R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-10-2011, 02:03 PM   #1546
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Location: Barnsley UK
Posts: 5
Default

Hi guys,
Im having a issue with my new kinetic/ballistic system

I received it today and installed it, when i have come to set it up i get the green solid light for full throttle, flashing green light for full brake, when i put it into neutral it doesnt goto solid red but starts flashing all of the 5 led's.

If i try to turn it on and use the throttle nothing happens but i still have steering

Also my nova link wont connect when i plug it in, screen says esc dissconected

Any ideas would be appreciated
Thanks
Ben
__________________
Ben Putt
CML - Associated - Reedy - Novak - Fastrax
Ben Putt is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2011, 02:47 PM   #1547
Tech Elite
 
Johnny Wishbone's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3,419
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Ben Putt View Post
Hi guys,
Im having a issue with my new kinetic/ballistic system

I received it today and installed it, when i have come to set it up i get the green solid light for full throttle, flashing green light for full brake, when i put it into neutral it doesnt goto solid red but starts flashing all of the 5 led's.

If i try to turn it on and use the throttle nothing happens but i still have steering

Also my nova link wont connect when i plug it in, screen says esc dissconected

Any ideas would be appreciated
Thanks
Ben
If you flashed your NovaLink with the most recent download 1.42 you will have to do a kinetic firmware upgrade from the upper right hand bar on the NovaLink. Also make sure you have outloada.rdd 1.42 as the only file in your Novalink folder. I guess the main thing is you have to have everything of one version, it is not forward or backward compatible.

Also fire up the connection tester, but beware that, even if successful, the version will appear as 1.4 and not 1.4.1 or 1.42.
__________________
Gary Lanzer
Johnny Wishbone is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2011, 03:29 PM   #1548
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2011
Location: Barnsley UK
Posts: 5
Default

Hey,
Ive managed to solve the issue, it was a mistake on my behalf putting 1.3 onto my speedo and not updating my nova link to 1.3.

The speedo is working fine now, thats for your advice
Ben
__________________
Ben Putt
CML - Associated - Reedy - Novak - Fastrax
Ben Putt is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 02:56 PM   #1549
Tech Apprentice
 
AdminD's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 74
Default

NovakTwo

How do i change RPM Limit, like old novak Do?
__________________
Sliders
AdminD is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2011, 04:19 PM   #1550
Tech Master
 
smoke81's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Kansas City
Posts: 1,224
Send a message via AIM to smoke81 Send a message via Yahoo to smoke81
Default

Here are the settings that I ran at the Birds.

Applied Timing 52'
Start point 5,500
Finish point 14,000
Boost On @ 300 ms.
Motor timeing @ 30
FDR @5.5
__________________
Dustin Layne
smoke81 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2011, 08:12 PM   #1551
Tech Lord
 
syndr0me's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: 5280 Raceway
Posts: 13,140
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Dustin and I battled at 'Birds in our main, him with the Novak/Novak and me with the Tekin/D3. If there was a difference in power anywhere on the track, I didn't see it. I only won because I'm a much better driver.
syndr0me is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2011, 08:36 PM   #1552
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 86
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

I had a slight issue goign from 1.3 to 1.4 with my link. It decided to take a dump during the process.

Charlie had a new one in my hands within a few days. Superior service, as always.
rcannon409 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2011, 11:41 PM   #1553
Tech Master
 
smoke81's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Kansas City
Posts: 1,224
Send a message via AIM to smoke81 Send a message via Yahoo to smoke81
Default

Quote:
Originally Posted by syndr0me View Post
Dustin and I battled at 'Birds in our main, him with the Novak/Novak and me with the Tekin/D3. If there was a difference in power anywhere on the track, I didn't see it. I only won because I'm a much better driver.
LOL in that race I agree.. You remembered to turn laf.
__________________
Dustin Layne
smoke81 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2011, 10:41 AM   #1554
Tech Lord
 
syndr0me's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: 5280 Raceway
Posts: 13,140
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

I have it on good authority that Dustin will be testing his Novak stuff for 48 straight hours on a "normal" size track in mid-April. I imagine he'll come away with a lot of new info. Novak should send someone along to help him out. Rossi will be busy doing something else, like 1/8 worlds or some nonsense.
syndr0me is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2011, 10:06 PM   #1555
Tech Master
 
smoke81's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Kansas City
Posts: 1,224
Send a message via AIM to smoke81 Send a message via Yahoo to smoke81
Default

Quote:
Originally Posted by syndr0me View Post
I have it on good authority that Dustin will be testing his Novak stuff for 48 straight hours on a "normal" size track in mid-April. I imagine he'll come away with a lot of new info. Novak should send someone along to help him out. Rossi will be busy doing something else, like 1/8 worlds or some nonsense.
I vote for Charlie!!! lol
__________________
Dustin Layne
smoke81 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2011, 02:46 AM   #1556
Tech Rookie
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 11
Default

Hello,
A few monthes ago , the update to v1.3 went smoothly on my Kinetic
But Today, update to v1.4.2 was quite erratic

Launching the FW updater, asking to plug the ESC, and then plugging the ESC, no change in message.
Hitting the "update" button, no action.
After trying to plug-unplug the ESC a numerous number of times, it finally started to upload the FW up to 100% - with all LEDs turned OFF
Only the USB adapter was blinking

I wondered if it did actually flash - and it seems indeed, as the GUI can now read out the ESC settings. I performed the 1 button settings of the ESC, and the car runs smoothly.

