R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-01-2010, 01:25 PM   #31
Tech Regular
 
yobouno's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 358
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by BlackedOutREVO View Post
Get some guys together and start up a mod class. Since 13.5 isn't a roar class anymore it's 17.5 or mod. For all anyone cares they can run there 13.5 with timing advance while others run a 5.0, 4.5 or what ever and you have a mod class, don't need to have the latest software and push everything to it's limits to be fast like in stock. But it all depends who's willing to start the change and get people running it
We have a mod class in our club, but they are fanatics, I dare not race them, as I'm still an intermediate driver. Just for reference, my first race was 2 seconds off the pace setter for that day. So I need to improve before I go after the mod class guys.
__________________
TAMYA M05, TB03, TA05 V2, TRF417X
yobouno is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2010, 01:43 PM   #32
Tech Champion
 
JayBee's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: 12TH-MAN COUNTRY
Posts: 6,813
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by BlackedOutREVO View Post
Especially if you run mod you don't need to worry about all the turbo bs. Or setting it up, set it and forget it. Need more power strap a lower wind motor in
Exactly!! In my area, there's all sorts of discussion on the dynamic timing/boost issue. I said "forget it, I'm throwing a mod in!". So mod it is....
__________________
R C 3 G R A F I X _ F U S I O N . G R A P H I X _ S E A T T L E - R/C - R A C E R S _ E M E R A L D C I T Y R C . C O M

A E - 12R5.2 _ S M - REV8 PRO
JayBee is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2010, 08:41 PM   #33
Tech Master
 
Owen RaCing's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Mountain Valley
Posts: 1,940
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JayBee View Post
Exactly!! In my area, there's all sorts of discussion on the dynamic timing/boost issue. I said "forget it, I'm throwing a mod in!". So mod it is....
NOW, if everybody in the NWIC would think like that then BANG! We will have some fun non 17.5 carpet this winter
__________________
powered by anti-anxieties, sarcasm and chipotle
Owen RaCing is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2010, 03:23 AM   #34
Tech Addict
 
Join Date: Nov 2009
Location: Denmark
Posts: 562
Default

Quote:
Originally Posted by LMRacing View Post
On a completely off topic and upbeat note, I dig the new charger as long as it will charge at at least 10amps I'm sold even though its a giant, its a pretty giant
I really dig the new charger too - and don't worry - it can charge at 12 amps and discharge at 20 amps
__________________
Niklas Hansen
Team TCHobby / Team Upgrade-RC
Tamiya TRF417 / Speed Passion GT2.0 / Speed Passion V3 motors.
Nilks is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2010, 05:37 AM   #35
Tech Master
 
Me_MrTyson's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,802
Trader Rating: 11 (100%+)
Send a message via MSN to Me_MrTyson Send a message via Skype™ to Me_MrTyson
Default Version 2 Questions

Two questions:

1) When will this ESC be available / who is going to stock it?
2) will it allow you to install the version used in SXX stock spec?
__________________
Team losi racing // v-dezign // black diamond
Me_MrTyson is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2010, 05:52 AM   #36
Tech Regular
 
Gav-'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 490
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Me_MrTyson View Post
Two questions:

1) When will this ESC be available / who is going to stock it?
2) will it allow you to install the version used in SXX stock spec?
+1
Gav- is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 10:03 PM   #37
Tech Adept
 
Slideaway's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Sinceny, France or Bangkok, Thailand
Posts: 218
Default

Can't agree more with Owen Racing.

Beside, the "Plug N' Play" nature of LRP speedo will be kept and that's really good.
__________________
Ludo
Thai Ride Tech Support.
Slideaway is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2010, 12:38 AM   #38
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2005
Location: Melb,Aust
Posts: 45
Trader Rating: 1 (100%+)
Default no brake setting?

