tech Fanatic
Thread Starter
iTrader: (6)
 
SpeedySST's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Wheatland, WY
Posts: 781
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

I'll look into it! Thanks!
SpeedySST is offline  
Old 09-30-2010, 08:39 AM
  #4  
Tech Champion
iTrader: (2)
 
snoopyrc's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Tunnel Hill GA
Posts: 5,046
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

It wasnt very easy to find, but it was in Drift Gear on the US HPI Racing website.

http://www.hpiracing.com/products/en/30504/
snoopyrc is offline  
Old 09-30-2010, 12:22 PM
  #5  
Tech Master
 
HB Moose's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Surf City, USA
Posts: 1,086
Default

shhhh.. don't tell anyone but these work great.

http://www.dimensionengineering.com/...tarterKit.html

you can have the working brakelights, headlights that flash at full throttle, pacelights. Basically set 6 light patterns to trip at any throttle position.
HB Moose is offline  
Old 10-03-2010, 02:58 PM
  #6  
Tech Champion
iTrader: (2)
 
snoopyrc's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Tunnel Hill GA
Posts: 5,046
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Sweet!
snoopyrc is offline  
Old 10-06-2010, 12:44 PM
  #7  
Tech Initiate
iTrader: (1)
 
DarkSupra's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: The Netherlands
Posts: 31
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

3racing has a light kit with brake light:
http://os.3racing.hk/products.php?products_key=2761

Tamiya also but then you need two different units and both are not really cheap...
http://www.tamiyausa.com/product/ite...oduct-id=53909
http://www.tamiyausa.com/product/ite...oduct-id=53937
DarkSupra is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.