R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-18-2010, 06:15 PM   #466
Tech Fanatic
 
macdude's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 925
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by scoyle View Post
As an update to my previous posts... I got my Novalink cable yesterday a

Is there anywhere very noticable that shows the version of the software on the Kinetic when it reads in the settings?
If you look at the bottom of the novalink window it shows what version of the ESC is connected to the software. Mine says Kinetic 1.1

I agree that the software itself should list the version somewhere, but the controller version is clearly visible.
__________________
---------------
KO Eurus / Orca / MMP / XB2 / 22-4 /
macdude is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 06:18 PM   #467
Tech Fanatic
 
macdude's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 925
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Just got the link today. I got it fired up and all I can say is Tekin should look at what you have done and copy it. Anyway, just kind of curious why it read the RPM range and timing range as out of range. I had been setting this with the lights on the controller and I was set to 5500 rpm start, and 30 degrees according to the lights. But when I plugged in controller it gave me an error and said the timing and rpm parameters where out of range. It also read the wrong drive frequency and break frequency.

Not sure why but I updated the controller from the novalink and it seems to be fine. Just kind of odd.
__________________
---------------
KO Eurus / Orca / MMP / XB2 / 22-4 /
macdude is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 06:20 PM   #468
Tech Master
 
xtraman122's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Central MA
Posts: 1,251
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

I got all the same errors when I first connected to the NovaLink and I didn't even have any timing set, I think it's just a one time thing.
xtraman122 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 06:50 PM   #469
Tech Elite
 
RCHR's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,490
Default

Need a error code decoded

it basically displays every led in a crazy order that takes about 30 seconds to go thru the whole thing

blue
blue, amber
amber
green, red, white
amber, green, red , white
amber, green, white
blue, green
green, white
red, white
red
amber, red, white
green
amber, green,red
blue, green, red
amber, red
blue, amber, red
all five leds

restart cycle.

brand new out of box, setup fine, tested in the air fine, now no throttle and that cycle of codes...
__________________
Radio Control Hobbies & Raceway
1258 South Main Street, Waterbury, CT. 06706
203-575-9757 / www.rchr.biz / [email protected]
RCHR is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 06:58 PM   #470
Tech Master
 
xtraman122's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Central MA
Posts: 1,251
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

Mark, do you have a NovaLink to plug in to? If I had known you were having issues I could have come over for some "Wednesday Worlds" to try and give you a hand.
xtraman122 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 07:05 PM   #471
Tech Elite
 
RCHR's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,490
Default

No, haven't got one yet.
__________________
Radio Control Hobbies & Raceway
1258 South Main Street, Waterbury, CT. 06706
203-575-9757 / www.rchr.biz / [email protected]
RCHR is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 07:28 PM   #472
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 86
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Speaking of which...would someone mind posting the e mail and address, of the person, or persons, I need to sleep with to obtain one of the Nova Links?

If I have a seizure from watching the flashing lights, it will be NOVAKS FAULT! LOL

Last edited by rcannon409; 08-18-2010 at 08:31 PM.
rcannon409 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 07:43 PM   #473
Tech Fanatic
 
macdude's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 925
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by rcannon409 View Post
Speaking of which...would someone mind posting the e mail, and address, of the person, or persons, I need to sleep with to obtain one of the Nova Links?

If I have a seizure from watching the flashing lights, it will be NOVAKS FAULT! LOL
__________________
---------------
KO Eurus / Orca / MMP / XB2 / 22-4 /
macdude is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 10:57 PM   #474
Tech Champion
 
Join Date: Sep 2002
Location: Stokes, NC
Posts: 6,512
Trader Rating: 74 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by macdude View Post
oh the pretty colors come out of that little box..
__________________
Team and Sales Manager for USRC Imports, home of Sworkz! Looking for drivers for 2017-2018, KingMax Servos www.kingmaxhobby.com Gens Ace www.gensace.com, MIP www.miponline.com,Schelle , WWW. Schelleracing.com, Slavich Designs, GARCIA GRAPHIX

