R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-14-2004, 04:34 AM   #1
Tech Rookie
 
Join Date: May 2004
Location: UK
Posts: 7
Mtronik Speed controller

hi i just got a mtronik tempo11 speed controller from a mate, with no instructions i was wondering if anyone knows how to set it up??
Thanks
Attached Images
File Type: gif tempo11.gif (21.4 KB, 264 views)
brodieboy is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2004, 05:08 AM   #2
Tech Regular
 
F1Junkie's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Jun 2002
Location: Markham, Canada
Posts: 496
Default

Hey -

I can maybe get my brother to help scan my set of instructions to you. I'm a slow typer so this would be the fastest way. Hope to get it done later tonight if you'd like...

Dave
F1Junkie is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2004, 05:40 AM   #3
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 179
Default

I would like a copy of it as well, maybe you could put it on the internet and provide a link?

I have the Carson 11T which is a rebadged Mtronics 11T

Many thanks.
vassago is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2004, 06:47 AM   #4
Tech Rookie
 
Join Date: May 2004
Location: UK
Posts: 7
Default

hey dave, that would be great

Many thanks
brodieboy is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2004, 07:34 AM   #5
Tech Elite
 
mafiaracers's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: West Linn, Oregon
Posts: 3,759
Trader Rating: 22 (100%+)
Send a message via AIM to mafiaracers Send a message via MSN to mafiaracers
Default

I run the Cirrus.....Mtroniks is amazing! I love their speed controlls.
mafiaracers is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2004, 07:57 AM   #6
Tech Master
 
pheyhoe's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Oct 2003
Location: England!
Posts: 1,332
Default

i think its the same on most mtroniks speedos....

connect battery and hold button while lights flash......

put ure transmitter at full then press the button again.

then set your tranny to neutral. press again

then set it at maximum brake, press button again...think that works. can be sure as its a long time since i did one
__________________
[SIZE=1][COLOR=navy]Paul Heyhoe[/COLOR][/SIZE]
pheyhoe is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2004, 08:34 AM   #7
Tech Elite
 
Herminator's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: England
Posts: 2,280
Send a message via ICQ to Herminator
Default

Being one of MTroniks newer speedo's it may well have the one touch setup. Simply press the SET button within the first couple of seconds of turning it on (while the LED's are flashing) , then move your transmitter from neutral to full throttle, hold it there for half a second then back to neutral, then full brakes and release the throttle.
That should be it, no more buttons to press

Leave it too long after the leds start flashing and they'll start flashing slightly differently, and pressing SET now will take you into the programming mode. Not sure what the options are here, but it includes selectable frequency.
Herminator is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2004, 08:47 AM   #8
Tech Rookie
 
Join Date: May 2004
Location: UK
Posts: 7
Default

hi everyone thanks for all your help my speed controller is now working fine

Thanks again
brodieboy is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2004, 09:12 AM   #9
Tech Elite
 
lem2's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: OC
Posts: 3,061
Trader Rating: 6 (100%+)
Default hello

has anybody tried the Mtroniks CIRRUS ESC?
http://www.mtroniks.net/mtroniks_SC_...ubCategoryID=1
it has good numbers but mighty expensive!
Just want toknow if its worth it!
Thanks!
lem2 is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2004, 10:41 AM   #10
Tech Adept
 
Jayjp's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Buffalo
Posts: 173
Send a message via AIM to Jayjp
Default

I run the Cirrus ...It is simply an amazing little speed control, trust me the price is well worth it.
Jayjp is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2004, 10:07 PM   #11
JCB
Tech Addict
 
JCB's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: New Jersey
Posts: 741
Default

How is this speedo so far?? I was looking into one.


thanks,
JCB is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Novak GTB Brushless 4 cell speed spectrum speed controller. jland R/C Items: For Sale/Trade 2 10-21-2007 02:37 PM
lrp 7.1 speed controller vic0280 R/C Items: For Sale/Trade 11 05-19-2005 10:52 AM
speed controller wallstreet Rookie Zone 1 03-06-2005 07:26 PM
Mtronik racing ESC, New In Box Jim Reeves R/C Items: For Sale/Trade 2 02-22-2003 04:04 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:49 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net