R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-22-2005, 08:12 AM   #406
Tech Addict
 
radio_car_racer's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 543
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by radio_car_racer
I'll power up the PT and let you know settings as I changed the middle phase lockouts also.
phase 2 lockout = 900mA
phase 3 lockout = 2700mA

email from Phil @ Pro-Trak says,

Quote:
By default the maximum lockout you can set is 3000mA ( for safety reasons ) but if you wish to program a higher lockout you can change the maximum lockout available by stepping down to max lockout in the set-up menu. Here you can set the maximum lockout up to 5000mA. You will then be able to program phase 2 lockout to a maximum of 5000mA. But the user has to be aware of the dangers of setting a high lockout.
radio_car_racer is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2005, 10:44 AM   #407
Tech Regular
 
Join Date: Mar 2004
Location: Omaha, NE
Posts: 238
Send a message via AIM to galway
Default

Pro-trak for sale. I am selling my 20amp protrak that I have had for about a year and a half now. It is a great charger and comes with all the necessary cables.

Pro-Trak v10.72 (installed by Crimson Eagle)
Serial Cable
Test Leads
Original Bag
Calibration sheet
All original cables none have been cut or shortened
http://www.hildprog.com/ebaypics/RCSellout/ProTrak.jpg
$250 shipped

Motor runin stand, less then a year old
ICS discharger
http://www.hildprog.com/ebaypics/RCS...TrakExtras.jpg
$50 shipped
galway is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2005, 10:55 AM   #408
Tech Addict
 
radio_car_racer's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 543
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by radio_car_racer
phase 2 lockout = 900mA
phase 3 lockout = 2700mA
now running

5/7/5 with L/Hp/L

phase 2 lockout = 800mA
phase 3 lockout = 3000mA

can now feel a difference.
batteries seem to feel punchier for longer and then as they dump they go flat quicker. able to run 10 mins plus on 19t @ some speed.
radio_car_racer is offline   Reply With Quote
Old 10-30-2005, 03:24 PM   #409
Tech Fanatic
 
crimson eagle's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Nor Cal
Posts: 841
Send a message via ICQ to crimson eagle
Default

Radio,

I'm pretty close to that, I'll have to make a few tweaks and match it up see if I can feel a difference. What cells are you using and what do you get into them?

Last weekend I took TQ and won the ROAR region 12 12th scale stock race. I did have a lot of help, thanks to all there, it was agood race, particularly thanks to Steve Ashby for his sportsmanship, a true gent.

Chris
crimson eagle is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2005, 11:43 AM   #410
Tech Addict
 
radio_car_racer's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 543
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Team Almighty GP 3700's

Going in high 3900's without equalizing and up to 4200 equalizing to 0.1v on a Novak Smart Tray
radio_car_racer is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2005, 03:14 PM   #411
Tech Fanatic
 
crimson eagle's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Nor Cal
Posts: 841
Send a message via ICQ to crimson eagle
Default

Radio,

That's pretty good, I'm not a huge fan of the Smart tray myself. I generally get in about 4350 on my new 3700's. My old ones were crazy, when i first got them they could take 4800 every time, now they are at around 4500, still very good cells.

Try a regular discharge tray like the cheap integy version or a pro match tray and leave them on there for 5 or 6 hours or so ( I have gone to 10 hours without a problem), you should be able to squeeze a little more in there. And the more you get in, the more you get out

Chris
crimson eagle is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2005, 02:11 AM   #412
Tech Rookie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1
Default Discharge FET

I'm sorry but I looking to replace the discharge FET on my 20A pro-trak,
does anyone have the component specs/id number so I can buy one.
Many thanks.
yadayada is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2005, 12:04 PM   #413
Tech Fanatic
 
crimson eagle's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Nor Cal
Posts: 841
Send a message via ICQ to crimson eagle
Default

Yada,

I don't know if Phil gives out that info, I'll ask him though. However even if you do change out the FET, your discharge current will be off and the unit will need to be recalibrated. This is not something you can do.

