R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-06-2010, 10:50 PM   #1
Tech Apprentice
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 74
Trader Rating: 19 (100%+)
Default [Need Help] LRP SPX ESC

I have SPX ESC. When I have full throttle for 3 seconds, the motor stops and I get yellow and red lights flash alternatively. I have tried many motors. It has the same thing. Would someone help me? Tell me what is the problem and how to resolve it?
chavoo is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 02:50 PM   #2
Tech Regular
 
kawirider's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 319
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

there have been some reported issues with a spectrum reciever and the spx. i had a spx and a spectrum reciever and never had any trouble with it, but apparently i am in the few. my reciever is a very old version of spectrum and maybe thats why. i have not read of a fix yet either.
__________________
Associated T4, CRC Gen XL, Associated 10R5 WGT, jconcepts BJ4

Josh Evans
kawirider is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 06:31 PM   #3
Tech Elite
 
Maybell's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Seattle
Posts: 2,109
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by chavoo View Post
I have SPX ESC. When I have full throttle for 3 seconds, the motor stops and I get yellow and red lights flash alternatively. I have tried many motors. It has the same thing. Would someone help me? Tell me what is the problem and how to resolve it?
What radio are you running? If you are running Spektrum, try part#SPM1600. It is a receiver protector. Plug it into any open channel.
__________________
Sean Maybell - Team Associated Region 11 Administrator

AE - Reedy - LRP - Hobby Velocity - XP Digital - JConcepts
Maybell is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 07:11 PM   #4
Tech Master
 
Me_MrTyson's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,802
Trader Rating: 11 (100%+)
Send a message via MSN to Me_MrTyson Send a message via Skype™ to Me_MrTyson
Default

The problem turned out to be bench testing..

LRP have a saftey cut off when testing on a bench or in your hands over rev the ESC and it stops with flashing lights after about 5 seconds it lets you run it again..

Rather clever really, must be something to do with the secret software
__________________
Team losi racing // v-dezign // black diamond
Me_MrTyson is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2013, 09:54 PM   #5
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2011
Location: segamat
Posts: 101
Default

Quote:
Originally Posted by Me_MrTyson View Post
The problem turned out to be bench testing..

LRP have a saftey cut off when testing on a bench or in your hands over rev the ESC and it stops with flashing lights after about 5 seconds it lets you run it again..

Rather clever really, must be something to do with the secret software
i have m12 transmeter... when i swith on ...my esc bullet revese have red and green .... if i push set... it have red and green again..why?
syahon is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
lrp spx stock spec chuckharrisjr Electric On-Road 1131 02-22-2017 11:58 PM
[Need Help] LRP SPX ESC chavoo Australian Racing 6 03-07-2010 01:58 AM
getting into onroad racing!! need help!!! 68peter Electric On-Road 7 10-02-2009 01:15 PM
NEED HELP PICKING BRUSHLESS ESC AND MOTORS capturefx Electric On-Road 10 07-22-2009 02:02 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:17 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net