Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
LIPO's on 10th scale Touring? >

LIPO's on 10th scale Touring?

LIPO's on 10th scale Touring?

Old 06-11-2004, 08:55 PM
  #1  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Default LIPO's on 10th scale Touring?

I have not found any good results, with pics, specs and brands used in Lipo cells test on 10th scale cars.

I have seen someone where state that they are bringing in 12,000mah cells.....huh?

So...i would like to run some tests on using some lipos in my T1R, equiped with a LRP F1 Pro Reverse (no motor limit) ESC, TO RUSH 11X2 motor.

I am thinking about running a 3800mah pack, 2s2p (1900mah) or something close to that...

THis will give me 7.4v, and the extra mah needed for the longer runtimes.

WHO OUT HERE HAS USED OR IS USING LIPO CELLS IN THEIR CARS? I would like to talk with you.

Thank you
atlrcracer is offline  
Old 06-11-2004, 10:45 PM
  #2  
Suspended
iTrader: (11)
 
Join Date: Mar 2003
Location: Back That Thang Up!
Posts: 3,468
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

I use a Thunder Power 8000 mAh 7.4 volt lithium polymer...love it.

Check out http://www.tppacks.com
403forbidden is offline  
Old 06-11-2004, 11:09 PM
  #3  
Tech Master
 
Join Date: Apr 2004
Location: San Jose California
Posts: 1,251
Default

Once the price comes down to a consumer friendly level & the mod motors evolve to withstand more, Lipo would be more popular
The Black Kat is offline  
Old 06-12-2004, 05:31 AM
  #4  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Default

Originally posted by 403forbidden
I use a Thunder Power 8000 mAh 7.4 volt lithium polymer...love it.

Check out http://www.tppacks.com
wow...that site does not have ANYTHING in stock.

Now...why do you run 8000mah packs when the reg. SC batteries are only 3300?
atlrcracer is offline  
Old 06-12-2004, 05:45 AM
  #5  
Suspended
iTrader: (11)
 
Join Date: Mar 2003
Location: Back That Thang Up!
Posts: 3,468
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

thats a testiment to the popularity of Lipos

why do I run 8000 mAh?

....more capacity
403forbidden is offline  
Old 06-12-2004, 05:47 AM
  #6  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Default

yes...but there are tons of companies who carry lipos....but anyway...

Ok...so in your experience, would a 3XXXmah pack provide about the same runime as reg. 3000/3300mah NiMH SC cells? I just want to make sure the runtimes compared to MAH in NiMH and Lipos are about the same before i go pull the tigger on a pack...Money burning in my pocket!!!

Thank you
atlrcracer is offline  
Old 06-12-2004, 05:52 AM
  #7  
Suspended
iTrader: (11)
 
Join Date: Mar 2003
Location: Back That Thang Up!
Posts: 3,468
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

hmmm...well I dunno about that because the only packs I have are the 8000 mAh and 7600 mAh packs

have you read this thread:
http://www.radiocontrolzone.com/foru...d.php?t=146287

it's pretty infomative
403forbidden is offline  
Old 06-12-2004, 05:55 AM
  #8  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Default

Ok...great article.

What runtimes are you getting?

What motor?
atlrcracer is offline  
Old 06-12-2004, 05:58 AM
  #9  
Suspended
iTrader: (11)
 
Join Date: Mar 2003
Location: Back That Thang Up!
Posts: 3,468
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

I've used these packs with the Novak bl system. I can get 25 - 30 minutes...but I normally stop after 10 minutes to take a break lol.

I don't use the packs for stock racing though...I use gp3300 NIMH cells for that.
403forbidden is offline  
Old 06-12-2004, 06:06 AM
  #10  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Default

great....that is what i was looking for. Granted you are running the novak brushless motor/esc...which will yield you longer runtimes....

I am running the RUSH 11X2 motor....so I think my runtimes might be a bit under.

I am just looking for some good long runtime bashing (practice) packs.

Thank you
atlrcracer is offline  
Old 06-12-2004, 06:14 AM
  #11  
Suspended
iTrader: (11)
 
Join Date: Mar 2003
Location: Back That Thang Up!
Posts: 3,468
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

cool...make sure to get a good lipo charger tho like an Astro FLight 109D
403forbidden is offline  
Old 06-12-2004, 06:56 AM
  #12  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 48
Default

currently use a Triton charger....seems to work fine for me, for now.

Thanks for your help. I will hope to get the lipo project off the ground this week...i will post the updates.
atlrcracer is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.