R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-16-2007, 11:06 PM   #511
Tech Adept
 
kiyano's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tokyo,Japan
Posts: 151
Default

If required DLL files is not contained in your PC, this error may occur.
Please download runtime from the following page and install in his PC. Probably a problem will be solved.

http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en
kiyano is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2007, 02:20 AM   #512
Tech Addict
 
radio_car_racer's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 543
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

just a note to say these are still available from the Manufacturer in the UK if folk are looking for them
radio_car_racer is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2007, 05:08 PM   #513
Tech Elite
 
Grenade10's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Fort Collins, Colorado
Posts: 4,674
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by radio_car_racer View Post
just a note to say these are still available from the Manufacturer in the UK if folk are looking for them
Glad to hear of this, as I have two and will not give them up for anything else. Amazing, I still have people who have never seen them work and are really surprised on what the charger will do and what information that it will give you on your batteries. Glad to also see that I can upgrade to Lipo, which I probably will do this next summer.
__________________
Darkside, Sweep, BSR, Fantom, IGT Hobbies and IGT8
Byrons Fuel, ProtoForm Bodies & Futaba Radio Gear by Choice
Founding Member of CORRC .... 5280raceway
www.darksidems.com www.igthobbies.com www.IGT8.com
Grenade10 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2007, 04:58 PM   #514
Tech Addict
 
magm20001's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 546
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Hi just wondering how does the Protrak compare to the Spintec ICC?


edit i been reading this thread, is it right that the protrack charges the whole pack (i.e a normal serial charger) and ONLY monitors each cell. so its not an ICC?
__________________
RIP Kanye West ..... Mom

Last edited by magm20001; 12-07-2007 at 05:13 PM.
magm20001 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2007, 07:58 PM   #515
Tech Champion
 
JayBee's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: 12TH-MAN COUNTRY
Posts: 6,813
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

FEI (for everyone's info)- I have a Mint condition ProTrak if you're in the market for one I have to hook it up to see how far it's been upgraded...
__________________
R C 3 G R A F I X _ F U S I O N . G R A P H I X _ S E A T T L E - R/C - R A C E R S _ E M E R A L D C I T Y R C . C O M

A E - 12R5.2 _ S M - REV8 PRO
JayBee is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2007, 01:55 AM   #516
Tech Addict
 
radio_car_racer's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 543
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by magm20001 View Post
Hi just wondering how does the Protrak compare to the Spintec ICC?


edit i been reading this thread, is it right that the protrack charges the whole pack (i.e a normal serial charger) and ONLY monitors each cell. so its not an ICC?
Correct.

In peak detect it stops charge @ whatever millivolts the user has set for the pack and in temp detect it stops @ the 1st cell to reach whatever temp cut-off the user has set. But all the other chargers out there on the market do the same.

In discharge mode with the remote leads on the cells it will stop the discharge for the 1st cell to reach 0.5v nomatter what cut-off voltage is selected. The ICC is able to carry on it's discharge till all cells are empty.

1st pic is 3700's on Pro-Trak.
2nd pic is same pic finished off on the ICC.
Attached Thumbnails
Pro Trak-cell-4-stops-discharge.jpg   Pro Trak-3700-pack-2-cell-4-stopped-discharge-then-spintec.jpg  
radio_car_racer is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2007, 12:03 PM   #517
Tech Addict
 
magm20001's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 546
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

thanks champ
__________________
RIP Kanye West ..... Mom
magm20001 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2008, 12:19 PM   #518
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7
Default Pro Trak & TrakPower V-Balance module for LIpos's

I tried to use the TrakPower V balance module with my ProTrak but received an error message when I tried to charge.

Has anyone else had a similar problem and is there a way round it or will I need a different charger?

The ProTrak charges fine without the V Balance module in line
CamR is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 04:18 AM   #519
Tech Addict
 
radio_car_racer's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 543
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by CamR View Post
I tried to use the TrakPower V balance module with my ProTrak but received an error message when I tried to charge.

Has anyone else had a similar problem and is there a way round it or will I need a different charger?

The ProTrak charges fine without the V Balance module in line
Post a picture if you can of the error message

I'll try my V Balance on my Pro-Trak / LiPo cells and see if I get the same message
radio_car_racer is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2008, 01:55 AM   #520
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 7
Default

It's sorted now. I was not placing the V-Balancer into Link mode
CamR is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 08:33 AM   #521
CFR
Tech Regular
 
CFR's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 327
Default

wakey wakey

time this thread had a reboot

+ YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
CFR is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Trak BMS chrisHN Singapore R/C Racers 0 12-05-2007 04:33 AM
Pro Trak 30 crimson eagle R/C Items: For Sale/Trade 0 11-12-2004 10:51 AM
Pro-Trak BMS Glenn Atterton R/C Tech Site Forum 1 11-21-2003 11:26 AM
Pro-Trak Is The Best CRASH Electric On-Road 5 04-13-2002 06:36 PM
Pro-Trak CRASH Electric On-Road 38 03-15-2002 10:30 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:11 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net