Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Speed Passion Cirtix Stock CLUB ESC >

Speed Passion Cirtix Stock CLUB ESC

Speed Passion Cirtix Stock CLUB ESC

Old 04-21-2012, 12:48 AM
  #871  
Tech Apprentice
iTrader: (4)
 
Join Date: Sep 2011
Location: sandwich il
Posts: 63
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Got a stock club esc brand new in box. I bought it and soldered traxxas plug on it before I read about it and noticed it does not have reverse.. If anyone needs one $65.00 shipped and I will throw in the program card that I had to buy separate.
Flybiyou is offline  
Old 05-08-2012, 07:21 PM
  #872  
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2012
Location: Mills, HI
Posts: 139
Default

I apologize as I'm sure these questions were already answered somewhere in the 59 pages but I couldn't find it. Anyway, does anyone know what the default cut off voltage, running mode, brake percentage and drag brake settings are? Thanks!
00Pocho is offline  
Old 05-08-2012, 08:32 PM
  #873  
Tech Regular
 
durtbag's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: planet X in a distant galaxy
Posts: 401
Default

Originally Posted by TT-OPocho View Post
I apologize as I'm sure these questions were already answered somewhere in the 59 pages but I couldn't find it. Anyway, does anyone know what the default cut off voltage, running mode, brake percentage and drag brake settings are? Thanks!
Forward with brake no reverse
Brake 20%
Drag Brake 0%
Overheat Protection 95C

The manual does not state LV value ..... i think the default is 3.5V/cell.
durtbag is offline  
Old 05-08-2012, 10:10 PM
  #874  
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2012
Location: Mills, HI
Posts: 139
Default

Originally Posted by durtbag View Post
Forward with brake no reverse
Brake 20%
Drag Brake 0%
Overheat Protection 95C

The manual does not state LV value ..... i think the default is 3.5V/cell.
Thanks!!
00Pocho is offline  
Old 05-09-2012, 12:24 AM
  #875  
Dan
Tech Champion
iTrader: (74)
 
Dan's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 6,102
Trader Rating: 74 (100%+)
Default

How can you increase the brake percentage?

I have an odd issue with both of my Cirtix ESCs. I'll slam the brakes on my trigger, but there is a delay and then the car finally brakes. If I do it at slower speeds, it will respond sooner. Its really annoying because I was literally coasting thru the turns at a race when I wanted to lightly get on the brakes before a corner.
Dan is offline  
Old 05-09-2012, 10:02 AM
  #876  
Tech Regular
 
durtbag's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: planet X in a distant galaxy
Posts: 401
Default

Originally Posted by Dan View Post
How can you increase the brake percentage?

I have an odd issue with both of my Cirtix ESCs. I'll slam the brakes on my trigger, but there is a delay and then the car finally brakes. If I do it at slower speeds, it will respond sooner. Its really annoying because I was literally coasting thru the turns at a race when I wanted to lightly get on the brakes before a corner.
You need a programing card to change the brake and drag brake %'s. the brakes are really weak at 20% especially with higher wind motors.
http://www.speedpassion.net/us/produ...PESCPB01&c=OPT
durtbag is offline  
Old 05-09-2012, 12:20 PM
  #877  
Tech Elite
iTrader: (35)
 
y2kgtp's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Deltona, FL
Posts: 2,559
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

I bought the 17.5T combo for a TC4 Club car. What is a good gearing range to start? I don't have any Pinions in the 30's so need a starting point to place an order.
y2kgtp is offline  
Old 05-09-2012, 12:39 PM
  #878  
AOD
Tech Regular
 
AOD's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: 9th Island
Posts: 472
Default

Originally Posted by y2kgtp View Post
I bought the 17.5T combo for a TC4 Club car. What is a good gearing range to start? I don't have any Pinions in the 30's so need a starting point to place an order.
Start around 4 and work down from there.
AOD is offline  
Old 05-09-2012, 12:42 PM
  #879  
Tech Elite
iTrader: (35)
 
y2kgtp's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Deltona, FL
Posts: 2,559
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Originally Posted by AOD View Post
Start around 4 and work down from there.
So 4 and maybe down into the 3.xx range?
y2kgtp is offline  
Old 05-09-2012, 12:52 PM
  #880  
AOD
Tech Regular
 
AOD's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: 9th Island
Posts: 472
Default

Originally Posted by y2kgtp View Post
So 4 and maybe down into the 3.xx range?
Yes, check temps and lap times.
AOD is offline  
Old 05-09-2012, 01:04 PM
  #881  
Tech Elite
iTrader: (35)
 
y2kgtp's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Deltona, FL
Posts: 2,559
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Originally Posted by durtbag View Post
You need a programing card to change the brake and drag brake %'s. the brakes are really weak at 20% especially with higher wind motors.
http://www.speedpassion.net/us/produ...PESCPB01&c=OPT
I just realized this after ordering the 17.5T Combo. I need to buy a $34 box just to adjust my brakes?
y2kgtp is offline  
Old 05-09-2012, 01:14 PM
  #882  
Tech Champion
iTrader: (17)
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,290
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Originally Posted by y2kgtp View Post
I just realized this after ordering the 17.5T Combo. I need to buy a $34 box just to adjust my brakes?
MAKE SURE you are in the N & S America site....it is less then $10 USD. See the top of the website and click N & S America tab.

http://www.speedpassion.net/us/produ...PESCPB01&c=OPT
Solara is offline  
Old 05-09-2012, 01:18 PM
  #883  
Tech Elite
iTrader: (35)
 
y2kgtp's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Deltona, FL
Posts: 2,559
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Originally Posted by Solara View Post
MAKE SURE you are in the N & S America site....it is less then $10 USD. See the top of the website and click N & S America tab.

http://www.speedpassion.net/us/produ...PESCPB01&c=OPT
Well, about $17 shipped, much better than another $34

EDIT:
$16.50 shipped to me, just ordered it.

I know if I don't get it, I will get frustrated....

Last edited by y2kgtp; 05-09-2012 at 01:44 PM.
y2kgtp is offline  
Old 05-14-2012, 07:50 PM
  #884  
Tech Elite
iTrader: (63)
 
LOSI123's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Gold Coast-Australia
Posts: 2,617
Trader Rating: 63 (100%+)
Default

is lipo cut off on on this esc by default? its one of the first ones that came out
LOSI123 is offline  
Old 05-15-2012, 10:36 AM
  #885  
Tech Champion
iTrader: (17)
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,290
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Originally Posted by LOSI123 View Post
is lipo cut off on on this esc by default? its one of the first ones that came out
Yes it is.....built in preset.
Solara is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.