I think that , over 6 monthes after product launch, we could expect a more reliable software
nicov is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2011, 06:14 AM   #1557
Tech Elite
 
Johnny Wishbone's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3,419
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by nicov View Post
Hello,
A few monthes ago , the update to v1.3 went smoothly on my Kinetic
But Today, update to v1.4.2 was quite erratic

Launching the FW updater, asking to plug the ESC, and then plugging the ESC, no change in message.
Hitting the "update" button, no action.
After trying to plug-unplug the ESC a numerous number of times, it finally started to upload the FW up to 100% - with all LEDs turned OFF
Only the USB adapter was blinking

I wondered if it did actually flash - and it seems indeed, as the GUI can now read out the ESC settings. I performed the 1 button settings of the ESC, and the car runs smoothly.

I think that , over 6 monthes after product launch, we could expect a more reliable software
Novak is on their final stages of releasing a much easier install package. That should help you out.

You will like the 1.42 once you start to use it though.
__________________
Gary Lanzer
Johnny Wishbone is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2011, 01:40 PM   #1558
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,524
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

putting a car together for 21.5 at carpet nats, wondering if a 1s kenetic will work with 2s input, not worried about having to run a rcvr pack as the min weight for this class 1450 so that just means less lead.

I see Novak has stepped up as a sponsor for this class and it would be cool to run thier stuff
__________________
semi retired..
skypilot is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2011, 04:54 PM   #1559
Tech Master
 
Charlie's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: I'm All Over The Place
Posts: 1,160
Default

SKY- ESC is the same, so you'll just have to sort out the switch/rx battery wiring. If you use an RX pack, you can leave it alone. If you don't want to, simply connect the switch like normal (2S) and remove the extra RX Battery Plug on the ESC.


Note to all: DO NOT MAX OUT YOUR THROTTLE TRAVEL. Don't set your radio/controller/transmitter throttle channel to anything above 100% when you're setting up.


My email address is [email protected] email me anytime with NovaLink and Kinetic questions.

Having problems? Here are my top common solvers.

Firmware is not actually in the NovaLink Folder. When you download the NovaLink, it "Does not" include the ESC Firmware. So that is a second downloand that must be done.

Having an older ESC and connecting to the newer Novalink. Doesn't work. The firwmare must be compatible with the NovaLink Software.

After I update, it doesn't work. After you complete the firmware update, the next step is to execute the ESC's "One Touch Setup". THEN, you're ready to use.

Some users have reported the NovaLink doesn't "take the changes". After you type in any digits to boxes, you should "press enter", this seems to resolve the issue.

Finally, turn off your anti virus, and make sure you're logged in as the Administrator of your PC.


If you have an ESC that did not come with Version 1.4 pre installed, Please Email Me Directly with your basic contact information and your ESC serial number. [email protected]

Thank You For Your Time
Charlie
[email protected]
__________________
Novak Electronics Tech Support
Charlie is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2011, 08:59 AM   #1560
Tech Adept
 
sidewaze's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Ontario, Canada
Posts: 131
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Johnny Wishbone View Post
If you flashed your NovaLink with the most recent download 1.42 you will have to do a kinetic firmware upgrade from the upper right hand bar on the NovaLink. Also make sure you have outloada.rdd 1.42 as the only file in your Novalink folder. I guess the main thing is you have to have everything of one version, it is not forward or backward compatible.

Also fire up the connection tester, but beware that, even if successful, the version will appear as 1.4 and not 1.4.1 or 1.42.
How do you flash the novalink to 1.4.2
__________________
Team Novak [email protected] | Pinnacle Freight Specialists www.pinnaclefreight.ca
Trick Parts Trick-Parts.com Stainless Steel screw kits lifetime warranty
Xray T3'11 Havoc Pro SC/17.5 Ballistic| Xray T2'008 Havoc Pro SC/21.5 Balistic CVTA
WGT CRC Gen-X 10LE Havoc Pro SC/17.5 Ballistic| CRC GenX Havoc Pro SC/17.5 Ballistic
Action Hobbies Kingsville | Lou's Speedway Dorchester www.lousspeedway.com
sidewaze is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dyno, Homemade, Using a Novak Sentry Data Logger, Continued, The Experimental Thread. John Stranahan Electric On-Road 344 12-30-2016 05:22 PM
Novak Kinetic racer1812 Radio and Electronics 254 02-04-2013 08:52 PM
Novak Sentry as Brushless Dyno mattnin Electric On-Road 132 01-29-2010 05:53 PM
2009 i-hobby show b-man777 Electric On-Road 7 10-22-2009 09:35 AM
Spintec Battery Manager Erik Jonk Electric On-Road 999 03-26-2009 03:07 AM


Tags
brushless, gtb, novak kinetic, onroad, rc cars


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:35 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net