Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Team Associated TC6 Thread >

Team Associated TC6 Thread

Like Tree20Likes

Team Associated TC6 Thread

Old 02-27-2012, 05:39 PM
  #5956  
Tech Adept
iTrader: (17)
 
VAzRACER's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Northern VA
Posts: 210
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Originally Posted by or8ital
Does anyone know if the xray rear body mounts fit the TC6? Thanks.
No but if you cut off the pin and drill your own hole for a second screw they work. Thats what I did.
VAzRACER is offline  
Old 02-27-2012, 05:43 PM
  #5957  
Tech Champion
iTrader: (38)
 
Join Date: Oct 2005
Location: Cincinnati, OH
Posts: 5,360
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Originally Posted by VAzRACER
No but if you cut off the pin and drill your own hole for a second screw they work. Thats what I did.
Thanks!
or8ital is offline  
Old 02-27-2012, 08:09 PM
  #5958  
Tech Addict
iTrader: (4)
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 734
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Hey Rick,

Any reason you still chose to use the tc5/tc6 sway bars vs. the 6.1 bars?
JoelV is offline  
Old 02-27-2012, 11:34 PM
  #5959  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
Join Date: Jun 2010
Location: Idaho
Posts: 188
Trader Rating: 3 (100%+)
Default Thumbs up....TC6.1 on Foam tires

Not many foam tires races currently.......but, alas, doing some experiments on TC6.1 set up....the car can be dialed in to run Foam Tires on carpet very well
red7fifty is offline  
Old 02-28-2012, 04:24 AM
  #5960  
Tech Fanatic
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland, Warsaw
Posts: 786
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by RAL
Rick will the Team Bomber ones fit for the BD5?

http://www.rc-race-and-drift-japan.c...oducts_id=2661
Hi!

Front will fit.
Rear not, it is 1 tooth too short!

Regards!
michal
M.Abramowicz is offline  
Old 02-28-2012, 06:31 AM
  #5961  
Tech Champion
iTrader: (38)
 
Join Date: Oct 2005
Location: Cincinnati, OH
Posts: 5,360
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

When using cleaning putty in the front gear diff how much is used? Any particular brand needed?
or8ital is offline  
Old 02-28-2012, 06:39 AM
  #5962  
Tech Fanatic
 
Geberit's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 774
Default

Originally Posted by or8ital
When using cleaning putty in the front gear diff how much is used? Any particular brand needed?
I use this one: http://www.fast-webshop.com/tonispor...Putty-Net-40-g

It doesn't cange during the run when it gets warmer! The cleaning puty gets softer during the run and changes the handling characteristics of the car...

Regards
Geberit is offline  
Old 02-28-2012, 06:48 AM
  #5963  
Tech Champion
iTrader: (38)
 
Join Date: Oct 2005
Location: Cincinnati, OH
Posts: 5,360
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Originally Posted by Geberit
I use this one: http://www.fast-webshop.com/tonispor...Putty-Net-40-g

It doesn't cange during the run when it gets warmer! The cleaning puty gets softer during the run and changes the handling characteristics of the car...

Regards
I'll check it out. How much should I use?
or8ital is offline  
Old 02-28-2012, 10:30 AM
  #5964  
Tech Master
iTrader: (13)
 
Join Date: Jul 2011
Location: Austin, TX
Posts: 1,117
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Originally Posted by pressure
Mike Haynes National Champion runs his TC6.1 for the first time at 360 V2 raceway in New Roc NYC

http://youtu.be/JOnqnxh-3ok
Is Haynes running for AE now?
JamesL_71 is offline  
Old 02-28-2012, 10:50 AM
  #5965  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (28)
 
hanulec's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: @ the post office
Posts: 10,270
Trader Rating: 28 (100%+)
Default

Originally Posted by JamesL_71
Is Haynes running for AE now?
Just check him out at the end of video in his AE shirt...
hanulec is offline  
Old 02-28-2012, 10:54 AM
  #5966  
Tech Master
iTrader: (13)
 
Join Date: Jul 2011
Location: Austin, TX
Posts: 1,117
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Originally Posted by hanulec
Just check him out at the end of video in his AE shirt...
Good eyes

And just when he was getting comfortable with the Top Rebel 12s @ the Snowbirds...
JamesL_71 is offline  
Old 02-28-2012, 11:22 AM
  #5967  
Tech Elite
iTrader: (2)
 
Mike Haynes's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Area 51
Posts: 3,699
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

James / FJ

Yes i am now on team AE, and very happy to be here! Last week was my first outing with the tc6.1 and it is off to a great start I should have my 12th scale built in the next week or so, in sedan mode right now.

For anyone who is wondering, the setup Kevin posted from Snowbirds is a great place to start, dialed in from the first pack, only needed minor tweaks to suite my local track (360 in New Rochelle).

Pressure...i like the video, looks like i need a diet tho
Mike Haynes is offline  
Old 02-28-2012, 02:56 PM
  #5968  
Tech Master
iTrader: (4)
 
Big Features's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Currituck, North Carolina
Posts: 1,893
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by Mike Haynes
James / FJ

Yes i am now on team AE, and very happy to be here! Last week was my first outing with the tc6.1 and it is off to a great start I should have my 12th scale built in the next week or so, in sedan mode right now.

For anyone who is wondering, the setup Kevin posted from Snowbirds is a great place to start, dialed in from the first pack, only needed minor tweaks to suite my local track (360 in New Rochelle).

Pressure...i like the video, looks like i need a diet tho
Welcome to the Team, Mike. Good to have you aboard.

Mike
Big Features is offline  
Old 02-28-2012, 03:18 PM
  #5969  
Tech Addict
iTrader: (4)
 
StewartFan20's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Grrrrr!!!!
Posts: 695
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Is anyone using the 6.1 arms with the Dial-a-grip blocks?
StewartFan20 is offline  
Old 02-28-2012, 03:57 PM
  #5970  
Tech Elite
 
Rick Hohwart's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 4,004
Default

Originally Posted by JoelV
Hey Rick,

Any reason you still chose to use the tc5/tc6 sway bars vs. the 6.1 bars?
My last setup was from a race where I threw my backup car out for the last practice run and preferred it to my primary car. The setup was completely different and being a one-day race (and running two classes) I just ran the backup as is with the older bars.
Rick Hohwart is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.