Tekin

Reply

Old 11-25-2005, 09:32 AM
  #331  
Tech Elite
 
teamgp's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Hampton/VA Beach USA
Posts: 2,089
Default

I've noticed something interesting since switching from a QC2 to the new G11Pro. My stock motors run a lot cooler and didn't even get above 180F when I purposely over geared them for 7+min runs the last couple of weeks.

If I'm correct and this is due to the ESC switch, can someone please give a detailed explanation as to why.

I've run both monsters and p2k2's with the drive frequency at the minimum setting and max Amp cuttoff.
teamgp is offline  
Reply With Quote
Old 11-25-2005, 10:37 AM
  #332  
Tech Regular
iTrader: (3)
 
Join Date: Feb 2004
Location: Saskatoon SK
Posts: 262
Trader Rating: 3 (100%+)
Default Tekin Support

Tekin support is awesome! I had a stripped G11Pro case, and they sent me out a new one - no charge! Thanks Tekin!

I love my Tekin's, get TEKINIZED!
dasdaman is offline  
Reply With Quote
Old 11-25-2005, 12:53 PM
  #333  
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2004
Location: pa
Posts: 295
Default

Originally Posted by Hyper1
Need some G-11 settings for running 4 cell stock! also what is the diffrence between the G-11pro and the G-11 Protr?



hi i run the g11 in factory setting fo 4 cell stock have no problem!
pony klr is offline  
Reply With Quote
Old 11-25-2005, 04:16 PM
  #334  
Tech Champion
iTrader: (6)
 
Matt Howard's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Abilene TX
Posts: 5,952
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

I blew up my original Quantum this week so I threw an old G10 pro I had laying around in my car and it still ran great. I don't even want to think how old this thing is now
Matt Howard is offline  
Reply With Quote
Old 11-25-2005, 04:28 PM
  #335  
Tech Fanatic
 
Join Date: Jun 2003
Location: South Carolina
Posts: 835
Default

The G10 pro wasn't out all that long,a year or two maybe before the G11 was introduced.
Hyper1 is offline  
Reply With Quote
Old 11-25-2005, 04:33 PM
  #336  
Tech Champion
iTrader: (6)
 
Matt Howard's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Abilene TX
Posts: 5,952
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by Hyper1
The G10 pro wasn't out all that long,a year or two maybe before the G11 was introduced.
uhh, I was sponsored by Tekin back in the day and my G10pro has got to be at least 6-7 years old, probably older.
Matt Howard is offline  
Reply With Quote
Old 11-25-2005, 04:38 PM
  #337  
Tech Elite
iTrader: (50)
 
mike ivy's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Comin at ya from a distant galaxy
Posts: 2,801
Trader Rating: 50 (100%+)
Default

Matt... Losi? what the.
mike ivy is offline  
Reply With Quote
Old 11-25-2005, 05:52 PM
  #338  
Tech Champion
iTrader: (6)
 
Matt Howard's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Abilene TX
Posts: 5,952
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by mike ivy
Matt... Losi? what the.
where have you been for the past month?
Matt Howard is offline  
Reply With Quote
Old 11-26-2005, 12:52 PM
  #339  
Tech Adept
 
R.Ellis's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Garden Grove, Stateside
Posts: 119
Default

I have a question for anyone who may have some imput to give me....

im a bit concerned about the case on the G11 Pro, since here in France we do race in all weather conditions, what can i do about the bottom of the case that is exposed.....

thanks in advance....
R.Ellis is offline  
Reply With Quote
Old 11-26-2005, 05:29 PM
  #340  
wyd
Tech Legend
iTrader: (50)
 
wyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Castle Mamba Max Pro. Feel its power!!!!!!!!!!
Posts: 21,196
Trader Rating: 50 (100%+)
Default

I would really like a new G11 Pro but I watched a Team driver blow at least 7 speedos in the last few months. Not sure the problem but it is not cool to keep seeing them burn up every week or two.
wyd is offline  
Reply With Quote
Old 11-26-2005, 05:39 PM
  #341  
Tech Elite
iTrader: (33)
 
Jack Smash's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Reno, NV
Posts: 2,928
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Seen the same thing happen here with a team driver I know. Doesnt seem to like 7 turns.
Jack Smash is offline  
Reply With Quote
Old 11-26-2005, 05:42 PM
  #342  
wyd
Tech Legend
iTrader: (50)
 
wyd's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Castle Mamba Max Pro. Feel its power!!!!!!!!!!
Posts: 21,196
Trader Rating: 50 (100%+)
Default

Originally Posted by Jack Smash
Seen the same thing happen here with a team driver I know. Doesnt seem to like 7 turns.
He's running 9 turns and 10 turns. I know he was at a race with someother Team guys and he was burning the speedo's up and the other guys were not. Differance was he ran lower winds while they ran 13 turns.

Not sure what the problems are as he has been burning them up for months or at least since summer and still not fixed. Not sure why Team guys are not burning up more of them but biggest problem is many are running higher winds, 19T and stock which are all fine. It is when they run lower winds with big traction then the smoke begins!!!!!!!!!!
wyd is offline  
Reply With Quote
Old 11-26-2005, 05:59 PM
  #343  
Ike
Tech Master
iTrader: (8)
 
Ike's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Milwaukee, WI
Posts: 1,228
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Originally Posted by Jack Smash
Seen the same thing happen here with a team driver I know. Doesnt seem to like 7 turns.
Ditto here, a team driver burned up two of them in the same day when he visited my local track.
Ike is offline  
Reply With Quote
Old 11-26-2005, 06:04 PM
  #344  
Tech Elite
iTrader: (75)
 
squarehead's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Wheaton, Illinois
Posts: 4,211
Trader Rating: 75 (100%+)
Default

Originally Posted by Ike
Ditto here, a team driver burned up two of them in the same day when he visited my local track.
And if I'm not mistaken, he did that on 19T motors, too.

This is odd... why are the public store-bought speedos working great for people but the Team gets ones that catch on fire?
squarehead is offline  
Reply With Quote
Old 11-26-2005, 06:19 PM
  #345  
Tech Elite
iTrader: (42)
 
DENNIS STORTI's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Horsham
Posts: 2,400
Trader Rating: 42 (94%+)
Default

i ran mod tonite with my tekin g11 pro an i was running a 10x1 round wire quad magnet with two purple springs an 18 degrees of timing with know problems tekins are working great for me

thanks scooter
DENNIS STORTI is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service