R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-04-2010, 01:45 AM   #751
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2009
Location: Kapiti, New Zealand
Posts: 134
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by P.I.M.P View Post
hi guys
letting use know that i have been running mk3 software and still cogging at low speeds very disappointed in lrp
What setup are you running? Motor,gearing and profiles?
Bumpy is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 06:16 AM   #752
Tech Adept
 
sham55's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 139
Default hy again ..

thanks to all bros that support n giving me an idea of my fdr for my mk3 now its fine running on it , im running on a 6.9 fdr feel 5 boost 6 on a 5 minit its 44c on the motor :d
sham55 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 08:54 AM   #753
Tech Addict
 
Akudou's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: KL
Posts: 749
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by sham55 View Post
thanks to all bros that support n giving me an idea of my fdr for my mk3 now its fine running on it , im running on a 6.9 fdr feel 5 boost 6 on a 5 minit its 44c on the motor :d

Is yours still standard setting on the motor? Cos femca istc handout motor would be sealed for the stock class. If you are running an as it is motor which means no modifications on it at all then whats wrong with my mk3 which is running on fdr 6.3 still cogging? Any response and feedbacks from anyone are welcome. Sham55 and myself are running the samea track
Akudou is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 09:01 AM   #754
Tech Adept
 
sham55's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 139
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by Akudou View Post
Is yours still standard setting on the motor? Cos femca istc handout motor would be sealed for the stock class. If you are running an as it is motor which means no modifications on it at all then whats wrong with my mk3 which is running on fdr 6.3 still cogging? Any response and feedbacks from anyone are welcome. Sham55 and myself are running the samea track
yup its all back to normal ( standard settings ) now its good to roll with the 6.9 fdr for now on ...
sham55 is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 11:05 AM   #755
Tech Elite
 
dameetz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: The Sky
Posts: 2,542
Default

Quote:
Originally Posted by Akudou View Post
Is yours still standard setting on the motor? Cos femca istc handout motor would be sealed for the stock class. If you are running an as it is motor which means no modifications on it at all then whats wrong with my mk3 which is running on fdr 6.3 still cogging? Any response and feedbacks from anyone are welcome. Sham55 and myself are running the samea track
Still Cogging?? Mine is goddamn fast....on feel 6 boost 7....no cogging at all, runs very smooth....the only thing that is wrong with it is the colour.....I prefer it to be pink just like my new ride...
__________________
Dudududududuuuuuu.....
dameetz is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 05:19 PM   #756
Tech Addict
 
Akudou's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: KL
Posts: 749
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

I believe you might be running the sp motor which seems fine. Those running on orion seems to be getting the coggs...

Quote:
Originally Posted by dameetz View Post
Still Cogging?? Mine is goddamn fast....on feel 6 boost 7....no cogging at all, runs very smooth....the only thing that is wrong with it is the colour.....I prefer it to be pink just like my new ride...
Akudou is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2010, 05:35 PM   #757
Tech Master
 
Join Date: Aug 2002
Location: Melbourne, OZ
Posts: 1,059
Trader Rating: 8 (100%+)
Send a message via Skype™ to JordanC
Default

Hi Gents,
Can anyone give a good starting point for settings and gearing using a MK3 and an X12 10.5 motor?

Thanks,
Jordan
JordanC is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 01:33 AM   #758
Tech Regular
 
Join Date: Jan 2004
Location: New Zealand
Posts: 358
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Brand new SXX SS MK3 from stormer hobbies.
Car is undrivable from cogging.
X12 13.5 with 0000 timing block in.

Tried 00 timing on motor, still cogging.
Tried another sensor cable. still cogging.

Anyone offer any advise?

Gone from SPX to SXX and never had a prob with same gear on SPX.
Lycan is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 01:45 AM   #759
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2009
Location: Kapiti, New Zealand
Posts: 134
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Lycan View Post
Brand new SXX SS MK3 from stormer hobbies.
Car is undrivable from cogging.
X12 13.5 with 0000 timing block in.

Tried 00 timing on motor, still cogging.
Tried another sensor cable. still cogging.

Anyone offer any advise?

Gone from SPX to SXX and never had a prob with same gear on SPX.
Hey there. Im In Wellington. What are you running? gearing profiles etc and what trak do you race at? I ran mine at Manawatu on the weekend for the first time against all the other racers running Tekins and I had more than enough to keep up and in most cases i was quicker but my driving let me down If you want to talk more about it pm me on rcracer.
Bumpy is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 02:45 AM   #760
Tech Regular
 
Gav-'s Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 490
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

If anyone at LRP are still looking at this thread, is there any Australian Distributors doing the firmware upgrade?

Kinda sucks that we buy locally, but can get no support locally
Gav- is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 04:39 AM   #761
Regional Moderator
 
mr4-malta's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Malta!
Posts: 422
Default

Quote:
Originally Posted by JordanC View Post
Hi Gents,
Can anyone give a good starting point for settings and gearing using a MK3 and an X12 10.5 motor?

Thanks,
Jordan
a good starting point is FDR 7.0 and boost and feel on 5
mr4-malta is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 07:22 AM   #762
Tech Regular
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 405
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Hi there all rc lovers,

Wanna ask anyone out there tested before this LRP SXX STOCK SPEC with LRP X12 VECTOR Modified 5.5T Brushless Motor ? Does it will damage the esc ???
ckloo is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 08:25 AM   #763
Tech Elite
 
kschu's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kota Kinabalu,Sabah
Posts: 4,598
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via MSN to kschu
Default

seem like nosram less problem than LRP?? i saw my friend use it without problem ...mk3..
__________________
Give the best while u can !
kschu is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 09:33 AM   #764
Tech Lord
 
syndr0me's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: 5280 Raceway
Posts: 13,140
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Mk3 has a better throttle feel than the Tekin, but it's slower. It also cogged now and then with a variety of different motors. I guess I'll put it in my buggy. The Tekin goes back in the sedan. Keep working, guys.
syndr0me is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 01:13 PM   #765
Tech Elite
 
Johnny Wishbone's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3,419
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Akudou View Post
I believe you might be running the sp motor which seems fine. Those running on orion seems to be getting the coggs...
Low speed cog with Nemesis 17.5 motor, variety of profiles and motor timing changes (-15 to +20). Even using a known good profile on MK2 with MK3 the cog is significantly worse on the bottom end. Fresh from getting the upgrade too, which turn around time and customer service was very good. Top end rip is very good, but bottom end..............

Wondering what class, motor type (17.5) and brand people that are not having issues with, are running? I'm also wondering if this could be a sensor board issue, possibly the rotor has to be closer to the board for it to work correctly.
Johnny Wishbone is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LRP SXX TC SPEC Stein Tumert Electric On-Road 190 08-20-2012 05:52 AM
LRP Vector X12 StockSpec and SXX stockspec mac853 Electric On-Road 224 03-27-2010 02:54 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:12 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net