Chris.
crimson eagle is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2005, 04:04 AM   #414
Tech Regular
 
Barry_Hughes's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ipswich, England
Posts: 438
Default

Quote:
Originally Posted by radio_car_racer
now running

5/7/5 with L/Hp/L

phase 2 lockout = 800mA
phase 3 lockout = 3000mA

can now feel a difference.
batteries seem to feel punchier for longer and then as they dump they go flat quicker. able to run 10 mins plus on 19t @ some speed.
What % pulse setting are you using, I have been trying for more punch and have tried similar set up, changed the lockouts now (didn't know you could do that!) currently the pulse is set at 50%, is that too high?
__________________
Built it !
Raced it !
Wrecked it !
Barry_Hughes is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2005, 04:07 AM   #415
Tech Regular
 
Barry_Hughes's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ipswich, England
Posts: 438
Default

Quote:
Originally Posted by Barry_Hughes
What % pulse setting are you using, I have been trying for more punch and have tried similar set up, changed the lockouts now (didn't know you could do that!) currently the pulse is set at 50%, is that too high?
Just found Crimson's set up at 30%.

Is there any benefit or downside to upping the pulse?
__________________
Built it !
Raced it !
Wrecked it !
Barry_Hughes is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2005, 08:02 AM   #416
Tech Fanatic
 
crimson eagle's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Nor Cal
Posts: 841
Send a message via ICQ to crimson eagle
Default

Barry,

I have tried 50% pulse from a 6A base but I didn't feel much difference from 30% from a 7A base. If you would like to try it and let us know that would be great. To get the most useful data I always like to compare any charge method against a regular 5A linear charge done on the same cells running about 4 cycles of each running alternate cycles, i settled on what I'm doing now as I'm getting good data 4350 Mah in on charge with 3700's and well equalized cells.

Chris
crimson eagle is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2005, 01:41 PM   #417
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 333
Default

FYI.... guys i just got off the phone with the pro-trak guys i was told there running a special on there 30 anp chargers at 335.00 for a limited time.
gotyournumber is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2005, 02:02 PM   #418
Tech Addict
 
radio_car_racer's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 543
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

4065mah in & 4258mah out from some 3700's

info from pack I've just done using 6/7/6.

Will have have to check lockouts etc

Charge Type : Linear
Charge Amps : 6.00A
Number of Cells : 4
18:07:21 Full Discharge B4 chg
18:07:22 Discharge End
18:45:04 Charge End
18:45:07 Discharge Start
18:53:46 Discharge End
18:53:49 Result Data Received
18:53:53 Cycle End
18:54:06 COM1 Closed
PTM RESULT START
18:53:49 D/CAP TIME SPREAD PV1 AV1 AVE POWER% MATCH% E/VOLTS PEAK/V F/PEAK F/BACK CCAP
PACK#01 4258 510 18 4.53 4.777 4.693 99 89 3.59 6.13 0.05 0.03 4065
CELL1/ 1 4325 519 0 1.15 1.211 1.191 99 99 0.99 1.53 0.02 0.01 4065
CELL2/ 1 4183 501 18 1.1 1.165 1.141 98 72 0.72 1.54 0.03 0.02 4065
CELL3/ 1 4275 513 6 1.14 1.195 1.175 98 94 0.94 1.54 0.03 0.02 4065
CELL4/ 1 4266 511 8 1.12 1.184 1.164 98 91 0.91 1.55 0.02 0.01 4065
radio_car_racer is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2005, 02:33 PM   #419
Tech Fanatic
 
crimson eagle's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Nor Cal
Posts: 841
Send a message via ICQ to crimson eagle
Default

Hi Radio,

Those numbers sound a little high, you might want to ask Phil to check your discharge rate. Try equalising first and see what you get in on Charge. My new 3700's fully equalized is right qround 4400.

Chris
crimson eagle is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2005, 04:06 PM   #420
Tech Addict
 
radio_car_racer's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 543
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

no need to ask Phil, I'll put an ammeter on it and adjust the pot myself

mind you it should'nt be out as it's only 5 month's old and hasn't been connected the wrong way round to upset the discharge fet

Last edited by radio_car_racer; 11-12-2005 at 02:46 AM.
radio_car_racer is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Trak BMS chrisHN Singapore R/C Racers 0 12-05-2007 04:33 AM
Pro Trak 30 crimson eagle R/C Items: For Sale/Trade 0 11-12-2004 10:51 AM
Pro-Trak BMS Glenn Atterton R/C Tech Site Forum 1 11-21-2003 11:26 AM
Pro-Trak Is The Best CRASH Electric On-Road 5 04-13-2002 06:36 PM
Pro-Trak CRASH Electric On-Road 38 03-15-2002 10:30 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:19 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net