R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-21-2011, 01:53 AM   #556
Tech Master
 
Benzaah's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Australia
Posts: 1,991
Trader Rating: 21 (96%+)
Default

If you run boosted profiles stick to the D3. I had a revtech that did not like being boosted. The D3 on the other hand loves it
__________________
Adelaide RC - XRAY Xb216de & Xb416

Walter Rc Hobby - Serpent 4X

Nosram - R1wurks - Sanwa - Hudy - Muchmore
Benzaah is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2011, 03:01 AM   #557
Tech Addict
 
Join Date: Nov 2008
Location: NZ
Posts: 677
Default

I cant decide either.
Revtech or D3 , for unboosted 13.5 TC
1101 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2011, 03:17 AM   #558
Tech Regular
 
12scale's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 458
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

I must agree with Ben, had all sorts of problems with the revtech in 17.5 boosted so went back to the d3 and the problems disappeared.
__________________
Stuart McMillan
Xray T4 2015
Hobbywing/Sanwa/Pro Amps
Adelaide RC Team Mechanic
www.adelaiderc.com.au
12scale is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2011, 10:13 AM   #559
Tech Champion
 
liljohn1064's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Deerfield, WI
Posts: 5,582
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by liljohn1064 View Post
I'm looking for a rollout for 17.5 1S 12th for the Duo 3. I'm guessing between the 80 to 85 range boosted with the Tekin RS, but I have never run this motor. This is for Open ESC, I wouldn't mind a rollout for 17.5 no timing also.
anyone?
__________________
John Higgins former student of The Ian Ruggles Negative Reinforcement Driving School. The "Team Principal".
liljohn1064 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2011, 10:48 AM   #560
Tech Regular
 
masterhit's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Michigan
Posts: 475
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by liljohn1064 View Post
anyone?
You are correct in your guess. 3.2" (82mmish) is a good start.

3.95"-4.05" is a good start for blinky.

Mike Slaughter
masterhit is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2011, 10:49 AM   #561
Tech Champion
 
liljohn1064's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Deerfield, WI
Posts: 5,582
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by masterhit View Post
You are correct in your guess. 3.2" (82mmish) is a good start.

3.95"-4.05" is a good start for blinky.

Mike Slaughter
Thank you sir!
__________________
John Higgins former student of The Ian Ruggles Negative Reinforcement Driving School. The "Team Principal".
liljohn1064 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2011, 12:07 PM   #562
Tech Master
 
Buckaroo's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Norfolk, VA
Posts: 1,503
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by 12scale View Post
I must agree with Ben, had all sorts of problems with the revtech in 17.5 boosted so went back to the d3 and the problems disappeared.
This seems to be a developing theme. D3 for general/boosted, RevTech for general/blinky.
__________________
Tom Keith

Tekin & Sweep, thanks for all that you do for you know who!

Associated/T.O.P./Mugen/Fantom/Spektrum/Savox
Buckaroo is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2011, 02:59 PM   #563
Tech Addict
 
Bubblehead's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Portsmouth, VA
Posts: 708
Default

Quote:
Originally Posted by Benzaah View Post
If you run boosted profiles stick to the D3. I had a revtech that did not like being boosted. The D3 on the other hand loves it
I was looking at Aug 2011 issue of Xtreme RC Cars and the ad reads as follows:

More Mechanical Timing for A Horsepower Edge In Blinky stock Classes

Maybe the added timing is why it's not a good boosted motor, I'm putting mine in my blinky car.
Bubblehead is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2011, 08:06 PM   #564
Tech Apprentice
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 57
Trader Rating: 4 (100%+)
Default d3 problem?

i just bought a new 17.5 d3 to run in 1s lipo sportsman class. when i hooked the motor up to my tekin rs all i am getting is 1&2 6&7 lights blinking. everything is setup right. is it possible there is something wrong with the motor? dont think its the esc. any help would be great!
thanks, matt
dms888 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 02:44 AM   #565
Tech Addict
 
mutley001's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Kent, UK
Posts: 662
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by dms888 View Post
i just bought a new 17.5 d3 to run in 1s lipo sportsman class. when i hooked the motor up to my tekin rs all i am getting is 1&2 6&7 lights blinking. everything is setup right. is it possible there is something wrong with the motor? dont think its the esc. any help would be great!
thanks, matt
Its been a while since I ran a Tekin but those lights blinking I believe indicate a sensor issue. First check the sensor wire - replace it to eliminate that as the issue, then see if you can borrow another motor to check that - its possibly the sensor board on the motor but check the cable first.

