R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-22-2013, 06:28 PM   #346
Tech Apprentice
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 57
Default newbie question

Hi.

What settings do I start with for 1/12th using 13.5t BL motor? I have a LRP SXX Competition v2. I run in a large indoor asphalt track.

Thanks.
bosschick is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 11:07 AM   #347
Tech Elite
 
JayL's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ca
Posts: 2,880
Default

The usb bridge won't connect with the software to update my v2, the light turns blue but the software says it cannot connect, any idea's?
__________________
MOD: A800X LRP FlowX X22 4.5T|||VTA: A700 Orca VX3 R1 25.5V16 |||F1:
Roche EVO R1 Digital-2 R1 21.5V16|||Sanwa M12S|||iCharger 406Duo
JayL is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 11:10 AM   #348
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,542
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JayL View Post
The usb bridge won't connect with the software to update my v2, the light turns blue but the software says it cannot connect, any idea's?
V1 or V2 bridge ?
V2 Esc original, or V2 Esc with updated board ?
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 11:27 AM   #349
Tech Regular
 
Conrad's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Scotland
Posts: 473
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quick question for all the braniacs out their. Just picked up a SXX V2 (Actually a Nosram Pearl Evo V2) which was repaired by the distributor with the upgrade logic board being fitted. The esc sets up fine, stores all settings on 2S but when I connect it to a 1S Lipo the orange light comes on and the motor turns at a slow speed. This is after turning off the lipo protection when the 2S was still attached. As their is no mention of orange light only on the troubleshooting guide could someone point out the problem?

Tried setting it up on 1S only, it apparently establishes the endpoints but after the setup is complete their is nothing, enter the mode setup and switch off the voltage cut off and still nothing.
__________________
Swith Racing [www.swithracing.co.uk]
Conrad is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 11:46 AM   #350
Tech Elite
 
JayL's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ca
Posts: 2,880
Default

Quote:
Originally Posted by RedBullFiXX View Post
V1 or V2 bridge ?
V2 Esc original, or V2 Esc with updated board ?
V1 bridge

V2 new updated board


I am going to guess that I need the v2 bridge, yes?
__________________
MOD: A800X LRP FlowX X22 4.5T|||VTA: A700 Orca VX3 R1 25.5V16 |||F1:
Roche EVO R1 Digital-2 R1 21.5V16|||Sanwa M12S|||iCharger 406Duo
JayL is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 11:52 AM   #351
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,542
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Conrad View Post
Quick question for all the braniacs out their. Just picked up a SXX V2 (Actually a Nosram Pearl Evo V2) which was repaired by the distributor with the upgrade logic board being fitted. The esc sets up fine, stores all settings on 2S but when I connect it to a 1S Lipo the orange light comes on and the motor turns at a slow speed. This is after turning off the lipo protection when the 2S was still attached. As their is no mention of orange light only on the troubleshooting guide could someone point out the problem?

Tried setting it up on 1S only, it apparently establishes the endpoints but after the setup is complete their is nothing, enter the mode setup and switch off the voltage cut off and still nothing.
Depending on your setup, a voltage booster, or reciever pack may be required with the V2 board, 1s is no longer supported
Allthough, there are a few of us that have successfully run this in 1s without any booster or rec pack
Quote:
Originally Posted by JayL View Post
V1 bridge

V2 new updated board


I am going to guess that I need the v2 bridge, yes?
Yes, the new upgrade mod+stock board requires v2 bridge
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 02:04 PM   #352
Tech Regular
 
Conrad's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Scotland
Posts: 473
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by RedBullFiXX View Post
Depending on your setup, a voltage booster, or reciever pack may be required with the V2 board, 1s is no longer supported
Allthough, there are a few of us that have successfully run this in 1s without any booster or rec pack
Does that apply to all V2 speed controllers or just the V2's with the upgrade board?
__________________
Swith Racing [www.swithracing.co.uk]
Conrad is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 02:11 PM   #353
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,542
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Conrad View Post
Does that apply to all V2 speed controllers or just the V2's with the upgrade board?
Just with the Mod+Stock upgrade board

Original V2 did support 1s before upgrade
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2013, 06:55 AM   #354
Tech Regular
 
Conrad's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Scotland
Posts: 473
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Thanks for the clarification.
__________________
Swith Racing [www.swithracing.co.uk]
Conrad is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RC10B4/T4 Forum DerekL Electric Off-Road 14339 12-13-2017 11:20 PM
SmacTrac...St.Louis Indoor Off Road smac Kansas/Missouri Racing 24520 04-01-2015 04:02 PM
Speed Passion GT 2.0 Pro or LRP SXX TC F-1 Electric On-Road 20 07-10-2009 05:08 PM
LRP Sphere TC, SPX, or 07 Comp for 2wd off road? CaptainHowdyt13 Electric Off-Road 13 04-05-2009 02:25 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:55 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net