futaba radio

Reply

Old 03-04-2004, 07:12 AM
  #1  
Tech Addict
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Feb 2004
Location: milwaukee wisconsin
Posts: 588
Trader Rating: 7 (100%+)
Default futaba radio

could you tell me what you think about the 3pk radio ups and down.

thanks

eric

Last edited by mrfastrc51; 03-04-2004 at 07:20 AM.
mrfastrc51 is offline  
Reply With Quote
Old 03-04-2004, 07:13 AM
  #2  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
JusBox's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Central VA
Posts: 2,170
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

no downs, only ups. if you can afford it buy it.
JusBox is offline  
Reply With Quote
Old 03-04-2004, 07:16 AM
  #3  
Tech Addict
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Feb 2004
Location: milwaukee wisconsin
Posts: 588
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

i did and bought the hpi pro 4 as well now looking at some esc and a fast motor
mrfastrc51 is offline  
Reply With Quote
Old 03-04-2004, 07:17 AM
  #4  
Tech Elite
iTrader: (76)
 
dr_hfuhuhurr's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Westchester, NY
Posts: 4,537
Trader Rating: 76 (100%+)
Default

Best feature the thing has is you can change the color of the LED power light.

Now that's racing!

Seriously though. The only downside, other than the price is the antenna. I have had 2 antenna's break on me. Not bend but the top level actually pull straight out. Don't ask me how but it did. Futaba sent me new ones so that was nice.

Blake
dr_hfuhuhurr is offline  
Reply With Quote
Old 03-04-2004, 07:18 AM
  #5  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
JusBox's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Central VA
Posts: 2,170
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally posted by mrfastrc51
i did and bought the hpi pro 4 as well now looking at some esc and a fast motor
The trick is to find out the good and bad before you buy it. Sounds like you're just looking for reassurance.
JusBox is offline  
Reply With Quote
Old 03-04-2004, 07:19 AM
  #6  
Tech Addict
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Feb 2004
Location: milwaukee wisconsin
Posts: 588
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

that good to here about customer support thanks for the info


eric
mrfastrc51 is offline  
Reply With Quote
Old 03-04-2004, 07:22 AM
  #7  
Tech Addict
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Feb 2004
Location: milwaukee wisconsin
Posts: 588
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Originally posted by AWOLsoldier
The trick is to find out the good and bad before you buy it. Sounds like you're just looking for reassurance.

true i will do that from now on.


eric
mrfastrc51 is offline  
Reply With Quote
Old 03-04-2004, 01:29 PM
  #8  
Tech Adept
 
MrEs's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Melbourme, Australia
Posts: 170
Default

down: helios is better
MrEs is offline  
Reply With Quote
Old 03-04-2004, 01:42 PM
  #9  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
JusBox's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Central VA
Posts: 2,170
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally posted by mrfastrc51
true i will do that from now on.


eric
Don't worry about it, you bought a good radio, should last you many years.
JusBox is offline  
Reply With Quote
Old 03-04-2004, 05:36 PM
  #10  
Tech Elite
iTrader: (81)
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 3,200
Trader Rating: 81 (100%+)
Default

Originally posted by dr_hfuhuhurr
...The only downside, other than the price is the antenna. I have had 2 antenna's break on me. Not bend but the top level actually pull straight out...
mine did that too the top part got pulled out. unfortunately, no warranty for me so i shelled out for a new antenna

i like the flexibility of this radio, you can use FM, PCM, or HRS receivers, as well as the option of using an AM module.
marvi is offline  
Reply With Quote
Old 03-07-2004, 02:29 AM
  #11  
Regional Moderator
iTrader: (1)
 
disaster999's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hong Kong
Posts: 3,521
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

dunno where to post this..did a search and doesnt seem to fit anywhere...

anyways, i have a futaba 3pj (i hope theres still people who uses this radio) and have problem when setting up the throttle throw. for the first half of throttle, the servo swings open really fast and about 3/4 of the carb is open...and the second half of throttle, the servo moves really really slow until the carb is fully opened. i tried messing around with the EXP. set it to +100%, nothing happens, set it to -100%, made things worse. anyone got a solution to the problem?

thanks
disaster999 is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service