R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-13-2010, 12:01 AM   #1126
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,524
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

thanks
__________________
semi retired..
skypilot is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2010, 11:28 PM   #1127
Tech Adept
 
ed517's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 151
Default

I have been running the small cap for several months now without issue. plus it fits better. i say run it....
ed517 is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 10:07 AM   #1128
Tech Adept
 
Tim Smith's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Wildomar Ca.
Posts: 236
Trader Rating: 12 (100%+)
Send a message via Skype™ to Tim Smith
Default

I just ran 119 mph on mine......


Ballistic 3.5/Kinetic/MaxAmps 5250 mah 7.4V


Sooo yeah theya re pretty sweet~!
Just Say'in
__________________
TimSmithRacing.com MaxAmps.com MKS Servos CowRC TSRspeedshopRCpodcast Evul Empire Dan's RC Stuff
Tim Smith is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2010, 08:09 PM   #1129
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,524
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

thanks novak for the great service, recieved email saying my 1s in on the way back to me. you guys are the best. (well now that shawn and adam aren't with sp anymore) yea I said it out loud.
__________________
semi retired..
skypilot is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2010, 10:02 AM   #1130
Tech Apprentice
 
DharmaVanDriver's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 65
Trader Rating: 2 (100%+)
Default Problem updating firmware

Hi all, just thought I'd post my experience with my new Kinetic ESC/motor combo, as I went through all 76 pages of this thread in shear frustration the other day, during the 6 hours it took me to finally resolve my issue.

I had a problem getting the firmware updater (v1.3) to run on my Windows Vista powered 32bit laptop. Every time I clicked on the button to launch the updater, I got a popup window with an error message that only a programmer would understand. Nothing simple like "please do this to get this to work..." I tried everything I found on this thread about a dozen times, all with the same results.

Finally, I started to think like a 5-year old, back to the basics. You know that wonderful "Deny or Allow feature" that was introduced in Windows Vista? The one that the Mac commericals made fun of? Well apparently, that "feature" was silently causing the firmware updater to fail. I didn't get the window that usually comes on asking to "Deny or Allow", but instead the just automatically denied it, causing the strange error message in the Novalink software. Once I disabled that Windows "feature", the firmware updater ran flawlessly!

Hopefully this helps someone before they spend 6 hours trying to figure it out
DharmaVanDriver is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2010, 10:37 AM   #1131
Tech Elite
 
Johnny Wishbone's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3,419
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by DharmaVanDriver View Post
Hi all, just thought I'd post my experience with my new Kinetic ESC/motor combo, as I went through all 76 pages of this thread in shear frustration the other day, during the 6 hours it took me to finally resolve my issue.

I had a problem getting the firmware updater (v1.3) to run on my Windows Vista powered 32bit laptop. Every time I clicked on the button to launch the updater, I got a popup window with an error message that only a programmer would understand. Nothing simple like "please do this to get this to work..." I tried everything I found on this thread about a dozen times, all with the same results.

Finally, I started to think like a 5-year old, back to the basics. You know that wonderful "Deny or Allow feature" that was introduced in Windows Vista? The one that the Mac commericals made fun of? Well apparently, that "feature" was silently causing the firmware updater to fail. I didn't get the window that usually comes on asking to "Deny or Allow", but instead the just automatically denied it, causing the strange error message in the Novalink software. Once I disabled that Windows "feature", the firmware updater ran flawlessly!

Hopefully this helps someone before they spend 6 hours trying to figure it out

Thanks for the more indepth explanation, although I think a couple pages back someone suggested it was security settings that is blocking the updater, not only on Vista but older systems as well. Very good info to know though.
__________________
Gary Lanzer
Johnny Wishbone is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2010, 07:28 PM   #1132
Tech Regular
 
ThrottleKing's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Indianapolis, Indiana
Posts: 452
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by xtraman122 View Post
The new light weight/small profile cap is now available for the 2S, no need for the 1S one. #5678
Until they make one as small as the ones for the RS's it won't be much if any improvement. I love Novak and I have been using them since the T1 but the cars are getting smaller/ tighter for electronics and I think Novak is a little behind on loosing some weight compared to other esc's.
__________________
Acts 2:21- And it shall come to pass, that whosoever shall call on the name of the Lord shall be saved.
ThrottleKing is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2010, 09:40 PM   #1133
Tech Elite
 
Johnny Wishbone's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3,419
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by ThrottleKing View Post
Until they make one as small as the ones for the RS's it won't be much if any improvement. I love Novak and I have been using them since the T1 but the cars are getting smaller/ tighter for electronics and I think Novak is a little behind on loosing some weight compared to other esc's.
The Kinetic foot print is a little larger but weight wise it actually comes in lighter than the LRP SXXSSV2. I had to do a swap like that and had to redo my weight distribution because of the weight difference. And that was with the big cap.
__________________
Gary Lanzer
Johnny Wishbone is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2010, 06:31 PM   #1134
Tech Elite
 
dangerwr's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Boulder, CO
Posts: 2,245
Trader Rating: 5 (100%+)
Default Smoked!

