Like Tree2Likes

Xray T3 2011

Old 01-31-2012, 10:14 PM
  #3946  
Tech Master
iTrader: (19)
 
Meradin's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1,309
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

So I did some laps at our local small track and temp'd it when it came off the track to be about 139 or so on the motor. Should I gear up a tooth? I was reaching top speed about 1/2 way down the the straight or so.

Also, what setting on the new style clamps matches the H1/H2 roll centers?

Additionally, I am running 1 degree camber in front and 2 in the rear. I am getting a littl ebuild up on the outside of the tire and a wear ring on the inside. Should i drop the rear camber down to 1.5?
Meradin is offline  
Old 01-31-2012, 11:31 PM
  #3947  
Tech Master
iTrader: (21)
 
Sith Lord's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Canberra, ACT, Australia
Posts: 1,405
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Originally Posted by mrjeremyaaron View Post
its an lrp x12 stock spec 21.5, through a hobbywing 120a speedy (blinky mode)..

in an lrp forum someone is suggesting not to temp over 95deg which intuitively sounds about right. i'm from an offroad background and have historically temped between 70 - 85 without any problems whatsoever.

however, the wise people at the track suggest aiming to come off at around 50deg celcius. this seems very low to me.. do you need to aim for lower temps with on-road???
In 17.5 Boosted I was always 80-90 with an LRP Fan. Moving to 21.5 Blinky running a roll out of 55 (FDR 3.65) I was only at about 45C. Not quite with the fastest guy, but not far off. Don't think I'd fit gearing in the car to get temps too much higher....
Sith Lord is offline  
Old 02-02-2012, 11:47 PM
  #3948  
Tech Apprentice
 
rc-goods's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 79
Default Zero Force X Ray T3 Bearing Set (12 pcs)

Zero Force X Ray T3 Bearing Set (12 pcs)

Xray T3 2011-t3_wm.jpg

www.rcgoods.com
rc-goods is offline  
Old 02-03-2012, 03:35 PM
  #3949  
Tech Fanatic
iTrader: (58)
 
danny250r's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 868
Trader Rating: 58 (100%+)
Default

im sure it been posted before but what servos are you guys using
danny250r is offline  
Old 02-03-2012, 10:09 PM
  #3950  
Tech Regular
iTrader: (9)
 
mrjeremyaaron's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Gold Coast, QLD
Posts: 355
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Originally Posted by danny250r View Post
im sure it been posted before but what servos are you guys using

savox 1251mg. low profile, fast, strong, reasonable price.
mrjeremyaaron is offline  
Old 02-03-2012, 10:52 PM
  #3951  
Tech Addict
iTrader: (27)
 
jake95's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: sydney
Posts: 683
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Originally Posted by danny250r View Post
im sure it been posted before but what servos are you guys using
HI,
I use the futaba s9551 low profile it is very good, fast strong and doesnt make noises and it is very smoth ive had savox before but i havent realy liked it i would prefer spending a extra $30 of a futaba then to get a savox.The savox seemed to be slopey and wasnt smoth and made noises.
jake95 is offline  
Old 02-04-2012, 06:21 AM
  #3952  
Tech Regular
iTrader: (9)
 
mrjeremyaaron's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Gold Coast, QLD
Posts: 355
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Originally Posted by jake95 View Post
HI,
I use the futaba s9551 low profile it is very good, fast strong and doesnt make noises and it is very smoth ive had savox before but i havent realy liked it i would prefer spending a extra $30 of a futaba then to get a savox.The savox seemed to be slopey and wasnt smoth and made noises.

Hi Jake95 - I notice you are Sydney based - what do you suggest for shock oil weight on local tracks? Running the kit 350cst at the moment and finding it quite good...

I mostly run at castle hill but are looking to venture to SMA and Windsor over the coming months.. where do you run?
mrjeremyaaron is offline  
Old 02-09-2012, 08:06 AM
  #3953  
Tech Fanatic
iTrader: (23)
 
Join Date: Aug 2005
Location: Lexington, Ky
Posts: 788
Trader Rating: 23 (100%+)
Default

Can someone please list the part numbers needed to reposition the servo as like the 2012.

Thanks guys!
bmcallister is offline  
Old 02-09-2012, 04:10 PM
  #3954  
Tech Elite
iTrader: (49)
 
haywood's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Minnesota
Posts: 2,876
Trader Rating: 49 (100%+)
Default

Originally Posted by bmcallister View Post
Can someone please list the part numbers needed to reposition the servo as like the 2012.

Thanks guys!
Really all you need is some spacers and some longer ball studs and shoe goo!
I lengthened the servo link as long as it could go and that was it. If you pm me your # I can text you some pics!
haywood is offline  
Old 02-10-2012, 03:11 AM
  #3955  
Tech Addict
iTrader: (15)
 
kinga's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 614
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Been asked about a dozen times in this forum. You just need to have a search through this formum. I presonally have posted pics and info three times, search on my posts in here for more info
kinga is offline  
Old 02-10-2012, 12:22 PM
  #3956  
Tech Master
iTrader: (2)
 
ByteStream's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: 5280 Raceway
Posts: 1,146
Trader Rating: 2 (100%+)
Default 4 x XRAY Upper Clamps w/Adjustable Roll Center & Ball Ends

If any one is interested in some upgrades ...

http://www.rctech.net/forum/r-c-item...ball-ends.html
ByteStream is offline  
Old 02-12-2012, 03:10 PM
  #3957  
Tech Elite
 
morgoth's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Belgium
Posts: 2,940
Default

Drove my 2011 with the modded chassis, turned servo and 2012 topdeck for the first time today. My car was dialed! I took the win in 17.5T boosted after some exiting races!
morgoth is offline  
Old 02-12-2012, 06:49 PM
  #3958  
Tech Fanatic
iTrader: (58)
 
danny250r's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 868
Trader Rating: 58 (100%+)
Default

Originally Posted by morgoth View Post
Drove my 2011 with the modded chassis, turned servo and 2012 topdeck for the first time today. My car was dialed! I took the win in 17.5T boosted after some exiting races!
do you need to use the upper deck from the 12 when you turn the servo
danny250r is offline  
Old 02-12-2012, 07:44 PM
  #3959  
Con
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2007
Location: Brownsville Ont Canada
Posts: 178
Default

Nope. The '11 topdeck is fine
Con is offline  
Old 02-12-2012, 08:04 PM
  #3960  
Tech Fanatic
iTrader: (58)
 
danny250r's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 868
Trader Rating: 58 (100%+)
Default

Originally Posted by Con View Post
Nope. The '11 topdeck is fine
ok cool thx im going to get the servo arm from a 12 and i should be good
danny250r is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.