Paul
__________________
ARC R11 2017
ARC R10 2013
EA Motorsports www.teameamotorsports.com
Team EAM
mutley001 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 04:50 AM   #566
Tech Master
 
Buckaroo's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Norfolk, VA
Posts: 1,503
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by dms888 View Post
i just bought a new 17.5 d3 to run in 1s lipo sportsman class. when i hooked the motor up to my tekin rs all i am getting is 1&2 6&7 lights blinking. everything is setup right. is it possible there is something wrong with the motor? dont think its the esc. any help would be great!
thanks, matt
Do you have a booster or reciever battery pack hooked up?
__________________
Tom Keith

Tekin & Sweep, thanks for all that you do for you know who!

Associated/T.O.P./Mugen/Fantom/Spektrum/Savox
Buckaroo is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 07:10 AM   #567
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mutley001 View Post
Its been a while since I ran a Tekin but those lights blinking I believe indicate a sensor issue. First check the sensor wire - replace it to eliminate that as the issue, then see if you can borrow another motor to check that - its possibly the sensor board on the motor but check the cable first.

Paul
I actually believe there are no lights to indicate sensor problems, except for the 3 dim lights that alternate as you spin the motor if the sensor is reading.

I think 12, 67 lights are low voltage cutoff, but I am not sure. Check on the Tekin thread.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2011, 10:06 AM   #568
Tech Champion
 
gashuffer's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: RcVille
Posts: 5,230
Trader Rating: 48 (100%+)
Default

Sorry for the interruption, but I bought a new Monster Lock 21.5 direct from Trinity and they sent me a motor in pieces in a huge box with nothing!! WTF!!! Anyway can someone tell me which size screws I need to hold this piece of sh!t together?? Unbelievable, not even a manual or a sensor wire!!!
__________________
T-Sal

Last edited by gashuffer; 11-05-2011 at 10:27 AM.
gashuffer is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2011, 10:58 AM   #569
Team EAM
 
EAMotorsports's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 9,158
Trader Rating: 79 (100%+)
Send a message via AIM to EAMotorsports
Default

Quote:
Originally Posted by gashuffer View Post
Sorry for the interruption, but I bought a new Monster Lock 21.5 direct from Trinity and they sent me a motor in pieces in a huge box with nothing!! WTF!!! Anyway can someone tell me which size screws I need to hold this piece of sh!t together?? Unbelievable, not even a manual or a sensor wire!!!
Maybe try emailing them and ask for some help. I am sure it was a mistake as they dont send out "motor in pieces in a huge box" on purpose. Mistakes do happen but if you dont call and tell them how the hell are they supposed to fix it? They dont get on here and read this forum at all.

[email protected]

EA
__________________
Contact Us
Team EAM, Our Facebook
Team EAM | Xray | RCAmerica | Hudy | APEX Raceway and Hobbies | RC Mission | Killer Concepts | AVID | Hobbywing.
EAMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2011, 12:30 PM   #570
Tech Champion
 
gashuffer's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: RcVille
Posts: 5,230
Trader Rating: 48 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by EAMotorsports View Post
Maybe try emailing them and ask for some help. I am sure it was a mistake as they dont send out "motor in pieces in a huge box" on purpose. Mistakes do happen but if you dont call and tell them how the hell are they supposed to fix it? They dont get on here and read this forum at all.

[email protected]

EA
Did email them. Got no response.

I'm sorry but who ever packed this package up did not make a mistake. They just don't care. It was thrown together.
I'd figure someone here would know. There is no harm in asking.
__________________
T-Sal
gashuffer is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:55 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net