Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Team Associated TC6 Thread >

Team Associated TC6 Thread

Like Tree20Likes

Team Associated TC6 Thread

Old 10-26-2011, 10:02 AM
  #4336  
Suspended
 
Join Date: Mar 2009
Location: Usa
Posts: 115
Default

Hi James

A Starting point in gearing as far as what to buy,

Originally Posted by JamesL_71
What exactly are you looking for? A starting point in regards to gearing and setup? Or a starting point in regards to what electronics/motor/ESC to buy?
epowr_Racing is offline  
Old 10-26-2011, 10:28 AM
  #4337  
Tech Addict
iTrader: (7)
 
Join Date: Sep 2011
Location: Sydney
Posts: 715
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Would anyone not want to run sway bars or run a single one on a med to high bite technical asphalt track???

Just wondering...
zzztech is offline  
Old 10-26-2011, 11:06 AM
  #4338  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 172
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by JamesL_71
Are you using the off-road t-nut to secure the thrust bolt?
No I'm using the one that came with the car. Can I use the off-road t-nut?
f1o7x9 is offline  
Old 10-26-2011, 12:36 PM
  #4339  
Tech Master
iTrader: (10)
 
cwoods34's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Indy-freakin'-ana
Posts: 1,156
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

I never had issues with the stock t-nut with ANY motor.....

With regards to the swaybars...... I think it depends on what motor you are running. I've only wanted swaybars on fast flowing tracks.......

PM's replied also......
cwoods34 is offline  
Old 10-26-2011, 12:57 PM
  #4340  
Tech Elite
iTrader: (7)
 
Scottmisfits's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 3,104
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Really, there is nothing wrong with the stock T Nut in the kit. But it is very easy to over tighten. Why they felt the need to use a different one when the offroad one is better, I'm not sure. But just switching to the offroad t nut won't solve the issues. Not just that alone. I think you may just need a new screw and nut. It just might be worn. But for the extra little $, just change the whole thing. It's only $1 more or something.
Scottmisfits is offline  
Old 10-26-2011, 01:03 PM
  #4341  
Tech Regular
iTrader: (13)
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 308
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Originally Posted by zzztech
Would anyone not want to run sway bars or run a single one on a med to high bite technical asphalt track???

Just wondering...
This is the only time I take the swaybars off.
Lionel S is offline  
Old 10-26-2011, 01:05 PM
  #4342  
Tech Master
iTrader: (21)
 
bshookup's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Olympia, WA
Posts: 1,654
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Originally Posted by f1o7x9
I need some help with my spool. So I was doing 17.5 and my spool work really good now I'm going to mod and my spool gets lose all the time and I tightened it really good . I even try red threadlock. I can really use some help. thank you
You may want to check that the thrust assembly is working correctly. I and others had problems with the TC5 slipper spool coming loose before we realized that we needed to put thrust bearings in it.
bshookup is offline  
Old 10-26-2011, 01:13 PM
  #4343  
Tech Master
iTrader: (10)
 
cwoods34's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Indy-freakin'-ana
Posts: 1,156
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Perhaps the slipper pads are dirty/worn/glazing over. That'd cause them to slip no matter how tight you have it. This could possibly be causing the screw to back out..... just speculation though, I haven't experienced that myself.
cwoods34 is offline  
Old 10-26-2011, 01:19 PM
  #4344  
Tech Master
iTrader: (13)
 
Join Date: Jul 2011
Location: Austin, TX
Posts: 1,117
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Originally Posted by epowr_Racing
Hi James

A Starting point in gearing as far as what to buy,
For non-boosted 17.5, I would start around a 4.0 FDR. Using 64p gears, I would shoot for 48/96.
JamesL_71 is offline  
Old 10-26-2011, 03:22 PM
  #4345  
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2011
Location: France
Posts: 812
Default

You could make little wet and dry "washers" to replace the spool pads and glue them in place, change bolt and nut for sure and even use loctite before assembly.

Should not move now....

There is a new locked spool coming out in November too.

And YES a check of thrustrace is a must
olly986 is offline  
Old 10-26-2011, 03:38 PM
  #4346  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 172
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Thanks for all the help I try it
f1o7x9 is offline  
Old 10-27-2011, 12:41 AM
  #4347  
Tech Addict
iTrader: (17)
 
StickyFingaz's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: East Bay, CA
Posts: 703
Trader Rating: 17 (90%+)
Default

FYI, I broke two sets of the Spec-R gear diffs on the first and second battery pack with my 4.5 motor. Sanded the back of the spider gears and everything... Needless to say I can't wait for the AE units to start shipping.
StickyFingaz is offline  
Old 10-27-2011, 04:20 AM
  #4348  
Super Moderator
iTrader: (239)
 
Marcos.J's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 33,098
Trader Rating: 239 (100%+)
Default

Originally Posted by StickyFingaz
FYI, I broke two sets of the Spec-R gear diffs on the first and second battery pack with my 4.5 motor. Sanded the back of the spider gears and everything... Needless to say I can't wait for the AE units to start shipping.
You broke the bevel gears?This steel hpi gears should work I have some coming to try out just in case

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...?&I=LXMAA1&P=7
Marcos.J is offline  
Old 10-27-2011, 04:27 AM
  #4349  
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2011
Location: France
Posts: 812
Default

Originally Posted by StickyFingaz
FYI, I broke two sets of the Spec-R gear diffs on the first and second battery pack with my 4.5 motor. Sanded the back of the spider gears and everything... Needless to say I can't wait for the AE units to start shipping.
You should have a good look at this, there is a problem, to break one gear could happen, but two...it is very strange.
olly986 is offline  
Old 10-27-2011, 05:19 AM
  #4350  
Tech Master
iTrader: (10)
 
cwoods34's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Indy-freakin'-ana
Posts: 1,156
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Originally Posted by StickyFingaz
FYI, I broke two sets of the Spec-R gear diffs on the first and second battery pack with my 4.5 motor. Sanded the back of the spider gears and everything... Needless to say I can't wait for the AE units to start shipping.
I put 3-4 packs with a 3.5 on mine and they held up fine.....

I only changed back to a front spool for setup purposes.
cwoods34 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Your Privacy Choices -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.