According to version 2's manual, there is only these parameters to adjust:

- Mode 1 ACS2 (cell type)
- Mode 2 Dual ADPCmod Feel (profile)
- Mode 3 Dual ADPCmod Boost
- Mode 4 Auto Brake/Drag Brake

So where is the normal brake setting? Shouldn't there be Mode 5 as well to adjust the brake?
Does anyone know?

lrp.cc/fileadmin/lrp_anleitungen/anl_28491_ra00292-sxx-serie-vers.2-e-100519fv.pdf


Alex

Last edited by MobileSuit; 08-15-2010 at 02:11 AM.
MobileSuit is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2010, 01:18 AM   #39
Tech Elite
 
dameetz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: The Sky
Posts: 2,542
Default

Quote:
Originally Posted by MobileSuit View Post
According to version 2's manual, there is only these parameters to adjust:

- Mode 1 ACS2 (battery type)
- Mode 2 Dual ADPCmod Feel (profile)
- Mode 3 Dual ADPCmod Boost
- Mode 4 Auto Brake/Drag Brake

So where is the normal brake setting? Shouldn't there be Mode 5 as well to adjust the brake?
Does anyone know?

lrp.cc/fileadmin/lrp_anleitungen/anl_28491_ra00292-sxx-serie-vers.2-e-100519fv.pdf


Alex
I think you can set the brakes from the radio EPA setting.
__________________
Dudududududuuuuuu.....
dameetz is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2010, 02:08 AM   #40
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2005
Location: Melb,Aust
Posts: 45
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Previous ESC,version 1 had:

- Mode 1 Auto Cell System
- Mode 2 ADPC 2 (profile)
- Mode 3 Initial Brake (hand brake effect)
- Mode 4 Autobrake

What I'd want to know is whether,Mode 3 Initial Brake, is no longer available in the version 2?

Alex
MobileSuit is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2010, 03:25 AM   #41
Tech Adept
 
Slideaway's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Sinceny, France or Bangkok, Thailand
Posts: 218
Default

I have a Sphere TC for 2 years + and this "Initial brake" was always disabled.
Brake EPA is always under 100% in most situations.
__________________
Ludo
Thai Ride Tech Support.
Slideaway is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2010, 03:43 AM   #42
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 242
Default

Initial brake is not avaliable in version 2, but the brakes work a litle best, are stronger and progressive and same time, i never use more of 70-80% EPA brake.
I use it in Euros, and now i shell my SXX TC v1, V2 is not more powerfull, is more adjustable, i dont need more power i like this adjustability, the motor temps are low, but i need more work in track for find the 100% of this new ESC.

Greetings, Luis C.
__________________
## NOSRAM ## YOKOMO BD5W ## BMI DB12RR+ ##
luic is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2010, 03:58 AM   #43
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2005
Location: Melb,Aust
Posts: 45
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by dameetz View Post
I think you can set the brakes from the radio EPA setting.

Quote:
Originally Posted by Slideaway View Post
I have a Sphere TC for 2 years + and this "Initial brake" was always disabled.
Brake EPA is always under 100% in most situations.
Yes you can always make those adjustments in your transmitter but still it doesn't give me the answer I'm after. Does version 2 have initial brake mode adjustment or it's just a omission in the pdf?

I do have both Sphere TC and SXX TC and find it's easier to have it in the speedie in addition to the adjustment available in radio if that make sense.


Alex
MobileSuit is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2010, 04:02 AM   #44
Tech Adept
 
Slideaway's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Sinceny, France or Bangkok, Thailand
Posts: 218
Default

No, it's official. I just asked a LRP driver at the late EURO in France and Luic just confirmed.

The Version 2 DOESN'T HAVE the "Initial brake" setting anymore.
__________________
Ludo
Thai Ride Tech Support.
Slideaway is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2010, 04:11 AM   #45
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2005
Location: Melb,Aust
Posts: 45
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Luic: thanks for the answer

Slideaway: thanks for confirming it too

I would still hope they'll have it back in the future release firmware upgrade.

Alex
MobileSuit is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RC10B4/T4 Forum DerekL Electric Off-Road 14338 11-18-2017 04:19 PM
SmacTrac...St.Louis Indoor Off Road smac Kansas/Missouri Racing 24520 04-01-2015 04:02 PM
Speed Passion GT 2.0 Pro or LRP SXX TC F-1 Electric On-Road 20 07-10-2009 05:08 PM
LRP Sphere TC, SPX, or 07 Comp for 2wd off road? CaptainHowdyt13 Electric Off-Road 13 04-05-2009 02:25 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:49 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net