Losi XXX-S

Old 04-26-2003, 12:05 AM
  #5956  
Tech Champion
iTrader: (30)
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 9,518
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

I would actually have to disagree with you on this one. I run the servo saver because I don't wish to replace a servo should something bad happen. Sponsored guys get stuff for free most of the time so if they break something it's no big deal to reach for another. At the state champs race who besides a sponsored driver could have replaced 4 oneway's at one race???
STLNLST is offline  
Old 04-26-2003, 04:39 AM
  #5957  
Tech Lord
iTrader: (38)
 
Oasis's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: * Sin Cal *
Posts: 10,686
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Not me,thats for sure.Thats why I ran the TC-3..I had parts for it.. I never could get my xxxs to "get" into the corners like I wanted it to with the stock servo saver,thats why I just run a servo horn..no damage yet,and I do hit stuff.I tore up a few servos in nitro truck with a servo saver,I just had my LHS send them back and had them repaired.Hope to see you at the "cup" race Clint,..Mike
Oasis is offline  
Old 04-26-2003, 08:29 AM
  #5958  
Tech Elite
 
THeGame's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 3,013
Default

You really need to hit something real hard and at the right angle for it to mess the gears up in the servo. And if your running stock just do. Have you guys tried a high end servo ?
THeGame is offline  
Old 04-26-2003, 08:43 AM
  #5959  
Tech Champion
iTrader: (30)
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 9,518
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

The game- I have the top of the line Ko servo's but I still don't wish to test the gears toughness that way.

xxxkat- My car had plenty of turn in at the state champs. I had a good run at that event. Too bad I only took home 3rd. If you plan on coming up for the cup race you'll see me. I only live like 5 min. from the track The TC3 is a dying car up here. There are only three fast guys running the car and one of them only runs stock. We have a huge core of Losi cars out here and 2nd would be the Yokomo. With the release of the new car yokomo might try to make a push to be #1 in sales around here but the Losi is still the most used car at the track. Yokomo has 4 driver's in the area that should help promote the car pretty well while Losi only has Matt Francis out here which is not bad at all but he isn't here on a weekly basis should a racer need some help. That's where I have tried to step up to the plate.
Maybe one day I'll get picked up by Losi
STLNLST is offline  
Old 04-26-2003, 08:56 AM
  #5960  
Tech Elite
 
THeGame's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 3,013
Default

STLNLST what track do you run at in cal ?
THeGame is offline  
Old 04-26-2003, 09:00 AM
  #5961  
Tech Champion
iTrader: (30)
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 9,518
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

I run at Ripon and Speedworld in the summer and in the winter I run carpet in Stockton.
STLNLST is offline  
Old 04-26-2003, 09:01 AM
  #5962  
Tech Elite
 
THeGame's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 3,013
Default

Have you ever raced in socal ?
THeGame is offline  
Old 04-26-2003, 08:30 PM
  #5963  
mo
Tech Master
iTrader: (7)
 
mo's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Sacramento, CA
Posts: 1,364
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

The game- This is STLNLST @mo's house......I haven't made it down to so cal as of yet but I do plan on it sometime in the near future. Is this your home track?
mo is offline  
Old 04-26-2003, 09:54 PM
  #5964  
Tech Lord
iTrader: (38)
 
Oasis's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: * Sin Cal *
Posts: 10,686
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

STLNLST,I just run a xxxs now,I have my car working real good,at least on our "small" track.I'm understanding how the car works and I'm alot better at making the small changes now.I just needed a good starting point..thanks for that set up to get me in the ball park..I'm trying to race off road this weekend,Dammm Loyd is fast this weekend..representing Sac.I now know why I like on road way more than off road!
Oasis is offline  
Old 04-26-2003, 09:57 PM
  #5965  
Tech Elite
 
THeGame's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 3,013
Default

No but i know all the big boys race there like bk, hodge and baker.
I race in Md on indoor carpet. how about you ?
THeGame is offline  
Old 04-27-2003, 12:19 AM
  #5966  
Tech Champion
iTrader: (30)
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 9,518
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

we have Matt Francis, Llyod Dassonville, Jason Moberly. There are other sponsored driver's at the track but no big names like in So Cal.

xxxkat- I'm glad that everything is working out for you. That set up I gave you should be a good starting point at most of the tracks you may race at. I working on something new right now and it looks to be slightly better than the last set up I gave you. I will get it to you once it's perfected.
STLNLST is offline  
Old 04-27-2003, 03:50 AM
  #5967  
Tech Champion
 
black-knight's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Out to lunch
Posts: 6,073
Default

With the XXX-S G+ is it pretty much ready for top level racing out of the box or does it require the odd option or two?

Does it come with optional springs and sway bars?

cheers
paul
black-knight is offline  
Old 04-27-2003, 04:02 AM
  #5968  
Tech Regular
 
LouisB's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Guernsey, UK
Posts: 404
Default

It comes with some tuning options (to change the roll centre) but you will need different springs and possibly anti-roll bars.
LouisB is offline  
Old 04-27-2003, 05:06 AM
  #5969  
Tech Regular
iTrader: (3)
 
Ortiz's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: NC
Posts: 255
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Has anyone tried putting the Novak Brushless Motor and ESC on the G+?? Does it just fit? does the motor touch the chassis and the two little screws that hold the receiver wires in place? Did you have to mount the esc in the middle or at the rear of the car?

I will probably be getting one with my next paycheck if it fits without any problems?? Thanks for any info....

Last edited by Ortiz; 04-27-2003 at 05:13 AM.
Ortiz is offline  
Old 04-27-2003, 05:53 AM
  #5970  
Tech Fanatic
 
glide 1's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Cebu City, Philippines
Posts: 760
Default

Originally posted by Ortiz
Has anyone tried putting the Novak Brushless Motor and ESC on the G+?? Does it just fit? does the motor touch the chassis and the two little screws that hold the receiver wires in place? Did you have to mount the esc in the middle or at the rear of the car?

I will probably be getting one with my next paycheck if it fits without any problems?? Thanks for any info....
Ortiz, a friend of mine has the Novak BL in his G+, fits perfect. He put his at the rear of the car, motor does not touch the 2 screws that keep the rx wires down.
He is geared 1 or 2 teeth up from his 12t double setup.
Have fun with yours!!...
glide 1 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.