Well, my Kinetic went tonight. 2nd round of practice only 3-minutes into the run. Not sure what happened but this is the 4th Kinetic to fry at our track (MHOR) this season.

I d/loaded the v1.3 software and firmware last night. Reduced my drag brake from 9% to 3%. I also increased the current limiter to '6.' Well, it sure is a smooth running combo with the Ballistic motor. These things happen and will just have to send it in as the speedo is only a month old.

I should have never sold my spare but this one was working so well that it exceeded all expectations and was confident that it would hold strong all season. A lesson I have already learned with brushless 8th scale--always keep a spare ESC.

- Danger
__________________
-------------------------
Losi 8ight 2.0 EP - MMM & Tekin 1900Kv
Losi 8ight-T 2.0 EP - MMM & Tekin 1550Kv
Durango DEX410 - Orion R10 Pro & 8.5T
TLR 22 - Orion R10 Pro & 13.5T
dangerwr is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2010, 02:19 PM   #1135
Tech Elite
 
nerdling's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Canberra
Posts: 2,849
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Hi Guys,

I've been running a Kinetic in an XRAY T3.

Ambient temp is arround 25 to 30 derees C.

Grearing is 8.8.

Motor is a Balistic 4.5.

The motor comes off between 60 and 80 degrees C

When I check the temp on the ESC I get a green light.

Is this somthing to worry about?

What can I do to reduce the ESC Temp with out losing to much speed?

Also, At one point I checed the ESC Temp and all the LED's flashed. Does this mean I tripped the first stage of the thermal protection?

Mark
__________________
--XRAY--NOSRAM--PROTOFORM--MUCHMORE--
www.teamxray.com -- www.hudy.net -- www.hobbyexpress.com.au
nerdling is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2010, 04:52 PM   #1136
Tech Elite
 
Johnny Wishbone's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3,419
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by nerdling View Post
Hi Guys,

I've been running a Kinetic in an XRAY T3.

Ambient temp is arround 25 to 30 derees C.

Grearing is 8.8.

Motor is a Balistic 4.5.

The motor comes off between 60 and 80 degrees C

When I check the temp on the ESC I get a green light.

Is this somthing to worry about?

What can I do to reduce the ESC Temp with out losing to much speed?

Also, At one point I checed the ESC Temp and all the LED's flashed. Does this mean I tripped the first stage of the thermal protection?

Mark
Are you running a fan on the speed control?
__________________
Gary Lanzer
Johnny Wishbone is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2010, 07:39 PM   #1137
Tech Elite
 
Raman's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Las Vegas
Posts: 3,299
Trader Rating: 56 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Tim Smith View Post
I just ran 119 mph on mine......


Ballistic 3.5/Kinetic/MaxAmps 5250 mah 7.4V


Sooo yeah theya re pretty sweet~!
Just Say'in
That's impressive, what's your set up?
__________________
TRF419X USGT, Roche F1 '16, M06 Pro M Chassis
Raman is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2010, 03:30 AM   #1138
Tech Elite
 
nerdling's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Canberra
Posts: 2,849
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Johnny Wishbone View Post
Are you running a fan on the speed control?
Yup
__________________
--XRAY--NOSRAM--PROTOFORM--MUCHMORE--
www.teamxray.com -- www.hudy.net -- www.hobbyexpress.com.au
nerdling is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2010, 10:09 AM   #1139
Tech Elite
 
Johnny Wishbone's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3,419
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by nerdling View Post
Yup
Without seeing your profile for the speed control, you could try a couple of other things. Reduce your "Timing Level" by 5* or change the "Timing set point" in the RPM select choice, it could be either too much added timing to the motor or the set point is too low for the track your running and your bogging a small amount thats making heat in the motor. You could also try a different "Current Limit" setting in combination with the "TSP", you may have to play around with the 2, but it should help the heat problem.
__________________
Gary Lanzer
Johnny Wishbone is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2010, 12:34 PM   #1140
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2009
Location: colorado
Posts: 192
Send a message via Skype™ to slotracer577
Default

has anyone been able to get the kinetic one cell to work reliably? Mine was working OK, then started cutting the motor off every lap or so. Steering still has full power. I have tried turning off the LVC, no help. So far I have heard of several others with the same issue on both V1.3 and 1.3 fix.

I am running V1.3, 30 to 45 deg of timing, 2K start, 6 to 7k end.
__________________
Team Epic
slotracer577 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dyno, Homemade, Using a Novak Sentry Data Logger, Continued, The Experimental Thread. John Stranahan Electric On-Road 344 12-30-2016 05:22 PM
Novak Kinetic racer1812 Radio and Electronics 254 02-04-2013 08:52 PM
Novak Sentry as Brushless Dyno mattnin Electric On-Road 132 01-29-2010 05:53 PM
2009 i-hobby show b-man777 Electric On-Road 7 10-22-2009 09:35 AM
Spintec Battery Manager Erik Jonk Electric On-Road 999 03-26-2009 03:07 AM


Tags
brushless, gtb, novak kinetic, onroad, rc cars


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:21 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net