R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-28-2011, 10:32 AM   #706
Tech Addict
 
HoJo's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Singapore
Posts: 592
Trader Rating: 4 (100%+)
Default Reverse

Using SP Cirtix Stock club esc for off road. Was wondering if this esc has a reverse function. I have not been able to figure this out, even after reading the esc manual.

Thanks in advance.
HoJo is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2011, 11:45 PM   #707
Tech Rookie
 
Urabus23's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Honolulu, HI
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by HoJo View Post
Using SP Cirtix Stock club esc for off road. Was wondering if this esc has a reverse function. I have not been able to figure this out, even after reading the esc manual.

Thanks in advance.
I think the Club Race esc's are brake only.
__________________
Tamiya TB-03 : Speed Passion Club Race 17.5 : Airtronics MX-Sport
Urabus23 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2011, 12:56 AM   #708
Tech Addict
 
HoJo's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Singapore
Posts: 592
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Urabus23 View Post
I think the Club Race esc's are brake only.
I see. Thanks for clarifying.
HoJo is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2011, 02:41 PM   #709
Tech Adept
 
koval's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: greece
Posts: 180
Default CIRTIX STOCK CLUB PROBLEM

i bought this esc used from ebay but i have a problem!
i read carefuly the instr manual so to calibrate with the motor(sp competition 3)!
but after calibrating red led is blinking(manual says that red led bliking when detects low voltage)and nothing work exept fan !i tested several times with other 2s battery that was fully charged even test the motor with other esc and it runs great!that means that motor and batterys are ok !i even checked with other transmitter but after many hours calibrating many times and testing still the same thing!what can cause this problem??the esc seems to be new and seller said that he just calibrate that to see if it is ok and didnt even run it in his car!
any opion will be helpful!!!
THANKS!!
koval is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2011, 02:47 PM   #710
Tech Master
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,371
Trader Rating: 69 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by koval View Post
i bought this esc used from ebay but i have a problem!
i read carefuly the instr manual so to calibrate with the motor(sp competition 3)!
but after calibrating red led is blinking(manual says that red led bliking when detects low voltage)and nothing work exept fan !i tested several times with other 2s battery that was fully charged even test the motor with other esc and it runs great!that means that motor and batterys are ok !i even checked with other transmitter but after many hours calibrating many times and testing still the same thing!what can cause this problem??the esc seems to be new and seller said that he just calibrate that to see if it is ok and didnt even run it in his car!
any opion will be helpful!!!
THANKS!!
Which radio are you using? Try to reverse the throttle and then recalibrate again. For my KO PROPO radio, the ESC only work with reversed throttle.
eComet is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2011, 02:53 PM   #711
Tech Adept
 
koval's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: greece
Posts: 180
Default

Quote:
Originally Posted by eComet View Post
Which radio are you using? Try to reverse the throttle and then recalibrate again. For my KO PROPO radio, the ESC only work with reversed throttle.
I DID THAT !!STILL THE SAME
koval is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2011, 02:57 PM   #712
Tech Master
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,920
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

After calibration you need to turn the speedo off and on agan , then wait like 5 seconds for it to boot up

If you have speedo with the wire that can unplug from the speedo the flashing light is for the ROAR rules only

try waiting before giving throttle and see if it works then , if not them maybe you have a faulty item
sidecarphil1 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2011, 02:57 PM   #713
Tech Adept
 
koval's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: greece
Posts: 180
Default

Quote:
Originally Posted by koval View Post
I DID THAT !!STILL THE SAME
I TRIED WITH SEVERAL TRANSMITTER LIKE ACOMS SANWA HOOBYKING KYOSHO!
koval is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2011, 03:25 PM   #714
Tech Master
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,371
Trader Rating: 69 (100%+)
Default

I don't think the Cirtix ESC has blinking red LED because it's non-updatable.

I had a faulty Cirtix Short Course Master before, and I just couldn't get it to calibrate at all, i.e., the calibration button is faulty.

Try to PM Solara and see if he can help you out! He works for Speed Passion.
eComet is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2011, 12:06 AM   #715
Tech Adept
 
koval's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: greece
Posts: 180
Default

sidecarphil1 i have done this a lot of time ,unfortunately nothing!
eComet thank you ,i ll contact with and hope to give some good advise!
koval is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2011, 03:55 PM   #716
Tech Regular
 
Join Date: Jun 2010
Location: UK
Posts: 286
Default

Hi,

what sort of fdr do I need using a SP 13.5t V3 indoors with a 35m straight quite technical and outdoors with a 45m straight pretty open and flowing and do most people leave the SP timing on the motor in the middle ?

Thankyou.
S.A.W is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 10:09 AM   #717
Tech Champion
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,106
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by S.A.W View Post
Hi,

what sort of fdr do I need using a SP 13.5t V3 indoors with a 35m straight quite technical and outdoors with a 45m straight pretty open and flowing and do most people leave the SP timing on the motor in the middle ?

Thankyou.
No, turn the timing ring to full right 10.....and gear around 4.5.
Solara is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 10:12 AM   #718
Tech Champion
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,106
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by koval View Post
i bought this esc used from ebay but i have a problem!
i read carefuly the instr manual so to calibrate with the motor(sp competition 3)!
but after calibrating red led is blinking(manual says that red led bliking when detects low voltage)and nothing work exept fan !i tested several times with other 2s battery that was fully charged even test the motor with other esc and it runs great!that means that motor and batterys are ok !i even checked with other transmitter but after many hours calibrating many times and testing still the same thing!what can cause this problem??the esc seems to be new and seller said that he just calibrate that to see if it is ok and didnt even run it in his car!
any opion will be helpful!!!
THANKS!!
Does that work without the sensor wire.......calibrate the ESC without the sensor wire and see it run in sensorless mode. If that work with sensorless mode...your ESC sensor harness is faulty.
Solara is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 12:14 PM   #719
Tech Regular
 
Join Date: Jun 2010
Location: UK
Posts: 286
Default

Quote:
Originally Posted by Solara View Post
No, turn the timing ring to full right 10.....and gear around 4.5.
Thanks, is that for indoors ? what about outdoors.
S.A.W is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2011, 12:17 PM   #720
Tech Champion
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,106
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by S.A.W View Post
Thanks, is that for indoors ? what about outdoors.
Don't matter...I never run the V3 in the middle or full left, always at 10.
If you are running on bigger track outdoor...gear up. still, start from 4.5 and work UP and check motor temp every 3-5 laps.
Solara is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
World GT Club Racing - To spec or not to spec is the question???? Mr. McGoo Electric On-Road 722 11-01-2014 07:05 AM
Real Stock On Road Racing... Me_MrTyson Australian Racing 214 05-19-2010 06:06 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:25 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net