R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-15-2004, 06:27 PM   #1
Tech Addict
 
stumper1's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 549
Trader Rating: 2 (100%+)
Charging 3300's w/ Turbo 30

I just bought a used Turbo 30. The software version is 3.0. I printed a manual from CE's web-site and it says that it will only charge to 3000mah.

Is it not possible to fully charge my 3300's with this charger?
stumper1 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2004, 06:29 PM   #2
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,828
Send a message via AIM to True R/C Racing
Default Re: Charging 3300's w/ Turbo 30

Quote:
Originally posted by stumper1
I just bought a used Turbo 30. The software version is 3.0. I printed a manual from CE's web-site and it says that it will only charge to 3000mah.

Is it not possible to fully charge my 3300's with this charger?
Mine does But I have the newest software by CE. It also runs motors and show IR.
True R/C Racing is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2004, 06:31 PM   #3
Tech Addict
 
stumper1's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 549
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Mine runs motors and does IR also. Do you know what software version you have?

Thanks
stumper1 is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2004, 06:35 PM   #4
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 2,828
Send a message via AIM to True R/C Racing
Default

no, its latest one by CE though
True R/C Racing is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2004, 07:39 PM   #5
Tech Master
 
burbs's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: wisconsin
Posts: 1,152
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to burbs Send a message via Yahoo to burbs
Default

as long as u use a linear charge mode.. u can use any charger on the planet to charge 3300 batteries.. i still use the original comp elec turbo charger... the 10 amp model... it works fine....


just make sure u have your peak detect set right and it will work fine... a few guys i know have the 30 and a gfx.. they dont notice a difference in charging... the ohh u need to update this charger is all hyper to sell more stuff....

look at duratrax chargers... they are 5 year old integy old models.. same exact thing... all of a suddon they can charge 3300 packs... it hyper.. competition electronics is the best charger company around.. always have been.. any of there chargers will work...
burbs is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Charging LiPo with an old Turbo Thirty snoopyrc Radio and Electronics 2 10-16-2007 09:28 PM
Xray, CE Turbo SE, Airtronics 94755 servo, Promatch 3300's, Integy HV 3000's NOTFASTENOUGH R/C Items: For Sale/Trade 23 11-15-2005 01:51 PM
3800mA batts charging with Turbo 35BL JLMG1971 Electric On-Road 3 11-12-2005 08:55 PM
Flex Charging and Sanyo 3300's apollyon Rookie Zone 6 04-24-2005 11:39 AM
FS/FT GP-3300's and Sanyo HV 3300's K1WEY R/C Items: For Sale/Trade 0 05-09-2004 06:05 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:40 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net