CHECK OUT GARCIA GRAPHIX ON FACEBOOK -LOOKING FOR 2017 TEAM DRIVER'S!
Raul Garcia is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 02:03 AM   #475
Tech Initiate
 
Jay_P's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: UK
Posts: 41
Default

Looking for some help, Im pretty new to these advance timing speedos

Will a TC with a 13.5 GM, 30 deg advance, 9.5k timing point with a 5.10 fdr cause any problems?
Jay_P is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 02:29 AM   #476
Tech Champion
 
JayBee's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: 12TH-MAN COUNTRY
Posts: 6,813
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Are the NovaLinks available anywhere?
__________________
R C 3 G R A F I X _ F U S I O N . G R A P H I X _ S E A T T L E - R/C - R A C E R S _ E M E R A L D C I T Y R C . C O M

A E - 12R5.2 _ S M - REV8 PRO
JayBee is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 02:40 AM   #477
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 215
Default Blown motor

I was testing my new Kinetic ESC yesterday with the following setup on a large tarmac circuit:

GM 10.5 Motor
40C 5000mAh Lipo
FDR 5.6
55* Timing with boost
Timing point was 9.5K

After 2 mins temps looked fine, around 78*C. I was just about to bring it in for another reading 2 mins later and performance fell right off so I pulled it over and smoke was coming form the motor and it read 109*!!!

Right up to the point it cooked performance was brilliant, loads of acceleration and amazing top speed.

Is it possible to safely use the 55* and boost mode or will it always cook motors? Was my FDR too high?
dvaid852456 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 03:32 AM   #478
Tech Champion
 
JayBee's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: 12TH-MAN COUNTRY
Posts: 6,813
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JayBee View Post
Are the NovaLinks available anywhere?
Also...what's the status on the 1S Kinetic?
__________________
R C 3 G R A F I X _ F U S I O N . G R A P H I X _ S E A T T L E - R/C - R A C E R S _ E M E R A L D C I T Y R C . C O M

A E - 12R5.2 _ S M - REV8 PRO
JayBee is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 04:02 AM   #479
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2008
Location: Melbourne, Australia
Posts: 237
Default

Quote:
Originally Posted by JayBee View Post
Are the NovaLinks available anywhere?
i ordered direct from Novak, received in Australia 4 working days, not bad
gameover is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2010, 04:11 AM   #480
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2008
Location: Melbourne, Australia
Posts: 237
Default

Quote:
Originally Posted by dvaid852456 View Post
I was testing my new Kinetic ESC yesterday with the following setup on a large tarmac circuit:

GM 10.5 Motor
40C 5000mAh Lipo
FDR 5.6
55* Timing with boost
Timing point was 9.5K

After 2 mins temps looked fine, around 78*C. I was just about to bring it in for another reading 2 mins later and performance fell right off so I pulled it over and smoke was coming form the motor and it read 109*!!!

Right up to the point it cooked performance was brilliant, loads of acceleration and amazing top speed.

Is it possible to safely use the 55* and boost mode or will it always cook motors? Was my FDR too high?
yeah it's way too agressive, especially if you mash the throttle a lot. The boost timing needs to be configurable as Max (60 deg) is too much, especially for 10.5t. There will be a lot of motor meltdowns until this is configurable i think.

i was running:
timing: 30
start 12000
end 30000
no boost
LRP X12 on the 0 timing insert.

temps were 70C after 5 mins (with a motor fan) on a cold night.

This is a tight track small straight.
gameover is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dyno, Homemade, Using a Novak Sentry Data Logger, Continued, The Experimental Thread. John Stranahan Electric On-Road 344 12-30-2016 05:22 PM
Novak Kinetic racer1812 Radio and Electronics 254 02-04-2013 08:52 PM
Novak Sentry as Brushless Dyno mattnin Electric On-Road 132 01-29-2010 05:53 PM
2009 i-hobby show b-man777 Electric On-Road 7 10-22-2009 09:35 AM
Spintec Battery Manager Erik Jonk Electric On-Road 999 03-26-2009 03:07 AM


Tags
brushless, gtb, novak kinetic, onroad, rc cars


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:47 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net