Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Need Help! Car Glitching!! >

Need Help! Car Glitching!!

Need Help! Car Glitching!!

Old 02-27-2004, 01:13 PM
  #31  
Tech Elite
 
PitCrew's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Seattle Indoor Raceway
Posts: 2,129
Default

Question:

Does the car glitch at the track, or out in front of your house?

Are there any street lights around? I live in cul-de-sac, and I can not run my cars there because we have a street light. I can be 50 feet away and get glitching, and if I drive closer, the car goes nuts. This is with an M8, and all top of the line gear. If there are any street lights or transformers near by, it could be that.

Also, the speedo could be defective.. Does the car only glitch when you apply some throttle? Or does it glitch when you turn the steering with no throttle?
PitCrew is offline  
Old 02-27-2004, 04:32 PM
  #32  
Tech Fanatic
Thread Starter
 
MugenMTX3Kid's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: BRABUS E w/ Monoblock III Nor Cal
Posts: 880
Default

I drive my car outside my house. I drive my car outside almost all the time and it only happened with my GT7. The car glitches when it is idling and when playing normal, it is around 40 feet away when glitches.

I have not change the setting of my car yet. I will do this tonight. Will let you guys know if it still glitches.
MugenMTX3Kid is offline  
Old 02-27-2004, 04:38 PM
  #33  
Tech Master
 
Join Date: Sep 2001
Location: Norman AR.
Posts: 1,954
Default

edited.
ZER01 is offline  
Old 02-27-2004, 05:20 PM
  #34  
Tech Elite
 
PitCrew's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Seattle Indoor Raceway
Posts: 2,129
Default

Damn, that looks like a white Mike Tyson.!
PitCrew is offline  
Old 02-27-2004, 08:25 PM
  #35  
Tech Fanatic
Thread Starter
 
MugenMTX3Kid's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: BRABUS E w/ Monoblock III Nor Cal
Posts: 880
Default

Im tired tonite, do it 2morrow morning.. I did however tried just flipping the esc around like what DOMOisCOOL did, no sticker or anything.. drove it outside and it is 7:00pm and still glitches...


DOES THE CAPACITATOR DO ANYTHING?? my Antennae wire is over it.
MugenMTX3Kid is offline  
Old 02-27-2004, 09:27 PM
  #36  
Tech Elite
 
popsracer's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: "Hot, Sunny Southern California"
Posts: 3,120
Default

Originally posted by MugenMTX3Kid

DOES THE CAPACITOR DO ANYTHING?? my Antenna wire is over it.
It is NOT a good idea to have the antenna wire near anything connected with the Power supply wiring (batteries/motor). Try moving the antenna (and/or) wire away from the Cap and other wires.

Here is a current picture of my Car and the wiring.

Notice the Cap along inside edge of the ESC and away from the Receiver. Also the antenna is mounted right next to the Receiver and away from the power wires.
Attached Thumbnails Need Help! Car Glitching!!-pro-3-003b.jpg  
popsracer is offline  
Old 02-27-2004, 10:10 PM
  #37  
Tech Master
 
Join Date: Sep 2001
Location: Norman AR.
Posts: 1,954
Default

It's also good to twist your motor wires together to elimnate motor noise. This somewhat acts as an inductor.
ZER01 is offline  
Old 02-27-2004, 10:21 PM
  #38  
Tech Master
 
Tek Nickal's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Earth
Posts: 1,301
Default

Originally posted by MugenMTX3Kid
DOES THE CAPACITATOR DO ANYTHING?? my Antennae wire is over it.
The capacitor stores electricity that is to be released when you hit the throttle. It is usually installed between batt neg. and motor pos.
Tek Nickal is offline  
Old 02-27-2004, 11:10 PM
  #39  
Tech Fanatic
Thread Starter
 
MugenMTX3Kid's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: BRABUS E w/ Monoblock III Nor Cal
Posts: 880
Default

I just sold my Pro 3 to a guy, sad but I am soon to own a Shaft Drive car (kinda hate my belts clicking even after i changed my belts) So this thread would probably be dead for a week or so.

I will let you all know if my car still glitches

thanks for all your help guys! Appreciate it.
MugenMTX3Kid is offline  
Old 02-27-2004, 11:26 PM
  #40  
Tech Apprentice
iTrader: (8)
 
Join Date: Dec 2003
Location: Victoria B.C. Canada
Posts: 98
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

DUDE!!!, SHRINK WRAP THE SOLDER JOINTS!!!!!!!!! IN ALL OF YOUR PICTURES THERE WAS NO SHRINK WRAP ANYWERE, FIGURE IT OUT!!!!!!!!!!. i thought i was stupid

D.S.
doug smith is offline  
Old 02-27-2004, 11:52 PM
  #41  
Tech Master
 
Speedie's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Wisconsin
Posts: 1,844
Default

Originally posted by doug smith
DUDE!!!, SHRINK WRAP THE SOLDER JOINTS!!!!!!!!! IN ALL OF YOUR PICTURES THERE WAS NO SHRINK WRAP ANYWERE, FIGURE IT OUT!!!!!!!!!!. i thought i was stupid

D.S.
Based on this post I would have to agree that you definately, ARE stupid. I agree.
Speedie is offline  
Old 02-27-2004, 11:54 PM
  #42  
Tech Master
 
Join Date: Sep 2001
Location: Norman AR.
Posts: 1,954
Default

Did you reprogram the GT7 gefore you ran the car? Did you set your radio settings correctly before you programmed your GT7?
ZER01 is offline  
Old 02-28-2004, 02:14 PM
  #43  
Tech Fanatic
Thread Starter
 
MugenMTX3Kid's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: BRABUS E w/ Monoblock III Nor Cal
Posts: 880
Default

I did the basic set up then i used the Smooth Mod program
MugenMTX3Kid is offline  
Old 02-28-2004, 02:55 PM
  #44  
Tech Addict
 
Techart27's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: AC Schnitzer X5 w/ 22" ACS NorCal
Posts: 677
Default

Originally posted by SpeediePHATT
Based on this post I would have to agree that you definately, ARE stupid. I agree.
Ur confusing me on this, whos the one ur referring to as stupid? MugenMTX3Kid of doug smith?
Techart27 is offline  
Old 02-28-2004, 03:09 PM
  #45  
Tech Master
 
DOMOisCOOL's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Daly City, California, U.S.A.
Posts: 1,914
Default

Originally posted by MugenMTX3Kid
I just sold my Pro 3 to a guy, sad but I am soon to own a Shaft Drive car (kinda hate my belts clicking even after i changed my belts) So this thread would probably be dead for a week or so.

I will let you all know if my car still glitches

thanks for all your help guys! Appreciate it.
Belts clicking? Did you maintain your R/C after almost every run? Take apart the diffs, inspect, etc.
DOMOisCOOL is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.