R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-10-2006, 10:10 AM   #496
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2004
Location: somewhere in the north of england
Posts: 347
Default

Can some one explain how the motor run in system works as it never seems to work properly. Please note I am not using a run in stand
Smoking motor.. is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2006, 01:08 PM   #497
Tech Addict
 
radio_car_racer's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 543
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

What settings are folk using for the IB42's & GP43's ?

which are you preferring for 12th scale?
radio_car_racer is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2006, 03:48 AM   #498
Tech Regular
 
Boosta's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Old Hatfield
Posts: 431
Default New to Pro trak

Hi all i got myself a protrak v10.47 of that aucton site yesterday and was just wondering if i'm setting things up right on the new charger, i usually use a pulsar comp 2 with the following seettings,
cells gp33's
charge current 6a
cut off 0.10v as i understand it 10 milli volts

on the pro trak is this read as 0.10 or 0.01

sorry if this seems like a stupid question but don't want to get it wrong for obvious reasons.
Also what settings are people using for charging/discharging gp 37's and ib42's and ib42 wc's. Loving all the functions on the new charger just can't wait to properly understand them
thanks in advance Boosta
Boosta is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2006, 04:03 AM   #499
Tech Addict
 
radio_car_racer's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 543
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Boosta
on the pro trak is this read as 0.10 or 0.01
0.01 to 0.04 for metals

I'm using 6amps to 45c with safey delta fallback @ 0.3

see Pro-Trak Temp Charging for more info
radio_car_racer is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2006, 04:12 AM   #500
Tech Regular
 
Boosta's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Old Hatfield
Posts: 431
Default

Quote:
Originally Posted by radio_car_racer
0.01 to 0.04 for metals

I'm using 6amps to 45c with safey delta fallback @ 0.3

see Pro-Trak Temp Charging for more info
thanks for that radio_car_racer so just to confirm 10 milli volts would read as 0.10 and 30 milli volts would read as 0.30 ?
once again sorry if this is a stupid question but don't want to ruin my cells!!!
and i'm getting a little confused at the mo!!!
Boosta is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2006, 05:47 AM   #501
Tech Elite
 
sosidge's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Bristol, UK
Posts: 3,865
Default

No, 0.10 would be 100 (one hundred) millivolts, there are 1000 (one thousand) millivots in a volt.
sosidge is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2006, 06:08 AM   #502
Tech Regular
 
Boosta's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Old Hatfield
Posts: 431
Default

Quote:
Originally Posted by sosidge
No, 0.10 would be 100 (one hundred) millivolts, there are 1000 (one thousand) millivots in a volt.
thanks for clearing that up sosidge 0.01 it is then got there in the end !!
Boosta is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2006, 06:10 AM   #503
Tech Regular
 
Boosta's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Old Hatfield
Posts: 431
Default

any suggestions on settings for charging gp33's,37's and ib 42 shv's and wc's?
if poss can you put the figures as they are displayed on the charger (protrak)
Boosta is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2006, 06:42 AM   #504
Tech Elite
 
sosidge's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Bristol, UK
Posts: 3,865
Default

Linear charge, 5A for the GP's, 6A for the IB's, 0.03 delta, don't use the lockout, don't use step charge.
sosidge is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2006, 10:46 AM   #505
Tech Regular
 
Boosta's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Old Hatfield
Posts: 431
Default

excellent cheers fella, use the same cutoff for all? i was using .01 for my gp's up till now will try .03 tonight and see how they go
Boosta is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 10:52 PM   #506
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 46
Trader Rating: 5 (100%+)
Default Pro-Trak Repairs

I've got a Pro-Trak charger that needs repairs. [email protected] is listed as the email address on the web site but it's been several days and I haven't received a response. Does anyone know if that's the right email address? Thanks.
Stroker Ace is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 11:01 PM   #507
Tech Master
 
subman's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Edmonton,Canada
Posts: 1,237
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

yep that's it I e-mailed them about a 3 weeks ago took a couple days but they got back to me.
subman is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2007, 01:20 PM   #508
CFR
Tech Regular
 
CFR's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 327
Default

almost 1 year since a post

have these chargers gone out of production?
CFR is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2007, 12:35 AM   #509
Tech Adept
 
kiyano's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tokyo,Japan
Posts: 151
Default

Also now, this product is available. Charge of a lipo battery is supported in the newest version. Visit their webpage for more detail.

http://www.pro-trak.co.uk/
__________________
Kimihiko Yano
http://www.kimihiko-yano.net/
kiyano is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2007, 12:06 PM   #510
Tech Addict
 
radio_car_racer's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 543
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Keep getting the following error @ the end of discharge when using Pro-Trak Monitor 10.70. See attachment. All's OK @ end of charge.

any ideas?

is there a newer version of the software?

will have LiPo rom soon. Will this software still graph?
Attached Thumbnails
Pro Trak-pro-trak-error.jpg  
radio_car_racer is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Trak BMS chrisHN Singapore R/C Racers 0 12-05-2007 04:33 AM
Pro Trak 30 crimson eagle R/C Items: For Sale/Trade 0 11-12-2004 10:51 AM
Pro-Trak BMS Glenn Atterton R/C Tech Site Forum 1 11-21-2003 11:26 AM
Pro-Trak Is The Best CRASH Electric On-Road 5 04-13-2002 06:36 PM
Pro-Trak CRASH Electric On-Road 38 03-15-2002 10:30 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:19 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net