R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-09-2011, 11:20 AM   #1231
Tech Master
 
mickrcarver's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Marietta Ohio
Posts: 1,465
Trader Rating: 98 (99%+)
Default

LRP I have one simple question,is the sxx version 1 stoc spec esc updateable via usb bridge??
__________________
www.ovrccc.com
www.speedybillsrc.com
mickrcarver is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2011, 11:31 AM   #1232
Tech Adept
 
whityboy's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Belgium
Posts: 175
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mickrcarver View Post
LRP I have one simple question,is the sxx version 1 stoc spec esc updateable via usb bridge??
NO
From the SXX TC tread burito wrote

Updateability:
The firmware updates are only possible within a speed-control family, this means if you have a modified SXX Version2 (no matter if "Competition" or "TC" model) you can not use SXX StockSpec Version2 firmware on that speedo and vice-versa.
The reason is that the differences between the speedos are more then just firmware and there's also slightly different hardware and this is why we restrict the firmwares to it's intended family.

Also Version1 speed-controls can not be updated to Version2 as the hardware + code is entirely different.

Wonder why he did not wrote it in this tread
whityboy is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2011, 01:22 PM   #1233
Tech Addict
 
burito's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Germany
Posts: 511
Default

@whityboy: you are partly right that this was the original plan, that updating from SXX-SS V1 to SXX-SS V2 could be done in software (at AE or here at the factory) and that from that update users could do updates themselves with the USB bridge.
But sometimes things don't go as originally planned and there was a hardware improvement for SXX-SS V2 which we didn't want to leave out which results in the fact that a V1 can not easily be turned into a V2 anymore. Honestly the reason is not "extra sales" as we're aware this does not make SXX-SS V1 customers happy and that it would have been better for LRP if these speedos could all be easily updated!

There will be an official announcement coming from AE about SXX-SS V2 once it is available in the US as well.

I'm not here to defend ourselves, I'm not the official LRP or AE spokesperson anyway but I work in R&D and try to help during my free time.
__________________
Reto Koenig
burito is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2011, 04:00 PM   #1234
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 185
Default

Quote:
Originally Posted by burito View Post
@whityboy: you are partly right that this was the original plan, that updating from SXX-SS V1 to SXX-SS V2 could be done in software (at AE or here at the factory) and that from that update users could do updates themselves with the USB bridge.
But sometimes things don't go as originally planned and there was a hardware improvement for SXX-SS V2 which we didn't want to leave out which results in the fact that a V1 can not easily be turned into a V2 anymore. Honestly the reason is not "extra sales" as we're aware this does not make SXX-SS V1 customers happy and that it would have been better for LRP if these speedos could all be easily updated!

There will be an official announcement coming from AE about SXX-SS V2 once it is available in the US as well.

I'm not here to defend ourselves, I'm not the official LRP or AE spokesperson anyway but I work in R&D and try to help during my free time.
Also look ad Tekin and see how they have someone that is there for the clubracer.
I now that other brands do the same. Tell your colleges how it works. Maybe they lurn some thing.


Look ad Tekin, GM, Speedpassion, Hoby wing, mamba and all other speedo's that are there that you can update.
LRP is to late to come with a speedo that you now can update your selve.
toptek is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2011, 05:02 PM   #1235
Tech Adept
 
whityboy's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Belgium
Posts: 175
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Thank you for your clear answer.
This will be a great disappointment to many owners of the SS SXX V1.
And I do not think many would consider switching to a V2.
but will change to another brand
tha is what I did.
The V1 was a good ESC if you're lucky.Unfortunately, it was usually not for long befor hey died or you sufferd coughing problems
Now I know at least that there is no hope for my SXX SS V1 and he may, after 3 months sitting in my pitbag move to the trashcan
whityboy is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2011, 03:49 PM   #1236
Tech Lord
 
syndr0me's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: 5280 Raceway
Posts: 13,140
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

http://www.teamassociated.com/pdf/SX...c-Exchange.pdf
syndr0me is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2011, 07:35 PM   #1237
Tech Regular
 
RockyMania's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 385
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

hi everyone, wonder the sxx stock spec v1 (mkIII) can handle modified motors at 4.5t or 5.5t? if so, wats the suggested settings and ratio? thx
RockyMania is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2011, 11:09 PM   #1238
Tech Elite
 
Roman's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jul 2004
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,516
Trader Rating: 28 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by syndr0me View Post
Any solution for those not in North America ?

I bought my mark sxx stock spec v1 (mkII) from Tower Hobbies.
__________________
. .`.. ><((((>`..`..`...><((((>
><((((>`..`..`...><((((>.
`.. , . .`.. ><((((>`..`..`...><((((>

Sydney Radio Control Off Road Car Club Inc.
www.sydneyrc.com
Roman is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2011, 08:46 PM   #1239
Tech Elite
 
Jstall7543's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Down Town Olympia
Posts: 3,106
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Wrong thread
__________________
RC is a way of life and a ridiculous hobby.
Ridiculously Fun! Subscribe to my YouTube Channel! Or ELSE! Hehee! http://www.youtube.com/user/Jstall7543

Last edited by Jstall7543; 11-15-2011 at 12:08 AM.
Jstall7543 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2011, 07:28 AM   #1240
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2009
Location: Lenham, Kent, UK
Posts: 50
Default

Does the length of the sensor lead affect performance an any way?
shrek54 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2011, 07:51 AM   #1241
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,542
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by shrek54 View Post
Does the length of the sensor lead affect performance an any way?
I do not believe it has any effect, as it is a digital signal only.
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2012, 09:52 AM   #1242
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2011
Posts: 94
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Hey guys I have lrp sxxtc spec v1 that I tried running in my sc10 4x4 and when I push the brake it just seems way too weak and I had the strengtg all the way up .Any advice?
Thanks
xxenjoi12xx is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LRP SXX TC SPEC Stein Tumert Electric On-Road 190 08-20-2012 05:52 AM
LRP Vector X12 StockSpec and SXX stockspec mac853 Electric On-Road 224 03-27-2010 02:54 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:57 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net